Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Kincseket is találhatunk a Neked mennyit ér? akció keretében
2021. dec. 24. péntek | Keszthely
Kincseket is találhatunk a Neked mennyit ér? akció keretében
Január 8-ig válogathatnak több száz könyv közül az érdeklődők a Neked mennyit ér? akció keretében a Fejér György Városi Könyvtárban. A szabad könyvválasztás egész éven át tart kisebb mennyiségben, azonban most a bibliotéka olvasótermébe nagyobb kínálatból szemezgethetnek az olvasók. A könyvtár a két ünnep között zárva tart, ezért hosszabbították meg az akciót a következő év első hetére is.

Folyamatosan hozzák az utánpótlást a könyvtár dolgozói az olvasóterembe. Rengeteg könyvük van a raktárban, amelyek arra várnak, hogy új tulajdonosaikhoz kerüljenek. Ezeket a köteteket az olvasóktól kapja a bibliotéka ajándékba, nagy részük azonban már megtalálható a leltárban. Ezért is kínálják fel az érdeklődőknek, hogy ezekkel gyarapíthassák otthoni könyvtáraikat. Sokan lelnek ugyanis ezek között olyan kincsekre, amelyeket már régóta keresnek.

„Nagyon sok kötetet kapunk olvasóktól és ismeretlenektől is különböző okoknál fogva. Van, aki sajnos hagyatékot hoz, valaki csak egy lakásfelújítás miatt válik meg a könyveitől vagy több példány van belőle és azért hozzák el. Folyamatosan hozzák egész évben. Néha mondjuk, hogy most tartsanak egy kicsi szünetet, mert nem tudjuk hova tárolni. Ezért is van az, hogy egész évben a ruhatári nagypolcon találhatók ilyen megvásárolható könyvek. Pontosabban Neked mennyit ér szlogennel hirdetjük, tehát nem egy konkrét ára van, hanem mindenki annyit adományoz a könyvtárnak, amennyit szeretne.”  - ismertette Kocsondiné Eisenkorb Györgyi igazgatóhelyettes.

Több száz könyv közül választhatnak az érdeklődők. A romantikus regényektől kezdve történelmi és kalandregényeken át a művészetekig sok minden megtalálható a kínálatban. Akár a kötelező olvasmányok egy-egy példánya is. Mindenki találhat olyat, amit még nem sikerült korábban elolvasnia, vagy hiányzik otthonról. A könyvtár munkatársai elmondták, van, hogy csak egy könyvet hoznak be, mások 10-10 olvasmányt, az eddigi legnagyobb adományuk azonban 3000 példányos volt.

„Hogyha olyan kötetet hoznak, ami nincs meg és feltétlenül úgy ítéljük meg, hogy meg kellene, hogy legyen, akkor természetesen beleltározzuk. Meg a már nálunk elhasználódott, kopott köteteket is át szoktuk cserélni az egy ember által olvasott, jobb állapotú kötetre természetesen. És figyelünk arra is, hogy más intézménynek milyen igénye lehet, tehát szoktuk továbbajándékozni köteteket. Amikor a pandémia még nem volt köztünk, akkor volt lehetőség, hogy Erdélybe, Kárpátaljára juttassunk ki köteteket, ez most sajnos szünetel egy kis időre.” - tette hozzá az igazagtóhelyettes.

Az olvasótermi kínálaton kívül a ruhatár melletti polcokról folyamatosan lehet választani megvásárolható köteteket. Sokan nézik át először ezeket, mielőtt a kölcsönözhető példányokhoz sietnének. Mások pedig a választás után böngészik át a polcon található könyveket. Az ezekre szánt összegeket a pulton található adománygyűjtőbe lehet elhelyezni. A könyvtár a két ünnep között zárva tart, de az új év első hetében is várják azokat, akik szeretnének böngészni a nagyobb kínálatból. Az olvasótermi Neked mennyit ér? akció január 8-ig tart.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

 

| 2024. jún. 13. csütörtök 19:15 | Keszthely
Az olvasóktól várt névötleteket a Fejér György Városi Könyvtár.
| 2024. máj. 7. kedd 19:15 | Keszthely
A Fejér György Városi Könyvtár 15 éve hívja versengésre a diákokat.
| 2024. már. 6. szerda 19:15 | Keszthely
Új előadássorozat indult a Fejér György Városi Könyvtárban.
| 2024. feb. 20. kedd 19:15 | Keszthely
Olvasásra sarkall az Állatvédelmi Oktatásért Alapítvány kihívása.
| 2024. jan. 5. péntek 16:30 | Keszthely
Író-olvasó találkozók, koncertek, könyvbemutatók, klubfoglalkozások és vetélkedők is voltak.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
00:00
Képújság
06:00
Kukkantó
06:24
Savaria Filmfesztivál
06:26
06:28
Ludovika TV
07:00
Híradó
07:45
Balasport 2023
08:15
Sporttárs
08:51
Savaria Filmfesztivál
09:00
Kukkantó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.