+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Keszthelyi győzelemmel zárult a sakkbajnokság negyedik fordulója
2021. december 22. szerda 16:10 - Keszthely
Keszthelyi győzelemmel zárult a sakkbajnokság negyedik fordulója
Negyedik helyen áll a tabellán a Spartacus Sportkör a hétvégi győzelmét követően. A NB II-es sakkbajnokság negyedik fordulójában hazai pályán játszott a keszthelyi csapat a Sárvári Sakk Club SE tagjaival. A hazai csapat 7,5-4,5-re győzött.

Vasárnap délelőtt 10 órakor kezdődött meg a mérkőzés a két csapat között. A hasonló kvalitású játékosok miatt az elején nem lehetett még megjósolni, hogy merre fog eldőlni a mérleg nyelve. A keszthelyi csapat tagjai bíztak abban, hogy sikerül egy újabb fordulót megnyerniük. Tamás György több mint 50 éve sakkozik, korábban egy zalaegerszegi csapatot erősített.

„Az első 4-5 játékos az mindenhol nagyon jó. Ugye az erősorrend szerint van, hogy a legerősebbek elől és akkor így. Az első 4-5, mindenhol nagyon jó, minden csapatban, náluk is, meg azért nálunk is.”

A NB II-es bajnokság negyedik fordulója zajlott vasárnap Keszthelyen. Egy csapatban 12 játékos sakkozik, az erőviszonyoknak megfelelően játszották le a mérkőzéseket ellenfeleikkel. Sokat gondolkoztak a játékosok, magukban több lehetséges lépést is lejátszottak, hogy minél sikeresebbek legyenek a mérkőzéseken. A hazaiaknak egyelőre pozitív a mutatójuk, hiszen több a nyertes fordulójuk.

„A csapat a körülményekhez képest jól szerepelt eddig, két győzelmünk van. Hiszen győztünk a zalaegerszegi Csuti második csapata ellen és megvertük az Arborétum csapatát is vidéken nagy arányban. És sajnálatosan egy vereségünk van az ajkai Bányász ellen, aki viszont nagyobb játékerőt képvisel mint mi és nem titkolt vágyuk, hogy magasabb osztályba kerüljenek.”

A negyedik fordulóban a keszthelyi csapat végül 7,5-4,5-es eredménnyel győzte le a Sárvár összeállítását. A következő forduló egy rangadó mérkőzés lesz január 30-án, akkor a harmadik helyen álló Ezüst Huszár SE fogadja a jelenleg negyedik helyen szereplő Spartacus Sportkört. Ugyancsak januárban kezdődik a megyei bajnokság is, ahol szintén sikereket szeretne elérni a keszthelyi csapat. Ez a mérkőzés 16-án lesz.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

 

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Az ülésen Gyenesdiás klímatudatosságáról, az erdeményekről és a tervekről volt szó.
 
Egy polgármester- és két képviselőjelöltet vettek nyilvántartásba május 23-ig.
 
A klímastratégia kialakításában a civileknek is nagy szerepe van.
 
A plébánia rendszeres ad otthont szakrális témájú tárlatoknak.
 
Közösségi edzésen gyűjtöttek a Békés Harcosok.
 
Nem csak a parton, a vízen is legyünk körültekintőek, hogy elkerüljük a baleseteket!
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár