+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Elfogták a hévízi lottózót kirabló férfit
2021. december 22. szerda 12:15 - Hévíz
Elfogták a hévízi lottózót kirabló férfit
Mintegy 300 ezer forint készpénzt zsákmányolt az a román állampolgárságú férfi, aki múlt hét pénteken rabolt ki egy hévízi lottózót. A gyanúsított a pult mögött lévő alkalmazottat bántalmazta, majd elmenekült. A rendőrség másnap Budapesten, a Népligetben fogta el a 47 éves férfit, akinek kedden a Zalaegerszegi Járásbíróság elrendelte a letartóztatását.

Egy nap alatt elfogták azt a férfit, aki december 17-én rabolt ki egy hévízi lottózót. A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletére múlt héten pénteken 13 óra 41 perckor érkezett bejelentés az üzlethelyiség kirablásáról. A nyomozás adatai szerint egy 47 éves román állampolgárságú férfi volt az elkövető, aki bement a lottózóba, ahol a pult mögött lévő alkalmazottra támadt, megütötte, amitől az a földre került. A gyanúsított         fejét kapucni, arcát fekete maszk fedte.   

„A sértett megpróbált védekezni, eközben a földre került. A gyanúsított kihúzta a pult felső fiókjait és kimarkolta a fiókban lévő készpénzt. A sértett a pult mögül távozni szándékozó férfit megpróbálta visszatartani, aki erre a sértettet ismét a földre teperte, majd megrúgta és a helyszínről sietve, több bankjegyet is hátrahagyva távozott mintegy 300 ezer forint készpénzzel. A sértett 8 napon belül gyógyuló, zúzódásos, horzsolásos sérüléseket szenvedett." - tájékoztatott Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség sajtóreferense.

Ezt a Petőfi utcai lottózót rabolta ki a férfi, aki a zaol.hu információi szerint október közepe óta dolgozott Hévízen, egy keszthelyi munkásszállón lakik, de a bűncselekmény előtti napokban nem jelent meg a munkahelyén. A tanúvallomások és a rögzített nyomok alapján a Keszthelyi Járási Ügyészség indítványozta a gyanúsított letartóztatását. Indokként szerepelt az is, hogy feltételezett szerencsejáték függősége miatt megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén újabb bűncselekményt követne el. A nyomozási bíró elfogadta az indítványt és elrendelte a férfi letartóztatását egy hónapos időtartamra, a szökés, a bűnismétlés és az eljárás meghiúsításának veszélyére való hivatkozással. Az elkövetett bűncselekmény büntetési tétele 2 évtől 8 évig terjedő szabadságvesztés.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A Deák Ferenc és Bercsényi utcák közti szakasz az érintett.
 
Kele hétfő hajnalban tért vissza fészkébe. Kedden már újabb hím tűnt fel a templom tornyán.
 
Uhlár Mónika coach, életvezetési tanácsadó tartott nyílt napot a Harmónia Házában.
 
Egy zalai fiatalember életmentő műtétjére ajánlották fel a teremlabdarúgó kupa nevezési díját.
 
A Vince-napi pincetúrán több borászt is meglátogattak a szakemberek és az érdeklődők.
 
A Magyar Zene Házában vehette át az elismerést az intézmény vezetése.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár