Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / KTC: Legyen mindenkinek örömteli a karácsony!
2021. dec. 20. hétfő | Keszthely
KTC: Legyen mindenkinek örömteli a karácsony!
Rászorulóknak segítenek a Keszthelyi Túravitorlás Club tagjai karácsonyra. Egy hónapja gyűjtik a csomagokat és pénzadományokat. Advent utolsó vasárnapján a Fő térre is kitelepültek, ahol forró teával, zsíros kenyérrel és koncerttel kedveskedtek az adományozóknak. A csomagokat december 24-ig hordják ki a nélkülözőknek.

Forró teával és zsíros kenyérrel kedveskedtek a Keszthelyi Túravitorlás Club tagjai az adományozóknak vasárnap délután. A Fő téren lévő standjuknál a fiatalok kézműveskedhettek az angyalkák és manók segítségével, adventi és karácsonyi díszeket készíthettek, melyeket haza is vihettek. Az adományok is szépen gyűltek, ezeket a helyszínen lévő hajókba, illetve gyűjtődobozba lehetett elhelyezni.

„Hoztunk ilyen dobozokat, amibe lányoknak, - mert ugye nálunk csak lányok vannak gyerekek - ilyen dolgokat, amiknek örülhetnek. Azért hoztunk, mert sok dolog van otthon, amire nincs szükségünk. Raktunk bele sok csokit meg tárgyakat, játékokat és nagyjából ennyit.” - mondta el Mayerhoffer Méri.

A tárgyak mellett sokan ajánlottak fel tartós élelmiszert is. A családsegítők és civil szervezetek listái alapján tudták meg a KTC tagjai, hogy ki szorul rá a segítségre. Pénzadományokat is elfogadtak, az összegből a nélkülözőknek vásárolnak a klubtagok.

Az érdeklődőket élő zenés műsorral is szórakoztatták a helyszínen. A Regatta Együttes karácsonyi dallamokkal örvendeztette meg a közönséget. A jó hangulat garantált volt, a jótékonykodás mellett az ismerkedésre, barátkozásra is volt lehetőség. A Keszthelyi Túravitorlás Club elnöke elmondta, már egy hónapja gyűjtik az adományokat a KTC székhelyén. Tapasztalatuk az, hogy az emberek szeretnének segíteni, sokan adakoztak. Büszkék arra, hogy sok nélkülözőnek tudnak majd örömet szerezni.

„Egy cél van, az, hogy segítsünk. Nincs más cél. Segítsük azt, aki nem lehet itt, vagy ha itt van és nem tud haza vinni azt, amit akar. Abba szállunk bele. Nincs más cél, csak az, hogy adjunk.” - ismertette Gárdos Péter klubelnök.

Gárdos Péter úgy fogalmazott, abban tudtak segíteni, hogy az adományozni szándékozókat a rászorulókkal hozták össze, ez volt ugyanis a kulcs. Az ajándékokat december 24-ig juttatják célba a KTC-tagok. Azt szeretnék, hogy mindenki számára örömteli legyen a karácsony.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

| 2023. dec. 23. szombat 17:04 | Keszthely
Rendhagyó módon szombaton gyújtották meg Keszthelyen a szeretet lángját.
| 2023. dec. 22. péntek 14:39 | Keszthely
Az ünnepek alatt jelentősen megnő a lakástüzek száma.
| 2023. dec. 21. csütörtök 13:04 | Keszthely
Énekkel, tánccal és szavalatokkal készültek az intézmény diákjai a hagyományos ünepségre.
| 2023. dec. 19. kedd 16:43 | Keszthely
A Mikulás is meglátogatta a tagságot, akik tagtársaik műsorát is élvezhették a szeretetünnepen.
| 2023. dec. 19. kedd 16:40 | Keszthely
Dekorációs tárgyakat és mézeskalácsot készíthettek az érdeklődők a Balatoni Múzeumban.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
Savaria Filmfesztivál
18:50
Vajtó és a világ
19:41
Savaria Filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:50
Vajtó és a világ
22:41
Savaria Filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.