+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Irány a Georgikon!
2021. december 17. péntek 16:07 - Keszthely
Irány a Georgikon!
Gazdag képzési palettával, és új képzési mechanizmusokkal várják a Georgikon leendő hallgatóit. Most kezdődik a szeptemberben induló képzésekre vonatkozó általános felvételi eljárás. A kampuszon bíznak abban, hogy személyesen és online is megtarthatják nyílt napjaikat és tájékoztatóikat. A megye legnagyobb felsőoktatási kampuszán alapos ismereteket nyújtanak, melyek sikeres életpályát alapozhatnak meg.

A ménesgazda egy jelentős szak a Georgikonon. Lovasiskolai-, tenyésztési-, illetve az fogathajtási gyakorlattal is képzik a hallgatókat, utóbbi egyedülálló hazánkban. A tervek szerint erről külön tanúsítványt fognak kapni a jövőben végző ménesgazdák.

Bartos Ádám szakkoordinátor: „Ez egy nagyon piacos dolog, mert elég kevés olyan hely van, ahol ilyen fogathajtó képzettséggel rendelkeznek, a piacosságát növeli ennek a képzésnek. Emellett a lovaglásban, lovas oktatásban szerezhetnek a hallgatók jelentős jártasságot. Nagyon sokat vannak itt a lovas iskolában, nagyon sokat ismerkedhetnek a lóval, lóval kapcsolatos tevékenységekről, munkafolyamatokról is nyilván képet kaphatnak.”

A ménesgazda képzés mellett a hallgatók testnevelésóra keretében és kedvezményes bérlettel is lovagolhatnak a Georgikonon. Az általános felvételi eljárás december közepével indul. A keszthelyi kampuszon továbbra is sokszínű a képzési paletta. Az integrációval új tantervek, új képzési mechanizmusok jelentek meg.

„Jelentkezni lehet valamennyi agrár felsőoktatási szakképzésre Keszthelyre: ménesgazda szakra, szőlész-borász szakra, mezőgazdasági felsőoktatási szakképzésre és a gyógy- és fűszernövény szakra. Alapképzési szakok közül ebben a jelentkezési periódusban a kertészmérnök szak, a mezőgazdasági mérnök Bsc szak, a vidékfejlesztő agrármérnök Bsc szak és a természetvédelmi mérnök szak az ami várhatóan indulni fog Keszthelyen” - nyilatkozta Lukács Gábor általános kampusz főigazgató-helyettes. 

Mesterképzésen négy szak indul: növényorvos angol és magyar nyelven, a takarmánybiztonsági mérnöki-, a természetvédelmi mérnöki-és a kertészmérnöki szak. Az új tantervnek köszönhetően változatos specializációkra lesz lehetőség.A gazdag képzési paletta mellett kutatási lehetőségekkel és színes hallgatói élettel várják az ide érkezőket.

A járvány miatt tavaly jórészt az online térben zajlottak a felvételi tájékoztatók. A Georgikonon bíznak benne, hogy a világhálón és személyesen is lehetőségük lesz bemutatni képzéseiket a leendő hallgatóknak. Január 21-én és február 5-én lesznek a nyílt napok.

Poór Judit oktatási kampusz főigazgató-helyettes: „Bízunk benne, hogy a korábbi, decemberi nyílt napunkhoz hasonlóan - kicsit ilyen félig személyes, félig online -  hogy mindenki megtalálja a választási lehetőségét, ebben fognak tudni elérni bennünket, de nem feltétlenül kell, hogy ezekhez a dátumokhoz ragaszkodjanak, mert az interneten, a honlapunkon találnak elérhetőséget, ahol kollégáim gyakorlatilag bármikor – akár telefonon, akár e-mailben – állnak a szolgálatukra a kérdéseikkel.”

A Georgikon munkatársai ingyenes pályaorientációs tanácsadást is tartanak, ennek elérhetősége is megtalálható a kampusz honlapján.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Hagyományos sárgulási ünnepséggel köszöntek el a végzős hallgatók.
 
Halálának 100. évfordulóján kiállítással emlékeztek Mary Hamiltonra.
 
Ötszázötvenen tekertek a sereggel május 14-én.
 
A sárgulási ünnepség az egyik legrégebbi hagyománya a 225 éves intézménynek.
 
Somogyi András kezdte meg ajánlásgyűjtést.
 
Ma délelőtt vettek végső búcsút Keszthelyen Cservenka Györgytől.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár