Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Fellobbant az öröm lángja
2021. dec. 13. hétfő | Keszthely
Fellobbant az öröm lángja
A kegyelem és a békesség ajándékát hozza el Jézus Krisztus karácsonykor – hangsúlyozta Steinbach József a harmadik adventi gyertya meggyújtásán. A református püspök arról beszélt Keszthelyen, ahogy az Isten kegyelmével megtart bennünket, úgy kell nekünk is megtartani embertársainkat. Kiemelte, a jó szó, a szeretet nem csak az ünnepen, hanem életünk minden napján fontos. A Magyarok Nagyasszonya Plébániatemplomban az öröm gyertyájának lángja lobbant fel vasárnap.

Keszthely adventi koszorújánál Steinbach József református püspök osztotta meg ünnepi gondolatait a harmadik vasárnapon. Az erős szél miatt a gyertyagyújtásra a Magyarok Nagyasszonya Plébániatemplomban került sor. Az egyházi elöljáró felhívta a figyelmet arra, Jézus karácsonykor két kiemelkedő ajándékot nyújt át az emberiségnek: a kegyelmet és a békességet. Hozzátette, az Isten annyira szeret bennünket, hogy megtartó kegyelmével hordozza a mi életünket.

„Sokszor olyan természetesnek tűnnek dolgok, pedig valójában a megtartó kegyelem, Isten megtartó szeretetének kegyelme hordozza életünket, életünknek minden percét, és két év óta tapasztaljuk ezt, hiszen sokféle bizonytalanságban élünk, hogy mit jelent ez a megtartó kegyelem. Valójában életünk minden napja és minden perce ettől a megtartó kegyelemtől függ.” - emelte ki Steinbach József református püspök.

A református püspök hangsúlyozta, a megtartó kegyelem azért adatik nekünk, hogy ezzel Isten eszközei lehessünk és mi is megtartsunk másokat. Steinbach József elmondta, az élet minden napján fontos szeretni és segíteni másokat és felismerni, hogy a nehéz helyzetekben, a feszült viszonyokban az odafordulás még fontosabb. Kifejtette, a kegyelemből következik a békesség, az Úrjézus második ajándéka.

„A hívő embernek, az Isten emberének lehetséges, hogy nyugalma nincs, mert teszi a dolgát, de békessége van. A békesség terhelhetőséget jelent, terhelhetőséget, sziklaszilárdságot, mint ahogy a Boszporusz hídon is egyébként szünet nélküli, éjjel-nappali a forgalom. Tesszük a dolgunkat ebben a világban, szünet nélkül, Isten dicsőségére, a másik ember javára de úgy, hogy békesség van a szívünkben, terhelhetők vagyunk és a legfeszültebb helyzetben is – ezt különösen aláhúzom – békességszerzők vagyunk.” - tette hozzá az egyházi elöljáró.

Az adventi gyertyagyújtásokon hagyomány, hogy a város általános iskolái műsort adnak. Az öröm vasárnapján a Család Iskola tanulói zenével, énekkel és versekkel emelték az ünnep fényét. A harmadik vasárnapon az adventi koszorú egyetlen rózsaszín gyertyájának lángja lobban fel. Ez jelképezi annak az örömét, hogy az Úr közel van. A templomban Steinbach József gyújtotta meg a harmadik gyertyát. Az eseményt ezúttal is élőben közvetítette a Keszthelyi Televízió.

Regman Karola - Keszthelyi TV         

| 2024. feb. 26. hétfő 19:15 | Keszthely
A kommunizmus áldozatai előtt tisztelegtek Keszthelyen.
| 2024. jan. 15. hétfő 14:32 | Keszthely
A doni áttörés áldozataira emlékezett Keszthely engesztelő szentmisével és gyertyagyújtással.
| 2023. dec. 23. szombat 17:04 | Keszthely
Rendhagyó módon szombaton gyújtották meg Keszthelyen a szeretet lángját.
| 2023. dec. 18. hétfő 16:44 | Keszthely
Fellobbant a harmadik láng a város adventi koszorúján, és számos program várta az érdeklődőket a Fő téren
| 2023. okt. 16. hétfő 15:49 | Keszthely
A zsinagógánál imádkoztak és gyújtottak gyertyát a terrortámadások áldozataiért.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
Savaria Filmfesztivál
18:50
Vajtó és a világ
19:41
Savaria Filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:50
Vajtó és a világ
22:41
Savaria Filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.