+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / A havazás miatt két megyében másodfokúra emelték a veszélyjelzést
2021. december 9. csütörtök 17:33 - Keszthely
A havazás miatt két megyében másodfokúra emelték a veszélyjelzést
A korábban ónos eső miatt kiadott riasztásokat mérsékelte, a havazás miatt viszont két megyében másodfokúra emelte figyelmeztetését az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön kora délután.

Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésük szerint az ónos eső miatt már csak elsőfokú figyelmeztetések vannak érvényben Budapesten, Pest, Bács-Kiskun, Fejér, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Veszprém, Zala megyében.    

A havazás miatt Győr-Moson-Sopron és Vas megyére viszont másodfokú figyelmeztetést adtak ki, mert ezekben a megyékben a nap folyamán 20 centiméternél több hó is hullhat. Emellett szintén a havazás miatt Fejér, Komárom-Esztergom, Veszprém és Zala megyében elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.    

Kiemelték: a Dunántúlon a - kezdetben még több helyen vegyes formájú - csapadék csütörtök estig egyre nagyobb területen havazásba vált. Az Északnyugat-Dunántúlon, illetve a Dunántúli-középhegység térségében általában 5-15 centiméter körüli, főként a nyugati határszélen akár 20 centiméternél vastagabb hóréteg alakulhat ki. A Dunántúl északkeleti részén, főváros térségében, Északi-középhegységben általában maximum 5 centiméternyi hómennyiség gyűlhet össze. Az esti, éjszakai órákban gyengül, majd megszűnik a csapadék.    

Este, éjszaka a megélénkülő északnyugati szél az Észak-Dunántúlon, Dunántúli-középhegységben helyenként hordhatja a havat - tették hozzá.    Megjegyezték továbbá, hogy péntekre virradó éjszaka a Dunántúlon helyenként sűrű köd képződhet. Napközben fokozatosan javulnak a látási viszonyok.    

Mukics Dániel, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője korábban az MTI-hez eljuttatott közleményében azt hangsúlyozta: mielőtt az autósok útnak indulnak, tájékozódjanak az aktuális meteorológiai helyzetről és az útviszonyokról.

via MTI

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A koncert előtt a keleti kultúra különböző részeivel ismerkedhettek meg az érdeklődők.
 
Mind a bölcsődében, mind az óvodákban tartottak az ünnephez kapcsolódó foglalkozásokat.
 
Idén is meghirdette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a húsvét zöldítő pályázatát.
 
Újdonságokkal várják az érdeklődőket.
 
A gyermekek után az időseket is oltási költségtérítéssel támogatja az önkormányzat.
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus