+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Kiírják a közbeszerzést a Kísérleti utcai óvoda befejezésére
2021. december 9. csütörtök 17:22 - Keszthely
Kiírják a közbeszerzést a Kísérleti utcai óvoda befejezésére
Kiírja a közbeszerzést a városvezetés a Kísérleti utcai óvoda befejezésére - erről döntött mai rendkívüli ülésén a keszthelyi képviselő-testület. A grémium emellett két pályázat beadásáról is határozott: strandfejlesztésre és kerékpáros – un. – pumpapálya létesítésére is forrást igényel Keszthely. A város együttműködési megállapodást köt a Magyar Kézilabda Szövetséggel, melynek eredményeként egy új pályát építenek a Kresz parknál.

A Kísérleti utcai óvoda munkálatait tavaly februárban kezdték meg. A kivitelező nem, vagy csak részben teljesítette vállalásait. A jelentős csúszás miatt az önkormányzat felmondta a szerződést a kivitelezővel, aki többszöri felszólítás ellenére sem tett eleget teljes körűen a vállalt feladatainak. A munkaterület júniusi visszavétele után nagyon súlyos, alapvető statikai és épületszerkezeti hibákra derült fény.

Rendkívüli tanácskozáson került a képviselők elé az előterjesztés arról, hogy közbeszerzést írjanak ki az óvoda befejezésére. Az ülést vezető Vozár Péterné alpolgármester elmondta, az előterjesztés is tartalmazza, milyen szakmai hibákat tárt fel a szakértői vizsgálat.

„Mindenesetre előrelépés az, hogy eljutunk arra, hogy egy további közbeszerzést kiírhassunk ebbe a témába, mert elkötelezettek vagyunk amellett, hogy az óvoda megépüljön” - mondta az ülésen az alpolgármester. 

A név szerinti szavazás során két kévés képviselő, Czuth Zoltán és Molnár Tibor nem támogatta, hogy közbeszerzést írjanak ki a Kísérleti utcai óvoda befejezésére.

A Kresz parkban épülhet új kézilabdapálya. E célból döntött arról a testület, hogy együttműködési megállapodást köt a Magyar Kézilabda Szövetséggel. Közvetlen állami támogatással, 75 millió forintos beruházással készülhet el a szabadtéri pálya. A fő cél az utánpótlás erősítése. Szintén a Kresz park területén tervez további fejlesztéseket az önkormányzat. Arról döntöttek, hogy pályázatot nyújtanak be az Országos Bringapark Programba.

Kerékpárral, gördeszkával, rollerrel és görkorcsolyával is használható a pumpapálya. Ilyet szeretnének Keszthelyen is létesíteni. A használat során akár a kerékpár tekerése nélkül, pumpáló mozdulattal lehet haladni a változatos terepen. Valamennyi korosztálynak, hobbi- és szabadidős sportolóknak is ideális az ilyen létesítmény.

Strandfejlesztési pályázatokról is döntöttek a képviselők. Ahogy az eddigi években idén is pályázatot nyújtanak be a Kisfaludy2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. felhívására. Ezúttal nem a VÜZ, hanem az önkormányzat igényel forrást mindhárom keszthelyi strand fejlesztésére. Járdaépítésre, zöldfelület fejlesztésre, kerékpár szervízoszlopokra, akadálymentesítésre és marketingtevékenységre is szeretne forrást igényelni Keszthely.

A rendkívüli ülésen személyi döntéseket hoztak még a képviselők. Az Ifi Ferenc halálával megüresedett Pénzügyi és Ügyrendi Bizottsági elnöki tisztre az eddigi helyettest, Raffai-Réz Ildikót szavazták meg, a bizottság új tagja lett Sáringer-Kenyeres Marcell. A Nyugat-Balatoni Turisztikai Iroda felügyelőbizottságába a város delegáltjának Horváth Tamást választották meg.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Hagyományos sárgulási ünnepséggel köszöntek el a végzős hallgatók.
 
Halálának 100. évfordulóján kiállítással emlékeztek Mary Hamiltonra.
 
Ötszázötvenen tekertek a sereggel május 14-én.
 
A sárgulási ünnepség az egyik legrégebbi hagyománya a 225 éves intézménynek.
 
Somogyi András kezdte meg ajánlásgyűjtést.
 
Ma délelőtt vettek végső búcsút Keszthelyen Cservenka Györgytől.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár