+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Az ütemezésnek megfelelően épül a Sirius Hotel
2021. december 8. szerda 19:02 - Keszthely
Az ütemezésnek megfelelően épül a Sirius Hotel
A korábbi Via Hotel helyén gyors ütemben épül az új szálloda. Az építkezés ez év márciusában kezdődött el. Mára 25%-os készültségben áll a 11 ezer négyzetméteres, 128 szobás épületkomplexum. Tegnap Keszthely város polgármestere, Nagy Bálint járt az építkezésen. A pincétől a legfelső szintig megtekintette az épülő Sirius szállodát.

A januári tervezéseket követően már márciusban megkezdődtek az egykori Via hotel helyén épülő 4 csillagos superior szálloda kivitelezési munkálatai. A 11 ezer négyzetméteres szálloda építésén naponta közel 150 ember dolgozik. Jelenlegi készültségi állapotáig felhasználtak 5000 köbméter betont és 1200 tonna betonacélt. Már jól látható a szinteken is, hol lesz a konferenciaterem, a recepció, a folyosó, a liftakna. A szállodát a beruházást végző cég termelési igazgatója mutatta be Keszthely város polgármesterének.

"Idén azt terveztük, hogy elkészülnek a vasbeton szerkezetek. Ezt az ütemet tartjuk is. Karácsonyig elkészül az összes vasbeton szerkezetünk. Mellette párhuzamosan már készülnek az építőmesteri szerkezetek, készülnek a falazatok. Megkezdődtek a gépészeti alapszerelések. S a jövő évet arra szánjuk, hogy az építőmesteri szakipari munkák elkészüljenek. Elkészüljön az épületnek a teljes gépészete, elektromos hálózata. 2023-ban elkezdődnek a próbaüzemek, az épületnek a beüzemelése és felkészítése arra, hogy használatba kerüljön."- mondta el Polgár Sándor termelési igazgató.

A kivitelező részéről teljes tájékoztatást kapott Nagy Bálint polgármester, a szintenkénti funkciókról is. A bejárás során megmutatták, hogy hol épül a wellness és szauna részleg, hol lesznek a gépházak. A pincétől a legfelsőbb szintig lehetőség nyílt az épület bejárására. A munkahelyteremtő beruházás meghatározó eleme a Balaton-parti fejlesztéseknek és városmarketing szempontjából is jelentős a térségnek.

"Nem csak a keszthelyi emberek, hanem a térségben élők is nagyon régóta várták azt, hogy a keszthelyi Balaton-part valóban el tudjon kezdeni a megújulás irányába fejlődni. Fontos itt a megújulásnál megemlíteni, hogy a mértéktartó fejlesztésekre van szükség és nem szabad túlépíteni a keszthelyi Balaton-parton. De azt gondolom, hogy akár itt a volt Via Hotel területén lévő új szállodának a megépítésén is láthatjuk, hogy itt tényleg egy olyan épület fog elkészülni másfél év múlva, ami egyrészt beleillik a városnak a szövetébe, beleillik a Balaton-part fejlesztésébe, beleillik abba a tervezésbe, amit nagy Balaton-part néven Keszthely városa elkezdett az elmúlt egy éves folyamatba." mondta Nagy Bálint polgármester.

Az épületet körülvevő területen parkolókat építenek és a Balaton-parthoz méltó zöldövezeti zónákat, parkot alakítanak ki. Az épület kivitelezése a tervezett ütemben halad. Várhatóan 2023 júniusában nyitja meg kapuit a Hotel Sirius a vendégek előtt.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
5
6
további híreink
 
A Katasztrófavédelem ellenőrizte a lakossági riasztó berendezéseket.
 
Több mint 300 helyszín csatlakozott már a Látás hónapjához.
 
Vonyarcvashegyre érkezett a Wood Wide Web vándorkiállítás.
 
Keszthelyen 75 km/órás volt a legerősebb a széllökés vasárnap.
 
Több mint 250 regisztrált vendég érkezett az ország minden részéből a 6. Villanyautós Baráti Találkozóra
 
Castelli Árpád vasútépítő mérnök nyaralójára, valamint a becehegyi vasútállomás épületére került egy.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus