+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / A könyvtár is készül adventi programokkal
2021. december 7. kedd 16:19 - Keszthely
A könyvtár is készül adventi programokkal
Adventi, karácsonyi és az évszak hangulatához illő dallamokkal készült a hévízi Musica Antiqua Együttes a Fejér György Városi Könyvtár közönségének. 14 éves hagyomány, hogy advent első vasárnapja után az intézmény ünnepi koncerttel kedveskedik az olvasóknak. A következő hetekben is lesznek az ünnepkörhöz kapcsolódó programok.

Ünnepi dallamok csendültek fel a könyvtár olvasótermében múlt pénteken. A Musica Antiqua Együttes olyan dalokkal érkezett az eseményre, amelyek adventi, karácsonyi, vagy téli hangulatot árasztanak. A zenészeknek idén kevesebb alkalmuk volt fellépni a megszokotthoz képest a járvány miatt, de a keszthelyi koncertet nem kellett lemondaniuk. Örömmel vállalták, hogy ebben az évben ők szolgáltathassák a muzsikát ahhoz, hogy az emberek lelkükben is felkészüljenek a karácsonyvárásra.

„Ilyenkor mindig az adventté és a karácsonyé a főszerep. Karácsonyra készülünk egy speciális karácsonyi repertoárral és előkészületben van egy musica sacra, egy egyház zenei anyag.” - osztotta meg Varga Endre együttesvezető.

Az adventi ünnepi hangversenynek régi hagyománya van a könyvtárban. Ez volt a 14. alkalom, hogy ezzel is kedveskednek az olvasóknak. Ám nem ez az egyetlen program a várakozás idejében, hiszen kiállítás és könyvbemutatók is lesznek még karácsony előtt a bibliotékában.

„Lesz még a Nyugat-Balatoni Kalendárium 2022 évi könyvbemutatója,. Illetve egy saját kiadású könyvünket fogunk még bemutatni, amelynek Petánovics Katalin a tanulmányi szerzője és egy már nem élő néninek az önéletrajzáról van szó.” - mondta el Kocsondiné Eisenkorb Györgyi igazgatóhelyettes.

A könyvbemutatók időpontjáról a könyvtár honlapján lehet tájékozódni. A programokat továbbra is maszk viselése mellett lehet látogatni.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A Katasztrófavédelem ellenőrizte a lakossági riasztó berendezéseket.
 
Több mint 300 helyszín csatlakozott már a Látás hónapjához.
 
Vonyarcvashegyre érkezett a Wood Wide Web vándorkiállítás.
 
Keszthelyen 75 km/órás volt a legerősebb a széllökés vasárnap.
 
Több mint 250 regisztrált vendég érkezett az ország minden részéből a 6. Villanyautós Baráti Találkozóra
 
Castelli Árpád vasútépítő mérnök nyaralójára, valamint a becehegyi vasútállomás épületére került egy.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus