+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / A könyvtár is készül adventi programokkal
2021. december 7. kedd 16:19 - Keszthely
A könyvtár is készül adventi programokkal
Adventi, karácsonyi és az évszak hangulatához illő dallamokkal készült a hévízi Musica Antiqua Együttes a Fejér György Városi Könyvtár közönségének. 14 éves hagyomány, hogy advent első vasárnapja után az intézmény ünnepi koncerttel kedveskedik az olvasóknak. A következő hetekben is lesznek az ünnepkörhöz kapcsolódó programok.

Ünnepi dallamok csendültek fel a könyvtár olvasótermében múlt pénteken. A Musica Antiqua Együttes olyan dalokkal érkezett az eseményre, amelyek adventi, karácsonyi, vagy téli hangulatot árasztanak. A zenészeknek idén kevesebb alkalmuk volt fellépni a megszokotthoz képest a járvány miatt, de a keszthelyi koncertet nem kellett lemondaniuk. Örömmel vállalták, hogy ebben az évben ők szolgáltathassák a muzsikát ahhoz, hogy az emberek lelkükben is felkészüljenek a karácsonyvárásra.

„Ilyenkor mindig az adventté és a karácsonyé a főszerep. Karácsonyra készülünk egy speciális karácsonyi repertoárral és előkészületben van egy musica sacra, egy egyház zenei anyag.” - osztotta meg Varga Endre együttesvezető.

Az adventi ünnepi hangversenynek régi hagyománya van a könyvtárban. Ez volt a 14. alkalom, hogy ezzel is kedveskednek az olvasóknak. Ám nem ez az egyetlen program a várakozás idejében, hiszen kiállítás és könyvbemutatók is lesznek még karácsony előtt a bibliotékában.

„Lesz még a Nyugat-Balatoni Kalendárium 2022 évi könyvbemutatója,. Illetve egy saját kiadású könyvünket fogunk még bemutatni, amelynek Petánovics Katalin a tanulmányi szerzője és egy már nem élő néninek az önéletrajzáról van szó.” - mondta el Kocsondiné Eisenkorb Györgyi igazgatóhelyettes.

A könyvbemutatók időpontjáról a könyvtár honlapján lehet tájékozódni. A programokat továbbra is maszk viselése mellett lehet látogatni.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A Deák Ferenc és Bercsényi utcák közti szakasz az érintett.
 
Kele hétfő hajnalban tért vissza fészkébe. Kedden már újabb hím tűnt fel a templom tornyán.
 
Uhlár Mónika coach, életvezetési tanácsadó tartott nyílt napot a Harmónia Házában.
 
Egy zalai fiatalember életmentő műtétjére ajánlották fel a teremlabdarúgó kupa nevezési díját.
 
A Vince-napi pincetúrán több borászt is meglátogattak a szakemberek és az érdeklődők.
 
A Magyar Zene Házában vehette át az elismerést az intézmény vezetése.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár