+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / In memoriam György Endre
2021. december 7. kedd 15:22 - Vállus-Várvölgy
In memoriam György Endre
Emléktúrát szerveztek dr. György Endre háziorvos tiszteletére. A hagyományteremtő szándékkal életre hívott esemény szervezője Iglódi Endre volt, aki még halála előtt ígérte meg barátjának, hogy megvalósítja ezt az akciót. A barátok és családtagok Válluson és Várvölgyön túráztak szombaton. A sokak által csak Dokinak becézett György Endre a hétvégén lett volna 71 esztendős.

Dr. György Endre 1976. szeptember 26-án kezdte meg praktizálását Várvölgyön és Válluson. 45 éven keresztül volt a település háziorvosa.40 éves szolgálati ideje alkalmából alapította meg a falu a díszpolgári címet, melyet így ő kapott meg elsőként. 

Barcza Balázs polgármester: „Kiváló háziorvos volt. A falubeliek családtagként kezelték. A legtöbb családnál a nagyszülőktől a gyerekig mindenkit ismert, mindenkinek a problémáját ismerte fejből, mindenki barátként fordulhatott hozzá. A legkülönfélébb időpontokban, bármikor lehetett hívni és egyből ment házhoz a betegkehez.”

Válluson, a templomnál gyülekeztek a családtagok, barátok, hogy elinduljanak az első Doki emléktúrára. Vállus ás Várvölgy polgármestere méltatta György Endrét és a kezdeményezést. Kiss László esperes is visszaemlékezett a háziorvosra és mondta el útravaló gondolatait.  Dr. György Endre 2021 márciusában hunyt el. Jó barátja, Iglódi Endre megígérte neki, hogy halála után tenisztornát és emléktúrát szervez a tiszteletére. 

„Negyvenkét éven keresztül abban a kivételezett helyzetben voltam, hogy az egyik legjobb barátomnak vallhattam. Mérhetetlenül közel álltunk egymáshoz. 45 évig orvosolt itt és egy fantasztikus futballista volt, játszott a Szegedben, Keszthelyen, Hévízen. Kifogyhatatlan volt a vidámságból, imádta a Balatont, egyszerűen a víz szerelmese volt, vitorlázott, teniszezett, sportolt. Egy rendkívül jókedvű ember volt, szerethető és egy olyan aki borzasztóan féltette és szerette a várvölgyi, vállusi betegeit” - nyilatkozta Iglódi Endre. 

A mintegy 25-30 fős társaság a templomtól indult el. A műút mentén haladtak Várvölgy irányába. Dr. György Endre Nagykőrösön érettségizett, Szegeden végezte el az egyetemet. Szakmai pályafutását Ajkán kezdte. Edzőjét követve került a Keszthelyi Haladáshoz és lett háziorvos Várvölgyön és Válluson. A túrán részt vett ifj. György Endre  is: „Sokat jelent ez nekem és szeretném megköszönni mindenkinek, aki eljött, de kiváltképp az Iglódi ügyvéd úrnak, hogy ennyire szívén viseli édesapám halálát és ennyire emlékezetbe tartja az ő dolgait.”

A túra első állomása a várvölgyi orvosi rendelő volt. Virágot, mécsest helyeztek el a résztvevők az épületnél. Az önkormányzat és a néhai háziorvos barátai mellszobrot fognak állítani György Endrének, amit a rendelő épülete elé fognak elhelyezni. A túrázók még felkeresték György Endre egykori házát is.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A koncert előtt a keleti kultúra különböző részeivel ismerkedhettek meg az érdeklődők.
 
Mind a bölcsődében, mind az óvodákban tartottak az ünnephez kapcsolódó foglalkozásokat.
 
Idén is meghirdette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a húsvét zöldítő pályázatát.
 
Újdonságokkal várják az érdeklődőket.
 
A gyermekek után az időseket is oltási költségtérítéssel támogatja az önkormányzat.
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus