+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / In memoriam György Endre
2021. december 7. kedd 15:22 - Vállus-Várvölgy
In memoriam György Endre
Emléktúrát szerveztek dr. György Endre háziorvos tiszteletére. A hagyományteremtő szándékkal életre hívott esemény szervezője Iglódi Endre volt, aki még halála előtt ígérte meg barátjának, hogy megvalósítja ezt az akciót. A barátok és családtagok Válluson és Várvölgyön túráztak szombaton. A sokak által csak Dokinak becézett György Endre a hétvégén lett volna 71 esztendős.

Dr. György Endre 1976. szeptember 26-án kezdte meg praktizálását Várvölgyön és Válluson. 45 éven keresztül volt a település háziorvosa.40 éves szolgálati ideje alkalmából alapította meg a falu a díszpolgári címet, melyet így ő kapott meg elsőként. 

Barcza Balázs polgármester: „Kiváló háziorvos volt. A falubeliek családtagként kezelték. A legtöbb családnál a nagyszülőktől a gyerekig mindenkit ismert, mindenkinek a problémáját ismerte fejből, mindenki barátként fordulhatott hozzá. A legkülönfélébb időpontokban, bármikor lehetett hívni és egyből ment házhoz a betegkehez.”

Válluson, a templomnál gyülekeztek a családtagok, barátok, hogy elinduljanak az első Doki emléktúrára. Vállus ás Várvölgy polgármestere méltatta György Endrét és a kezdeményezést. Kiss László esperes is visszaemlékezett a háziorvosra és mondta el útravaló gondolatait.  Dr. György Endre 2021 márciusában hunyt el. Jó barátja, Iglódi Endre megígérte neki, hogy halála után tenisztornát és emléktúrát szervez a tiszteletére. 

„Negyvenkét éven keresztül abban a kivételezett helyzetben voltam, hogy az egyik legjobb barátomnak vallhattam. Mérhetetlenül közel álltunk egymáshoz. 45 évig orvosolt itt és egy fantasztikus futballista volt, játszott a Szegedben, Keszthelyen, Hévízen. Kifogyhatatlan volt a vidámságból, imádta a Balatont, egyszerűen a víz szerelmese volt, vitorlázott, teniszezett, sportolt. Egy rendkívül jókedvű ember volt, szerethető és egy olyan aki borzasztóan féltette és szerette a várvölgyi, vállusi betegeit” - nyilatkozta Iglódi Endre. 

A mintegy 25-30 fős társaság a templomtól indult el. A műút mentén haladtak Várvölgy irányába. Dr. György Endre Nagykőrösön érettségizett, Szegeden végezte el az egyetemet. Szakmai pályafutását Ajkán kezdte. Edzőjét követve került a Keszthelyi Haladáshoz és lett háziorvos Várvölgyön és Válluson. A túrán részt vett ifj. György Endre  is: „Sokat jelent ez nekem és szeretném megköszönni mindenkinek, aki eljött, de kiváltképp az Iglódi ügyvéd úrnak, hogy ennyire szívén viseli édesapám halálát és ennyire emlékezetbe tartja az ő dolgait.”

A túra első állomása a várvölgyi orvosi rendelő volt. Virágot, mécsest helyeztek el a résztvevők az épületnél. Az önkormányzat és a néhai háziorvos barátai mellszobrot fognak állítani György Endrének, amit a rendelő épülete elé fognak elhelyezni. A túrázók még felkeresték György Endre egykori házát is.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A Híradó Plusz vendége: Lengl Zoltán állami főépítész
 
Az eseményt hagyományteremtő szándékkal hívták életre.
 
A Promenád Kávéház fügés-diós szaloncukra az első,a Sütibolt meggyes-marcipános kreációja a harmadik lett
 
Kilencedik alkalommal jelent meg a régióban méltán népszerű iadvány, tizenkilenc szerző írásai olvashatók
 
A bőséges csapadéknak köszönhetően az elmúlt nyolc napban 6 centiméternyit emelkedett a vízállás.
 
Kétmillió forint értékben ajánlott fel tartós élelmiszert a rászorulóknak egy keszthelyi vállalkozás.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus