+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Az idei évben két korcsolyapálya üzemel Keszthelyen
2021. december 6. hétfő 17:00 - Keszthely
Az idei évben két korcsolyapálya üzemel Keszthelyen
Az idén kettő korcsolyapálya üzemel Keszthelyen. Az Energia téren és a Fő téren is ingyen lehet használni a létesítményt a hét minden napján. A Premontrei előtt telepített műjégpályát csak gyerekek használhatják, míg az Balaton-parton továbbra sincs ilyen megkötés. Aki nagyobb felületre vágyik, annak az időjósok nem szolgálnak jó hírekkel: bár a héten lesznek éjszakai fagyok, nem lesz olyan tartós hideg hogy elég vastag jégpáncél hízzon a Balatonon.

Szombaton már kedvezett az időjárás azoknak, akik korcsolyázni akartak Keszthelyen. Hanna tavalyelőtt, itt az Energia téren tanult meg korcsolyázni. Már nagyon várta, hogy újra csúszkálhasson.

„Anya tanított, meg apa. Úgy hogy először én voltam benn, aztán a Milán jött be és először én voltam az ügyesebbik” - nyilatkozta Molnár Hanna. 

 

20 méteres átmérő, valamivel több mint 300 négyzetméter. Ekkora a Balaton-parti korcsolyapálya. Legfeljebb 45 fő tartózkodhat egyszerre a jégen. A rutinosak azt mondják, ez olyan mint a biciklizés: nem lehet elfelejteni. Főleg a gyerekek-fiatalok éreznek rá gyorsan a korizásra.

„Nagyon jó, harmadikba kezdtem, négy éve nem voltam. Tegnap kezdtem el és már így belejöttem” - mondta Tóth Martin. 

A télisportok szerelmeseinek évek óta csak a mesterséges jégpályákon van lehetősége csúszkálni. Utoljára 2017-ben fagyott be úgy a Balaton, hogy biztonsággal lehessen rajta korcsolyázni. Az általunk megkérdezett szülők szerint ez a pálya jó lehetőség – első sorban a gyerekeknek - amíg újra befagy a magyar tenger.

„Nyilván amíg a Balaton nem fagy be – nyilván ezt várjuk nagyon, addig ez kiváló lehetőség, hogy kicsik és nagyok egyaránt élvezhessék addig is a téli szünetig, ünnepekig a telet, illetve utána is, közben is. Élvezzük nagyon, ők is élvezik. Nagyszerű lehetőség, köszönjük” - mondta Benczes István. 

A pályát rendszeresen karban tartják. Hétvégente két alkalommal, nyitás előtt, illetve félidőben is végig mennek a tisztítógéppel a jégen. A korcsolyázók szerint nagyon jót tesz ez a művelet. A mintegy negyed órás takarítás után csúszik a legjobban a jégpáncél. A Balaton-parti korcsolyapálya hétköznapokon délután 3 és este 7, míg hétvégéken 11 és este 7 között tart nyitva. Karácsonykor és szilveszter napján is várják majd a korizókat. Kedvezőtlen időjárás esetén szünetelhet az üzemelés. A pálya használata ingyenes, az ide érkezőket büfével, korcsolyabérlési lehetőséggel és értékmegőrzővel is várják. A házirend szerint csak nyitvatartási időben lehet tartózkodni a pályán, melyre cipővel, étellel, itallal és cigarettával tilos belépni. 

Az adventi programok új attrakciója a Fő téri műjégpálya. A 200 négyzetméteres felületet csak a gyerekek használhatják, szülők csak abban az esetben mehetnek a műanyag borításra, ha gyermeküket segítik. A pálya és a korcsolyabérlés is díjmentes. A november 28. óta üzemelő pálya hétköznaponként 14-19 óráig tart nyitva, hétvégén pedig 14-20 óráig. Ez a létesítmény is üzemelni fog az ünnepek idején.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A medvék is előbújtak a barlangokból, megjósolták az időt.
 
A január 26-i testületi ülésen a többség jóváhagyta azt a határozatot, amely áremelésről szólt.
 
Több szempontból is megújul Keszthely közkedvelt fesztiválja, amely július elején várja a közönséget.
 
Kutató-mentő készülék beszerzésén dolgozik a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata.
 
A halál megszelídítéséről, az emberi méltóságról, a Magyar Hospice Alapítvány küldetéséről beszélgettek.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus