+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / 750 milliárd forintos adócsökkentési csomagról dönthet a kormány
2021. december 3. péntek 15:12 - Keszthely
750 milliárd forintos adócsökkentési csomagról dönthet a kormány
A fiatalokat, a családokat és az időseket is támogatja a kormány – hangzott el a Fidesz Keszthelyi csoportjának péntek délelőtti sajtótájékoztatóján. Manninger Jenő elmondta, a Parlamentben egy 750 milliárd forintos adócsökkentési törvényjavaslat vitája kezdődött meg szerdán. Nagy Bálint választókerületi elnök arról beszélt, hogy a kedvezményeknek köszönhetően jelentős összegek maradnak az állampolgároknál.

2022 elején majdnem 2 millió, gyermeket nevelő szülőnek adja vissza a kormány az idén befizetett adót, ennek értéke mintegy 600 milliárd forint. Magyarország Kormánya arról is döntött az idei évben, hogy a 25 év alatti munkavállalók teljes SZJA mentességet kapnak, ezzel több tízezer forinttal több marad a fiatalok zsebében. Emellett a kormány vállalta, hogy ha a munkáltatók 200 ezer forintra emelik a minimálbért, akkor csökkentik a munkát terhelő adókat.           

A 750 milliárd forintos adócsökkentési törvényjavaslat, amelynek vitája szerdán kezdődött a Parlamentben, hazánk történetének legnagyobb adócsökkentése lesz. Erről Manninger Jenő beszélt a Fidesz péntek délelőtti sajtótájékoztatóján. A térség országgyűlési képviselője kifejtette, a korábban már elfogadott döntésekkel együtt összesen 1500 milliárd forint adócsökkentést hajtanak végre. Nagy Bálint választókerületi elnök kiemelte, az intézkedések a fiatalokat, a családokat és az időseket is támogatják.

„A 80 ezer forintos nyugdíjprémium, illetve a jövő év elején 13. havi nyugdíj tekintetében rengeteg embert érint. Azt gondolom, hogy az idősek megbecsülése mindig is fontos volt a kormány számára és nagyon fontos, hogy ez a jövőben is így legyen. A munkavállalók tekintetében, hogyha arra gondolok, hogy akár a 25 év alattiak teljes SZJA mentességet tudnak kapni, ami egy nagyon nagy lehetőség a fiatal munkavállalóknak, hiszen ez havi szinten több tízezer forintos megtakarítást is jelenthet nekik. Akár a kevésbé fiatalabb munkavállalókra is gondolva a jövő év elejétől a minimálbér 200 ezer forintra, a szakmunkás minimálbér pedig 260 ezer forintra emelkedik, amit ha jobban megnézünk, ez már egy akkora összeg átlagosan a minimálbér, ami a Gyurcsán- korszak alatt, 2010-ben az átlagbérnek volt megfelelő.” - emelte ki Zala 2. sz választókerületének elnöke.

Nagy Bálint hozzátette, az adócsökkentési csomag minden szegmensben nagyon nagy lehetőség. Kifejtette, bár a világjárvány jelentős hatást gyakorolt az élet minden területére, a magyar gazdaság mégis képes volt fejlődni, ennek köszönhetőek az eddigi és a jövőbeni intézkedések is. A választókerületi elnök elmondta, nagyon fontos, hogy a munka itt még nem ér véget, a kormány célja, hogy a jövőben is segítse az állampolgárokat és a vállalkozásokat is.                       

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Tizenhatodik alkalommal rendezték meg az adventi gesztenyesütést Gyenesdiáson.
 
Magyarország egyik legnagyobb beltéri betlehemével büszkélkedhet Zalavár.
 
Elhunyt Réthelyi Jenőné, a hírt családja osztotta meg televíziónkkal.
 
Négy év után ismét vetélkedtek a Mikulás Kupáért.
 
Nevükhöz nagyon sok helyi kulturális program létrejötte fűződik.
 
A korszerű csomóponttal nőtt a közlekedésbiztonság.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus