+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Átkötőket cserél a DRV
2021. december 1. szerda 19:10 - Gyenesdiás
Átkötőket cserél a DRV
Az elöregedett átkötő csöveket cseréli ki egy kilométer hosszan a DRV Gyenesdiáson, a Faludi utcában. Hetek óta, minden nap dolgoznak a szakemberek, hogy megszűnjön az évek óta problémát jelentő csőtörések okozta vízhiány. Január végéig biztosan forgalomkorlátozás mellett közlekedhetnek az autósok az érintett útszakaszon.

Folyamatosan dolgozik a markológép a Faludi utcában Gyenesdiáson. A település egyik nagy forgalmat lebonyolító utcájában november 15-én kezdte meg a kivitelező a vízhálózat régi átkötőinek cseréjét. Az önkormányzat és a DRV jó kapcsolatának köszönhetően évek óta beütemezetten zajlanak a hálózatrekonstrukciós fejlesztések. 

"A Covid időszakában sem állt ez le, hiszen a tavalyi esztendőben a Madách utca egy km-es szakaszát újították meg 110-es KPE cső cserével. S most is itt a Faludi utcában folyik a munkálat. Ami azt jelenti, hogy január végére már be is fejezik és itt is egy hálózatrekonstrukciós megerősítés történik.110-es csőfektetés nyomott vezetékkel. Ami azt jelenti, hogy az itteni felgyenesi lakosok vízellátás biztonsága garantált lesz a következő időszakban, hiszen nagyon sok meghibásodás volt."- mondta el Gál Lajos polgármester.

A beruházás út- és járdabontás nélkül zajlik. Az útszakaszon forgalomkorlátozás mellett lehet közlekedni. Mély árkok, elzárt kapubejárók, felhalmozott földkupacok mellett folyik a munka. A lakosság türelmes, évente több alkalommal tapasztalták már, hogy a vízmű szakemberei váratlan csőtörés miatt utat bontottak. A régi vezetékek cseréje folyamatos. "Az együttműködés nagyon jó a DRV-vel. Hiszen ha azt vesszük, hogy az elmúlt 5-6 évben közel 400-500 millió forintot szántak arra, hogy a regionális vezeték rekonstrukció mellett ezekre a hálózat rekonstrukciókra is nagyon sok forrás került ide a településre, ennek nagyon örül az itt élő lakosság, hiszen ezek után tudjuk rendezni majd a járdákat és az utakat és természetesen a bekötés biztonság garantálja azt is, hogy nem kell felbontani ezeket. Őszintén megmondom, hogy nagyon sok helyütt még az építkezések is indokolják, hogy erősebb hálózati rendszer szolgálja ki a lakosságot."- mondta Gál Lajos.

Kora reggel már indítják a gépet a dolgozók. Az utcának azon a részén, ahol úgynevezett rakétákkal dolgoznak. A közművek feltárását követően az út egyik feléről a másikra, az árokban elhelyezett sűrített levegővel működő rakétával lőnek át. Így kerülhető el az útburkolat rongálása, bontása.  A januárban befejeződő fejlesztés régóta húzódó problémát old meg a bővülő településen. Új utcák nyílnak, nő a lakosság létszáma. A megoldás egy nyomásfokozó megépítése lesz a Faludi utca mellett. Az jelenti majd a végső garanciát, a lakosság vízellátásának megfelelő nyomásértékkel kiszolgálására.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A koncert előtt a keleti kultúra különböző részeivel ismerkedhettek meg az érdeklődők.
 
Mind a bölcsődében, mind az óvodákban tartottak az ünnephez kapcsolódó foglalkozásokat.
 
Idén is meghirdette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a húsvét zöldítő pályázatát.
 
Újdonságokkal várják az érdeklődőket.
 
A gyermekek után az időseket is oltási költségtérítéssel támogatja az önkormányzat.
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus