+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Átkötőket cserél a DRV
2021. december 1. szerda 19:10 - Gyenesdiás
Átkötőket cserél a DRV
Az elöregedett átkötő csöveket cseréli ki egy kilométer hosszan a DRV Gyenesdiáson, a Faludi utcában. Hetek óta, minden nap dolgoznak a szakemberek, hogy megszűnjön az évek óta problémát jelentő csőtörések okozta vízhiány. Január végéig biztosan forgalomkorlátozás mellett közlekedhetnek az autósok az érintett útszakaszon.

Folyamatosan dolgozik a markológép a Faludi utcában Gyenesdiáson. A település egyik nagy forgalmat lebonyolító utcájában november 15-én kezdte meg a kivitelező a vízhálózat régi átkötőinek cseréjét. Az önkormányzat és a DRV jó kapcsolatának köszönhetően évek óta beütemezetten zajlanak a hálózatrekonstrukciós fejlesztések. 

"A Covid időszakában sem állt ez le, hiszen a tavalyi esztendőben a Madách utca egy km-es szakaszát újították meg 110-es KPE cső cserével. S most is itt a Faludi utcában folyik a munkálat. Ami azt jelenti, hogy január végére már be is fejezik és itt is egy hálózatrekonstrukciós megerősítés történik.110-es csőfektetés nyomott vezetékkel. Ami azt jelenti, hogy az itteni felgyenesi lakosok vízellátás biztonsága garantált lesz a következő időszakban, hiszen nagyon sok meghibásodás volt."- mondta el Gál Lajos polgármester.

A beruházás út- és járdabontás nélkül zajlik. Az útszakaszon forgalomkorlátozás mellett lehet közlekedni. Mély árkok, elzárt kapubejárók, felhalmozott földkupacok mellett folyik a munka. A lakosság türelmes, évente több alkalommal tapasztalták már, hogy a vízmű szakemberei váratlan csőtörés miatt utat bontottak. A régi vezetékek cseréje folyamatos. "Az együttműködés nagyon jó a DRV-vel. Hiszen ha azt vesszük, hogy az elmúlt 5-6 évben közel 400-500 millió forintot szántak arra, hogy a regionális vezeték rekonstrukció mellett ezekre a hálózat rekonstrukciókra is nagyon sok forrás került ide a településre, ennek nagyon örül az itt élő lakosság, hiszen ezek után tudjuk rendezni majd a járdákat és az utakat és természetesen a bekötés biztonság garantálja azt is, hogy nem kell felbontani ezeket. Őszintén megmondom, hogy nagyon sok helyütt még az építkezések is indokolják, hogy erősebb hálózati rendszer szolgálja ki a lakosságot."- mondta Gál Lajos.

Kora reggel már indítják a gépet a dolgozók. Az utcának azon a részén, ahol úgynevezett rakétákkal dolgoznak. A közművek feltárását követően az út egyik feléről a másikra, az árokban elhelyezett sűrített levegővel működő rakétával lőnek át. Így kerülhető el az útburkolat rongálása, bontása.  A januárban befejeződő fejlesztés régóta húzódó problémát old meg a bővülő településen. Új utcák nyílnak, nő a lakosság létszáma. A megoldás egy nyomásfokozó megépítése lesz a Faludi utca mellett. Az jelenti majd a végső garanciát, a lakosság vízellátásának megfelelő nyomásértékkel kiszolgálására.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A Deák Ferenc és Bercsényi utcák közti szakasz az érintett.
 
Kele hétfő hajnalban tért vissza fészkébe. Kedden már újabb hím tűnt fel a templom tornyán.
 
Uhlár Mónika coach, életvezetési tanácsadó tartott nyílt napot a Harmónia Házában.
 
Egy zalai fiatalember életmentő műtétjére ajánlották fel a teremlabdarúgó kupa nevezési díját.
 
A Vince-napi pincetúrán több borászt is meglátogattak a szakemberek és az érdeklődők.
 
A Magyar Zene Házában vehette át az elismerést az intézmény vezetése.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár