+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Advent a gyenesdiási piacon
2021. november 30. kedd 17:07 - Gyenesdiás
Advent a gyenesdiási piacon
A példamutatóan összetartó piaci vállalkozók az adventi időszakban is várják a látogatókat Gyenesdiáson. “Advent a piacon” címmel idén első alkalommal indult az a kezdeményezés, amivel szeretnék bizonyítani: az embereknek szükségük van valamilyen programra, kikapcsolódásra. Nem csak a karácsonyvárás vasárnapjain, hanem szombatonként is nyitva lesz a piac.

Még egy kutya is ünnepi ruhába öltözve várja a karácsonyt. Gazdája, Molnár Gyöngyi Keszthelyről érkezett és a családjával kóstolták meg a kínálatot: "Nagyon jól érezzük magunkat, kicsit lazulunk. Készülünk az adventre, a karácsonyra, kicsit ráhangolódunk. Kijöttünk, kijött a család. Egy kicsit forraltborozgatunk, teázunk, beszélgetünk, és hát lazulgatunk igazából."

Hét faház várja ünnepi kínálattal az ide látogatókat. Az adventi hétvégékre alkalomhoz illő termékekkel, különleges finomságokkal készülnek, szombatonként pedig kézművesek is kínálják a termékeiket. Ezen a hétvégén az adventi koszorúk és egyéb gyertyás készítmények voltak a legkeresettebbek, de természetesen más termékeket is keresnek a vásárlók. "Asztaldíszek, ugye az ajtók elé a grincsfák, az ablakba ezek a mostani divatos karikás, világítós díszek. Mellette még a kis kiegészítők, amiket közben ajándékba tudnak adni egymásnak. Ez az advent ez jó, mert ugye négy héten keresztül húzódik, és így egyre több mindent tudunk készíteni" - mondja az egyik kereskedő, Lukovicsné Pintér Ibolya.

A gyenesdiási piacot az adventi időszakra természetesen ünnepi díszbe öltöztették. Az újonnan megvásárolt hangrendszerből karácsonyi zene szól. Családokat, baráti társaságokat és mindenkit várnak, aki karácsonyi lázban ég. Az egyesületi formában működő piaci vállalkozói kör már tavaly szeretett volna hasonló rendezvényt, ám a pandémia miatti szigorúbb szabályoknak köszönhetően erre nem volt lehetőség. László Beáta Katalin, a Gyenesdiás Közösségi Életéért Egyesület titkára hozzátette: "Egy picit azóta megerősödtünk úgy, hogy támogatásokat sikerült ehhez igénybe venni, ennek köszönhetően szól itt a zene felül. Hosszabb idő volt arra, hogy megtervezzük egyáltalán az év végi nyitvatartást, amit szívesen vettek tőlünk, hogy mi úgy adtuk ezt, hogy lesz kereslet a vendégek részéről."

A több, mint tíz éves piac ezzel a lépéssel négy évszakossá vált. “Olyan adventi, karácsonyi kínálat jelent meg, ami impozáns önmagában is” - fogalmazott a település polgármestere, Gál Lajos. Így folytatta: "A 71-es út mentén hógömbökkel a világítottuk ki a település keresztmetszetét, főbb útjait. Természetesen ezen túl a községháza mellett a települési karácsonyfát fel fogjuk állítani. A betlehem állni fog és természetesen a betlehem mellett az összefogás koszorúján is meglesznek gyújtva a gyertyák, amik jelképezik azt is, hogy minden héten megemlékezünk a Krisztus várásról."

A piac minden adventi hétvégén, szombaton és vasárnap 11 órától 19 óráig várja a látogatókat.

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A Deák Ferenc és Bercsényi utcák közti szakasz az érintett.
 
Kele hétfő hajnalban tért vissza fészkébe. Kedden már újabb hím tűnt fel a templom tornyán.
 
Uhlár Mónika coach, életvezetési tanácsadó tartott nyílt napot a Harmónia Házában.
 
Egy zalai fiatalember életmentő műtétjére ajánlották fel a teremlabdarúgó kupa nevezési díját.
 
A Vince-napi pincetúrán több borászt is meglátogattak a szakemberek és az érdeklődők.
 
A Magyar Zene Házában vehette át az elismerést az intézmény vezetése.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár