+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Vállalkozók tájékozódhattak a zalai beruházásokról
2021. november 25. csütörtök 19:08 - Keszthely
Vállalkozók tájékozódhattak a zalai beruházásokról
A nemzetgazdasági szempontból kiemelt zalai beruházásokról tájékozódtak a Keszthely Térségi Vállalkozók Klubjának tagjai. A tegnap esti ülésen a Zala Megyei Kormányhivatal állami főépítésze tartott előadást. Az 1995-ben alakult klub tervei közt szerepel, hogy a járvány miatt elhalasztott jubileumi rendezvényét jövőre tartja meg.

Rövid időn belül átadják az ötezer fő befogadására alkalmas Kanizsa Arénát. A városi multifunkcionális sport- és rendezvénycsarnok az egyik nemzetgazdasági szempontból jelentős beruházás Zala megyében. Zalaegerszegen pedig 250 hektáros területen hamarosan teljes egészében elkészül  a 114 zalai nagyberuházás egyike, az Európában is egyedülálló önvezető járművek számára is alkalmas autóipari tesztpálya . A ZalaZONE Járműipari Tesztpálya  autópálya-szakasza már egy éve működik, ahol a fék és kormányrendszereket valamint  a sávtartó funkciók vizsgálatát végzik. 

A Zala megyei beruházásokat ismertette Lengl Zoltán Keszthelyen. A Zala Megyei Kormányhivatal állami főépítésze, a Keszthely Térségi Vállalkozók Klubja Egyesület soros összejövetelén, a már átadott és a még folyamatban lévő beruházásokról beszélt, ismertetve a koordinációs feladatokat is.

"Jórészt nyomvonal jellegű beruházások. Út, közmű fejlesztések, de ezeken kívül vannak magasépítési beruházások is. 2006. évi 53-as törvény adja ezt a keretet, hogy ezek a nemzetgazdasági szempontból kiemelt beruházásoknál egy egyszerűsített, gyorsított eljárás rendbe kell a hatóságoknak a feladatait végezni. Ezzel is elősegítve ezeknek a beruházásoknak a megvalósítását. "- adott tájékoztatást Lengl Zoltán.

Lengl Zoltán elmondta továbbá:a beruházások gördülékeny megvalósítása érdekében a kormánymegbízottnak van lehetősége a folyamatok elősegítése érdekében az állami szervektől információt kérni. A főépítész bemutatta a Keszthelyt is érintő fejlesztéseket is. Beszélt többek között a legnagyobb összegű, egész megyét érintő beruházásról, az M76-os  gyorsforgalmi út megvalósításáról. A Keszthely közelségében épülő út munkálatai folynak. A Fenékpuszta-Misefa , Zalaegerszeg-Körmend szakasz előkészítése elkezdődött. Az építési engedélyezési eljárások folyamatban vannak. Jelentős támogatásból valósul meg a fenékpusztai védett műemlék, a majorsági épületek felújítása. A bontási munkálatok befejeződtek, a tetőszerkezet megépítése folyik.A zalai projektek bemutatását követően a  klub gyűlésen az elnök, Farkas Dezső a társaság jubileumi évének program tervezetét mondta el a hallgatóságnak.

"A klubunk 1995-ben alakult és tavaly szerettünk volna egy 25 éves jubileumi rendezvényt,egy kiemelt eseményt, egy klub estet tartani, amelyet sajnos a vírus miatt nem tudtunk megtartani, így úgy döntöttünk, hogy az idén sem kísérletezünk már vele, hanem jövőre fogjuk ezt megtartani."- mondta Farkas Dezső.

A jubileumi rendezvényre készül el az a kötet is, amelyik a keszthelyi vállalkozók klubjának történetét mutatja be- hangzott el a taggyűlésen.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
5
6
további híreink
 
Pályázati forrásból és önkormányzati támogatásból valósultak meg Zalaszántón a beruházások.
 
Az erős szél miatt ágleszakadásoktól tartott a strandüzemeltető.
 
18 pálya, 3 nap, több mint 50 induló – ez számokban a 26. Balaton kupa.
 
28 éve már augusztus első hétvégéje a balatoni halászok napja.
 
A Híradó Plusz vendége: Gyanó Szilvia néprajzkutató.
 
Ószandec és a lengyel-magyar barátság szószólójaként méltatták dr. Cséby Gézát.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár