+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / A Keszthelyi-hegység kincsei testközelből
2021. november 23. kedd 13:46 - Keszthelyi-hegység
A Keszthelyi-hegység kincsei testközelből
Mozgás, természetjárás, szűkebb lakókörnyezetünk felfedezése – ezek voltak a kulcsszavai a szombati barlang-túrának. A programot a Vonyarcvashegyi Turisztikai Egyesület szervezte meg azzal a céllal, hogy az őszi időszakban is programot kínáljon a lakosságnak és a vendégeknek. A túra résztvevői a Keszthelyi-hegységben tettek kirándulást. Meglátogatták a Szobakű-barlangot, de elsétáltak a Padkő-sziklához is.

A Balatongyörök határában található Bélapi-pihenőtől indultak útnak a túrázók szombaton. A vállalkozó kedvű résztvevők a Keszthelyi-hegység kevésbé ismert barlangjait látogathatták meg túravezető segítségével. A természetkedvelők könnyű terepen haladtak, a kirándulásnak az időjárás is kedvezett. Bár a levelek többsége már lehullott a fákról, a verőfényes napsütésben jól esett a séta mindenkinek. A résztvevők többsége rendszeresen túrázik itthon és külföldön egyaránt.

„Itt a Keszthelyi-hegységben össze-vissza, de akár máshol is Magyarországon. Az összes tanúhegyet már megjártam egyszer, kétszer, háromszor. Külföldön is, most legutoljára Csehországban voltunk, Németországban. Imádunk túrázni.” - mondta egy résztvevő, Halász Piroska.

A túrát a Vonyarcvashegyi Turisztikai Egyesület szervezte. A természetjárás célja egyrészt, hogy megismertesse a Keszthelyi-hegység kincseit a látogatókkal. Másrészt viszont a turisztikai szakemberek fontosnak tartják, hogy a nyári szezonon kívül is programot kínáljanak az itt élőknek és az ide látogató vendégeknek.

Gazda Rita önkéntes túravezető ugyanakkor megfogalmazta azt is, hogy az egészségünk fenntartásához nagyon fontos, hogy minél többet mozogjunk a szabad levegőn, jó társaságban.

„A Keszthelyi-hegység szerintem a világ legszebb hegysége. Annyi, de annyi érdekes dolog van itt, hogy minden bokorban lehet szerintem valamit találni. Szerintem népszerű, egyre népszerűbb. Mi is próbálunk itt a faluban egyre többet és többet és többet mutatni. Nagyon reméljük, hogy ez be fog indulni. Ez most idáig – én, amin jövök – a harmadik túra, most már jó sokan vagyunk ahhoz képest és nagyon remélem, hogy nagyon sokan leszünk. Én szeretném, hogyha nagyon sok anyuka kijönne, nagyon sok apuka kijönne, nagyon sok kisgyereket kihoznának. Jöhetnek a kutyusok, az idősek.” - emelte ki az önkéntes túravezető.

A túrázók első állomása a Szobakű-barlang volt. Ez a sziklahasadék sokak számára ismeretlen volt, így nagy örömmel fedezték fel a látványosságot és annak környékét. Ezután a Padkő-sziklához indult a csapat. A szervezők elmondták, a túrához bárki csatlakozhat, hiszen nem a gyorsaság, hanem a mozgás és a természetjárás a cél. A további programokról a Vonyarcvashegyi Turisztikai Egyesületnél lehet tájékozódni.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Műjégpályával és minőségi szabadtéri programokkal várják a vendégeket az adventi hétvégéken.
 
Hetente akár 850 gyermek is iskolarendszerű úszásoktatáson vehet részt a Csik Ferenc Tanuszodában.
 
November 25. a Szovjetunióba elhurcolt politikai rabok és kényszermunkások emléknapja.
 
A Zala megyei nagy beruházásokat mutatta be a vállalkozóknak Keszthelyen Lengl Zoltán.
 
Az idén az új lakások ára jelentősen, a használtaké mérsékelten emelkedett országszerte.
 
A programsorozaton ikonikus együttesek koncertfelvételeit láthatja és hallhatja a közönség.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár