+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / A Keszthelyi-hegység kincsei testközelből
2021. november 23. kedd 13:46 - Keszthelyi-hegység
A Keszthelyi-hegység kincsei testközelből
Mozgás, természetjárás, szűkebb lakókörnyezetünk felfedezése – ezek voltak a kulcsszavai a szombati barlang-túrának. A programot a Vonyarcvashegyi Turisztikai Egyesület szervezte meg azzal a céllal, hogy az őszi időszakban is programot kínáljon a lakosságnak és a vendégeknek. A túra résztvevői a Keszthelyi-hegységben tettek kirándulást. Meglátogatták a Szobakű-barlangot, de elsétáltak a Padkő-sziklához is.

A Balatongyörök határában található Bélapi-pihenőtől indultak útnak a túrázók szombaton. A vállalkozó kedvű résztvevők a Keszthelyi-hegység kevésbé ismert barlangjait látogathatták meg túravezető segítségével. A természetkedvelők könnyű terepen haladtak, a kirándulásnak az időjárás is kedvezett. Bár a levelek többsége már lehullott a fákról, a verőfényes napsütésben jól esett a séta mindenkinek. A résztvevők többsége rendszeresen túrázik itthon és külföldön egyaránt.

„Itt a Keszthelyi-hegységben össze-vissza, de akár máshol is Magyarországon. Az összes tanúhegyet már megjártam egyszer, kétszer, háromszor. Külföldön is, most legutoljára Csehországban voltunk, Németországban. Imádunk túrázni.” - mondta egy résztvevő, Halász Piroska.

A túrát a Vonyarcvashegyi Turisztikai Egyesület szervezte. A természetjárás célja egyrészt, hogy megismertesse a Keszthelyi-hegység kincseit a látogatókkal. Másrészt viszont a turisztikai szakemberek fontosnak tartják, hogy a nyári szezonon kívül is programot kínáljanak az itt élőknek és az ide látogató vendégeknek.

Gazda Rita önkéntes túravezető ugyanakkor megfogalmazta azt is, hogy az egészségünk fenntartásához nagyon fontos, hogy minél többet mozogjunk a szabad levegőn, jó társaságban.

„A Keszthelyi-hegység szerintem a világ legszebb hegysége. Annyi, de annyi érdekes dolog van itt, hogy minden bokorban lehet szerintem valamit találni. Szerintem népszerű, egyre népszerűbb. Mi is próbálunk itt a faluban egyre többet és többet és többet mutatni. Nagyon reméljük, hogy ez be fog indulni. Ez most idáig – én, amin jövök – a harmadik túra, most már jó sokan vagyunk ahhoz képest és nagyon remélem, hogy nagyon sokan leszünk. Én szeretném, hogyha nagyon sok anyuka kijönne, nagyon sok apuka kijönne, nagyon sok kisgyereket kihoznának. Jöhetnek a kutyusok, az idősek.” - emelte ki az önkéntes túravezető.

A túrázók első állomása a Szobakű-barlang volt. Ez a sziklahasadék sokak számára ismeretlen volt, így nagy örömmel fedezték fel a látványosságot és annak környékét. Ezután a Padkő-sziklához indult a csapat. A szervezők elmondták, a túrához bárki csatlakozhat, hiszen nem a gyorsaság, hanem a mozgás és a természetjárás a cél. A további programokról a Vonyarcvashegyi Turisztikai Egyesületnél lehet tájékozódni.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A találkozó célja volt, hogy az elmúlt időszak sikereit, jó gyakorlatait bemutassák egymásnak.
 
Keczeli Bianka és Major Veronika sportlövők voltak az est vendégei.
 
Ezúttal Balatonudvari és Vonyarcvashegy között több szakasz válhatott komfortosabbá.
 
A programba december 15-ig lehet regisztrálni.
 
A Híradó Plusz vendége: Mokos János káplán, a Ranolder iskola hitoktatója.
 
Több fontos kérdésről tárgyalt novemberi soros ülésén a keszthelyi képviselő testület.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus