+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Az Év Balatoni Háza pályázat
2021. november 18. csütörtök 19:04 - Keszthely
Az Év Balatoni Háza pályázat
Ismét lehet pályázni az „Év Balatoni Háza” címre. A Nők a Balatonért Egyesület a Balatoni Szövetséggel immár negyedik alkalommal hirdette meg pályázatát több kategóriában. Veszprém, Somogy és Zala megyéből, a Balaton-parti településekről várnak jelentkezőket. Nem egészen egy hónap van még hátra a nevezés lezárásáig.

Képek a korábbi nyertes épületekről.  Az Év Balatoni Háza pályázat kategóriánkénti díjazottjai. Az építész szakmai elismerésre 2018-tól lehet pályázni. Ebben az évben már negyedik alkalommal írta ki a Nők a Balatonért Egyesület közösen a Balatoni Szövetséggel.Ez már a keszthelyi Castelli-villa. Az elmúlt év lakóház kategória nyertese. Az eredeti állapotban felújított épületen jól látható az az építészeti remek, ahol a múlt találkozik a jelennel. A Pálfi család meghitt otthona. Nem csak a régi építészeti stílus megtartására, annak az újjal való ötvözésére törekedtek, hanem egy élhető környezet kialakítására, a használati igények kielégítésére is.

"Három gyerekes család  vagyunk, így ezáltal minden ízében élvezhető. Tehát a gyerekek télen, nyáron kint vannak a kertben Nekünk ez egy nagy minőségi változás volt, mert lakásból jöttünk át. Ennek most már idestova öt éve. Belül a kialakítás érdekes, mert a régi hagyományt megtartotta. Alul szuterén van és az összes olyan helység, amit régen mosókonyhának használtak meg külön konyhának, az minden lent van. A konyha kivételével, az került föl és belül meg a lakószobák vannak felül."- mondta  atulajdonos, Pálfi László.

Az 1900-as években épült villa udvarában tartott sajtótájékoztatót a Zala Megyei Kormányhivatal állami főépítésze, Lengl Zoltán. A szakember a bíráló bizottságnak is tagja. Részletesen ismertette az idei, november 1-én kiírt pályázatot.

"Ez elsősorban építészeknek szóló pályázat. 2013. január 1-je után használatba vett új épületekkel, bővített, illetve felújított épületekkel lehet pályázni, amik ellen építésfelügyeleti eljárások nem indultak. Vagyis szabályos módon kerültek kivitelezésre. Fő célja a pályázatnak, hogy összegyűjtse a balatoni üdülőkörzetben az olyan példaértékű épületeket, amiket előtérbe helyezve lehet preferálni az építtetők felé és ezzel segíteni az ő építési munkájukat."- adott tájékoztatást Lengl Zoltán.

Lengl Zoltán elmondta továbbá. 2021-ben is lakó-, középület és gazdasági/üdülőépület kategóriákban írták ki az Év Balatoni Háza pályázatot. A beadási határidő december 15-e. Az elmúlt év díjazottjait a Balaton Színházban november 19-től kiállításon láthatja az érdeklődő. A pályázattal kapcsolatos anyagot elektronikus úton kell feltölteni az azevbalatonihaza.hu honlapra.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Első alkalommal rendezték meg a “Hévízbivaly Duatlon” névre keresztelt versenyt a Hévízi-lefolyónál.
 
Az Ady Endre és a Malom utca között kap új útburkolatot a forgalmas útszakasz.
 
A Madárpark és Pálmaház kapuit be is zárták, jelenleg az óvintézkedéseket végzik.
 
Dosztojevszkijről hallhattak előadást a Fejér György Városi Könyvtárban.
 
Idén első alkalommal várják a látogatókat télen is a gyenesdiási piacon, az adventi hétvégéken.
 
A Balaton Színházban színes produkciókkal és útravaló gondolatokkal tették meghitté az ünnepet.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár