+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Keszthelyen is forgattak jelenetet a Hadik-filmhez
2021. november 17. szerda 13:20 - Keszthely, Gyenesdiás
Keszthelyen is forgattak jelenetet a Hadik-filmhez
Hadik Andrásról készítik a következő nagyszabású magyar filmet. A történelmi kalandfilmben a magyar hadvezér életét mutatják be, hogy miként lett az osztrák sereg fővezére és Mária Terézia hadügyminisztere. A film egyes jelenetei a keszthelyi Helikon Kastélymúzeumban, valamint Gyenesdiáson az egykori bánya területén játszódnak. Stábunk jelen lehetett a forgatásokon.

Szikora János rendező tanácsokkal látta el a felvétel előtt Horváth Lilit, aki Mária Teréziát játssza. A Helikon Kastélymúzeumban egy hetet töltöttek a filmesek. A könyvtárban, a tölgyfa lépcsőnél és az északi szárnyban is vettek fel jeleneteket. A látványos huszárfilm a magyar történelem egyik legkiválóbb hadvezérének kíván emléket állítani. Az alkotás producere dr. Nagy Endre. A legendás huszártiszt életét és merész berlini portyáját feldolgozó játékfilm ötlete is tőle származott. Elmondta, régóta keresett egy szerencsés történelmi hőst, akit Hadik András személyében talált meg. A nagyszabású játékfilmben szeretnék a címszereplő személyiségét és lebilincselő élettörténetét bemutatni.

„Nagyon régen készült ilyen jellegű film. Tulajdonképpen a Kincsem volt az utolsó ilyen látványosabb kosztümös filmünk, de ez túlmutat azon is. Hiszen itt csatákat látunk, nagy lovas jeleneteket látunk, harcokat látunk. Szóval ez inkább visszanyúlik már a ’70-es, ’80-as évek film csinálásának időszakára.”

A Nemzeti Filmintézet Filmszakmai Döntőbizottsága 1,6 milliárd forint gyártási támogatást szavazott meg az 1757-ben játszódó mozifilmnek. 300-an dolgoznak a tökéletes alkotás megvalósításán.  Keszthelyen a szűkebb stáb dolgozott, de így is mintegy 150-en vettek részt a forgatáson. Hadik Andrást Trill Zsolt alakítja.

„Az érdekes az egészben talán az lehet, hogy a mának is valami szóljon. És ez abban nyilvánulhat meg, hogy vannak személyiségek, akik úgy tudnak karriert és becsületes karriert csinálni, hogy van mögöttük tett, amire büszkék lehetnek. Aztán úgy tudnak nemzeteket képviselni, ami mögött tényleg van teljesítmény.”

A kastély után az egykori gyenesdiási bánya területén folytatódott a forgatás. Ezután még Komáromba fog utazni a stáb. A Hadik című film várhatóan 2022 decemberében kerül a hazai mozikba. A főbb szerepekben Trill Zsolt és Horváth Lili mellett láthatjuk többek között Szabó Győzőt, Molnár Áront, Reviczky Gábort, Gáspár Sándort, Forgács Pétert vagy Mucsi Zoltánt. A forgatókönyvet Kis-Szabó Márk írta.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

 

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A térségbe 39 gázüzemű és 8 dízelmotorral felszerelt jármű érkezett, ezek a hónap végétől közlekednek.
 
Március 25-e Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepe.
 
Tudományos diákkonferenciát rendeztek a Keszthelyi Közgazdasági Technikumban.
 
A Híradó Plusz vendége: Keserű Gábor informatikus
 
A megelőzés ebben az esetben is az egyik legfontosabb.
 
Kiosztották az Év Balatoni Háza díjakat.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus