+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Bűnmegelőzési tanácsok az időseknek
2021. november 3. szerda 15:30 - Keszthely
Bűnmegelőzési tanácsok az időseknek
Riasztók hangjaival ismerkedtek az idősek múlt pénteken. Bűnmegelőzési tanácsokat is kaphattak a Tájak Korok Múzeumok Kőrösi Csoma Sándor Klubjának tagjai legutóbbi rendezvényükön. A társaság az évfordulós történelmi személyiségekről is szervez programot minden évben, idén Báthory István életével ismerkedhettek meg.

Az elektromos ajtóéket is bemutatta Dömötör Roland bűnmegelőzési főelőadó. A szerkezet az ajtó nyitásakor, feszítésekor ad ki hangos jelzést. Ezek mellett számos, könnyen és olcsón beszerezhető riasztó berendezést is bemutatott a Kőrösi Csoma Sándor Klub tagjainak a Keszthelyi Rendőrkapitányság munkatársa. Felhívta a figyelmet, az idősek fizikai és mentális sajátosságaik miatt könnyű célpontjai a bűnözőknek, így a megelőzésre kell a legnagyobb hangsúlyt fektetniük.

„Az idősek hónapja alkalmából a rendőrség is kiemelten foglalkozik a szépkorúakkal. Hiszen ők az áldozattá válás szempontjából is kiemelt csoportnak számítanak. Felhívjuk a figyelmüket az ellenük elkövetett vagyon elleni bűncselekményekre, ezeknek a megelőzési lehetőségeire. És különféle egyéb vagyonbiztonsági tanácsokat adunk.”

A bűnmegelőzési főeladó elmondta, a betörések mellett az időseknél az internetes csalások is megszaporodtak. Fontos, hogy csak megbízható honlapról vásároljanak. Megjelent az úgynevezett romantikus csalás is, amikor érzelmileg hálózzák be a világhálón keresztül az áldozatot, gondtalan, gazdag élettel ámítják, de közben pénzt csalnak ki tőle. Még mindig előfordulnak az unokázós csalók is, de rosszullétre panaszkodva is kéredzkednek be alkalmi tolvajok a házakba. A rendőrség kéri, hogy minden esetben hívják fel a 112-t.

A bűnmegelőzési tanácsokat követően Dr. Cséby Géza tartott előadást Báthory Istvánról. A Kőrösi Csoma Sándor Klub sok programot szervez a tagoknak évek óta. 148 a jelenlegi létszámuk. Előadásaik nyilvánosak, mindenkit szeretettel várnak.

„November 12-én Deák László építészmérnök tart előadást Schulek Frigyesről. És az előadásaink nyitottak, tehát bárki bejöhet. Csak a kirándulások, azok zártkörűek, mert ugye 148-ból a busz ülőhelyének létszáma 50 maximum, tehát azok jöhetnek.” - ismertette Baloghné Betti a klub titkára.

A Kőrösi Csoma Sándor Klub már tervezi jövő évi rendezvényeit is. Az évfordulós történelmi személyiségekről biztosan hallhatnak majd az érdeklődők.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A Híradó Plusz vendége: Lengl Zoltán állami főépítész
 
Az eseményt hagyományteremtő szándékkal hívták életre.
 
A Promenád Kávéház fügés-diós szaloncukra az első,a Sütibolt meggyes-marcipános kreációja a harmadik lett
 
Kilencedik alkalommal jelent meg a régióban méltán népszerű iadvány, tizenkilenc szerző írásai olvashatók
 
A bőséges csapadéknak köszönhetően az elmúlt nyolc napban 6 centiméternyit emelkedett a vízállás.
 
Kétmillió forint értékben ajánlott fel tartós élelmiszert a rászorulóknak egy keszthelyi vállalkozás.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus