Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Bűnmegelőzési tanácsok az időseknek
2021. nov. 3. szerda | Keszthely
Bűnmegelőzési tanácsok az időseknek
Riasztók hangjaival ismerkedtek az idősek múlt pénteken. Bűnmegelőzési tanácsokat is kaphattak a Tájak Korok Múzeumok Kőrösi Csoma Sándor Klubjának tagjai legutóbbi rendezvényükön. A társaság az évfordulós történelmi személyiségekről is szervez programot minden évben, idén Báthory István életével ismerkedhettek meg.

Az elektromos ajtóéket is bemutatta Dömötör Roland bűnmegelőzési főelőadó. A szerkezet az ajtó nyitásakor, feszítésekor ad ki hangos jelzést. Ezek mellett számos, könnyen és olcsón beszerezhető riasztó berendezést is bemutatott a Kőrösi Csoma Sándor Klub tagjainak a Keszthelyi Rendőrkapitányság munkatársa. Felhívta a figyelmet, az idősek fizikai és mentális sajátosságaik miatt könnyű célpontjai a bűnözőknek, így a megelőzésre kell a legnagyobb hangsúlyt fektetniük.

„Az idősek hónapja alkalmából a rendőrség is kiemelten foglalkozik a szépkorúakkal. Hiszen ők az áldozattá válás szempontjából is kiemelt csoportnak számítanak. Felhívjuk a figyelmüket az ellenük elkövetett vagyon elleni bűncselekményekre, ezeknek a megelőzési lehetőségeire. És különféle egyéb vagyonbiztonsági tanácsokat adunk.”

A bűnmegelőzési főeladó elmondta, a betörések mellett az időseknél az internetes csalások is megszaporodtak. Fontos, hogy csak megbízható honlapról vásároljanak. Megjelent az úgynevezett romantikus csalás is, amikor érzelmileg hálózzák be a világhálón keresztül az áldozatot, gondtalan, gazdag élettel ámítják, de közben pénzt csalnak ki tőle. Még mindig előfordulnak az unokázós csalók is, de rosszullétre panaszkodva is kéredzkednek be alkalmi tolvajok a házakba. A rendőrség kéri, hogy minden esetben hívják fel a 112-t.

A bűnmegelőzési tanácsokat követően Dr. Cséby Géza tartott előadást Báthory Istvánról. A Kőrösi Csoma Sándor Klub sok programot szervez a tagoknak évek óta. 148 a jelenlegi létszámuk. Előadásaik nyilvánosak, mindenkit szeretettel várnak.

„November 12-én Deák László építészmérnök tart előadást Schulek Frigyesről. És az előadásaink nyitottak, tehát bárki bejöhet. Csak a kirándulások, azok zártkörűek, mert ugye 148-ból a busz ülőhelyének létszáma 50 maximum, tehát azok jöhetnek.” - ismertette Baloghné Betti a klub titkára.

A Kőrösi Csoma Sándor Klub már tervezi jövő évi rendezvényeit is. Az évfordulós történelmi személyiségekről biztosan hallhatnak majd az érdeklődők.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

| 2023. nov. 29. szerda 18:08 | Keszthely
Csak megbízható helyről szerezzük be a termékeket és minden esetben legyünk inkább gyanakvóbbak.
| 2023. aug. 23. szerda 17:46 | Keszthely
Az áldozattá válás elkerülésének legjobb módja, ha ismerjük a legjellemzőbb elkövetési módszereket.
| 2023. aug. 22. kedd 17:16 | Keszthely
Ismét eredményesen zárta a szezont a keszthelyi Bűnmegelőzési Iroda.
| 2023. júl. 24. hétfő 14:08 | Keszthely
A hőségben a napon hagyott autók utastere gyorsan felmelegszik.
| 2023. júl. 4. kedd 13:35 | Keszthely
22. alkalommal teljesítenek szolgálatot a diákok Keszthely frekventált területein.
X. évfolyam 11. szám
Megjelenés: 2024. június 14.
21:46
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
22:45
Savaria Filmfesztivál
23:45
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.