+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / A hátrányos helyzetű gyerekeknek mutattak példát
2021. november 2. kedd 11:21 - Vonyarcvashegy
A hátrányos helyzetű gyerekeknek mutattak példát
Kakaós csigát sütöttek és élménypedagógiai foglalkozáson vehettek részt borsodi és környékbeli hátrányos helyzetű gyerekek. A vonyarcvashegyi művelődési házban a rendőrség kínált különböző játékokat a gyerekeknek, de az eseményen részt vett Galamb Alex. a „Sütni jó!” Alapítvány elnöke is. Az esemény célja, hogy példát mutassanak a fiataloknak, ugyanakkor ismereteket adjanak át játékos formában.

Kakaós csigát sütöttek a gyerekek a vonyarcvashegyi művelődési házban. A feladatot Sznopek Veronika, a Mestercukrász című műsor győztese és Galamb Alex, a „Sütni jó!” Alapítvány elnöke koordinálta. A településre Borsodból érkeztek olyan hátrányos helyzetű gyerekek, akik számára hatalmas élmény eljutni a Balatonhoz. A fiatalok nagyon mozgalmas napokat töltöttek a magyar tengernél.

„Voltunk Balatonbogláron, voltunk a kilátón, láttuk a vizet. Apa elvitt minket a cukrászdába, mentünk este utána pizzázóba, játszottunk apával.” - mondta az egyik gyerek, Galamb Vanessza.

Sütés közben a gyerekek nem csak jól szórakozhattak, hanem tanulhattak az alapanyagokról, a sütési technikákról is. A fiatalok számára nagy élmény volt, hogy saját maguk készíthették el azt a péksüteményt, amit később elfogyasztottak. A program célja, hogy példát mutasson a nehéz helyzetben élő gyerekeknek. Galamb Alex maga is hátrányos körülmények között élt, ma pedig már országosan ismert és elismert pék.

„Utat mutassunk a hátrányos helyzetű településeken, illetve az is, hogy tökmindegy, hogy hátrányos helyzetű, nem hátrányos helyzetű, az én filozófiám az, hogy minden gyereknek kell egy kis álomépítés. Legyen az cukrász, pék, rendőr vagy bármilyen szakma, merjen nagyot álmodni, mert lehet a társadalomnak egy olyan hasznos tagja, jó vezetője vagy egy menő cége, mint például egy pékség is akár.” - tájékoztatott a "Sütni jó!" Alapítvány elnöke.

Az eseményen részt vett a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztálya is. Az egyenruhások a művelődési ház udvarán tartottak élménypedagógiai foglalkozásokat a gyerekeknek. Ennek keretében a fiataloknak bűn- és balesetmegelőzéssel kapcsolatos kérdésekre kellett válaszolniuk, de több kirakóssal is készültek a rendőrök. A szervezet évek óta foglalkozik gyerekekkel, hiszen fontos, hogy az alapvető ismereteket minél korábban megszerezzék a fiatalok.       

„A kicsi gyerekek kirakózhatnak, kirakhatnak egy 3D-s kirakóból különböző képeket, vagy egy képzeletbeli rendőrbábút öltöztethetnek fel egyenruhába, illetve ujjlenyomatot és tenyérlenyomatot is hazavihetnek tőlünk. A célunk az, hogy közel kerüljünk hozzájuk, megtudják, hogy a rendőrökhöz érdemes fordulni, érdemes tőlük segítséget kérni. A játékokban nyilvánvalóan elrejtettünk olyan üzeneteket, amelyekre a hétköznapi életükben szükség lehet, illetve nagy hasznukra lehet.” - emelte ki Tóth László, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztályának vezetője.

A gyerekek nagy lelkesedéssel vetették bele magukat a sütésbe és a rendőrség által kínált programokba is. Az udvaron gulyás is rotyogott a fazékban, az esemény végén ezzel vendégelték meg a fiatalokat. A rendezvényre a környező lakóotthonokból is érkeztek gyerekek.

Regman Karola - Keszthelyi TV          

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A Deák Ferenc és Bercsényi utcák közti szakasz az érintett.
 
Kele hétfő hajnalban tért vissza fészkébe. Kedden már újabb hím tűnt fel a templom tornyán.
 
Uhlár Mónika coach, életvezetési tanácsadó tartott nyílt napot a Harmónia Házában.
 
Egy zalai fiatalember életmentő műtétjére ajánlották fel a teremlabdarúgó kupa nevezési díját.
 
A Vince-napi pincetúrán több borászt is meglátogattak a szakemberek és az érdeklődők.
 
A Magyar Zene Házában vehette át az elismerést az intézmény vezetése.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár