Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Színes / Hasznosan töltötték az őszi szünidőt a táncos dívák
2021. nov. 1. hétfő | Keszthely
Hasznosan töltötték az őszi szünidőt a táncos dívák
A Halloween jegyében telt a Divas Dance egyhetes tánctábora. 20 fiatal töltötte mozgással a napközis tábort az Amazon Látogatóközpont nagytermében. A koreográfiák elsajátítása mellett kézműves foglalkozásokon is részt vehettek a gyerekek. A stúdió célja az volt, hogy mozgásra, hasznos időtöltésre ösztökélje a diákokat az őszi szünetben is.

A program zárónapján rémisztő jelmezbe bújtak a táborozók. A Halloween jegyében szörnyes zenékre sajátíthattak el koreográfiákat óvodások és általános iskolások közösen. Sokan közülük évközben is táncolnak, így nem volt kérdés a számukra, hogy csatlakoznak a csapatokhoz az őszi szünetben is.

„Én nagyon szeretek táncolni és szerintem mindegyik tábor, amit a Vera szervez, nagyon szuper. Nagyon sokat táncolunk, kreatívkodunk és ezért jöttem.” - mondta el Bojt Viktória.

Az egyhetes táborba nem csak azok jelentkezhettek, akik régóta táncolnak, hanem azok is, akik most szerettek volna belesni ebbe a világba. 5 orosz kislány is ismerkedett a tánclépésekkel. A fiatalok elmondták, nagyon jól érezték magukat a napközis táborban, ahol reggel 8 és délután 4 között folyamatos foglalkozáson vehettek részt. A rémisztő tematika is nagyon elnyerte a tetszésüket.

„Igazából nem tudtam, hogy minek öltözzek és akkor gondoltam, hogy akkor pókok lesznek az arcomon. Nagyon tetszett a tábor,  táncoltunk, sokat kézműveskedtünk.” - osztotta  meg Cserép Eliza Odett.

A táncstúdió két éve alakult. Azóta számos tánctábort szerveztek. Televíziónk műsorvezetője, Németh Veronika táncművész oktatja a gyermekeket és felnőtteket egyaránt. A táborral az volt a célja, hogy kellemesen és hasznosan tölthessék el a fiatalok a szünidőt. A csapat 80%-a azokból állt, akik évközben is heti rendszerességgel járnak táncórára. A tudásbeli különbségek kiküszöbölésére ezért a táncművész úgy találta ki a mozdulatsorokat, hogy mindenki megtalálja a számára egyszerűen elsajátítható lépést.

„Valakinek könnyebben ment, főleg azoknak, akik járnak. Érdekes, mert az újak közül is valakinek könnyebben ment, valakinek nehezebben, mivel most egy olyan koreográfiát készítettem számukra, ami hol a klasszikus balettet ötvözi egy kicsit a diszkóval, a funky elemekkel, a modern tánccal. Ugye mondhatjuk, hogy ez egy komplex tánc, így mindenki megtalálta benne a számára legkönnyebb lépéseket, de voltak nehézségek is. Úgyhogy így anblokk mondhatom, hogy nehéz is, és könnyű is volt egyszerre mindenkinek.”

A táncstúdió tervei között szerepel, hogy az adventi időszakban is szervez hasonló rendezvényt a Mikulás- és karácsonyvárás jegyében.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

 

| 2021. okt. 26. kedd 17:32 | Keszthely
Az őszi szünetben más vidám foglalkozásra is várják a gyerekeket.
| 2024. jún. 3. hétfő 19:15 | Keszthely
Keszthely testvértelepüléséről, Batumiból érkezett táncosok és énekesek szórakoztatták a közönséget.
| 2023. nov. 29. szerda 13:00 | Keszthely
A MATE Georgikon Campuson ünnepelték meg a csoportot, melynek aktivitása nem csökken.
| 2023. júl. 18. kedd 16:45 | Balatonederics
Színes programmal várták az érdeklődőket balatonedericsi Afrika Múzeumban.
| 2023. jún. 12. hétfő 16:42 | Keszthely
Megtartották évadzáró gálájukat a Goldmark jazz-balett csoportjai a Balaton Színházban.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
00:00
Képújság
06:00
Savaria Filmfesztivál
06:56
Savaria Filmfesztivál
07:00
Savaria Filmfesztivál
08:00
08:30
Határtalan
09:00
Savaria Filmfesztivál
09:56
Savaria Filmfesztivál
10:00
Savaria Filmfesztivál
11:00
11:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.