+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Sikeresek a KVDSE triatlonistái
2021. október 27. szerda 15:08 - Keszthely
Sikeresek a KVDSE triatlonistái
Hazai és nemzetközi versenyeken is jól szerepeltek a KVDSE Triatlon Szakosztályának sportolói. Keszthelyen mintegy 40 gyermek jár rendszeresen mozogni az egyesületbe, közülük sokan nagyon tehetséges és kitartó versenyzők. A triatlon versenyek a nyár folyamán zajlottak, most az edzésen van a hangsúly, ami a futás és a kerékpározás mellett az úszást is magában foglalja.

Edzést tartottak a KVDSE triatlon szakosztályának sportolói. A Csik Ferenc Tanuszodában hetente kétszer tökéletesítik úszástudásukat a fiatalok. Keszthelyen 25 éve zajlanak triatlon edzések, az évek során egyre többen érdeklődtek a sportág iránt. A KVDSE-nél jelenleg mintegy 40 gyerek triatlonozik, közülük többen kiemelkedő eredményeket értek el országos és nemzetközi versenyeken is.

„Nagyatádon voltam első helyezett és Pécsett az országoson meg 9. helyezett a triatlon versenyen. Voltunk még Balassagyarmaton egy tereptriatlon versenyen, ahol második lettem.” - mondta Kendeh-Kirchnopf Panna, az egyesület sportolója.

A csapat edzője, Péter Csaba azt mondja, ennek a sportnak az egyik legfontosabb eleme az úszás, ezért nagy figyelmet fordítanak erre. A szakember hozzátette, a gyerekek nem csak nagyon lelkesek, sok közülük rendkívül tehetséges is. Az edzéseken azonban egyformán figyelmet fordítanak azokra a fiatalokra is, akiknek nem céljuk a versenysport, viszont életük része a rendszeres mozgás. Az szakosztály vezetője hozzátette, a triatlon – mint minden sportág – kitartást és elhivatottságot kíván. Ezeknek és a tehetségnek köszönhetőek a jó versenyeredmények.

„A COVID ellenére végigversenyeztük a nyarat és nagyon sok szép eredmény született. Országos bajnokságokon nyertünk dobogós helyezéseket, illetve nyertünk versenyt is. Nyertük a Keszthely Triathlont, immár másodszor. Az utóbbi két évben, amit megrendeztek, keszthelyi fiú nyerte az utánpótlás versenyt. Válogatott színekben is versenyeztünk külföldön utánpótlás korosztályban ifi olimpián, illetve úgy hívják, hogy Olimpia reménységei. Ezen a versenyen két első helyet szereztünk.” - emelte ki Péter Csaba, a KVDSE Triatlon Szakosztályának vezetője.

A szakosztályban három sportoló magyar válogatott kerettag, emellett többen is magyar bajnoki címmel rendelkeznek. A keszthelyi triatlonosok az elmúlt 25 évben 37 magyar bajnoki címet szereztek.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
6
7
további híreink
 
A Deák Ferenc és Bercsényi utcák közti szakasz az érintett.
 
Kele hétfő hajnalban tért vissza fészkébe. Kedden már újabb hím tűnt fel a templom tornyán.
 
Uhlár Mónika coach, életvezetési tanácsadó tartott nyílt napot a Harmónia Házában.
 
Egy zalai fiatalember életmentő műtétjére ajánlották fel a teremlabdarúgó kupa nevezési díját.
 
A Vince-napi pincetúrán több borászt is meglátogattak a szakemberek és az érdeklődők.
 
A Magyar Zene Házában vehette át az elismerést az intézmény vezetése.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár