+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / A családosokat szja-visszatérítési kisokossal segíti a NAV
2021. október 20. szerda 17:39 - Keszthely
A családosokat szja-visszatérítési kisokossal segíti a NAV
Szja-visszatérítési kisokossal segíti a szülőket a Nemzeti Adó- és Vámhivatal. Az idén ősszel megszavazott családosok rendkívüli adókedvezményéhez kapcsolódóan a NAV honlapján minden fontos információ megtalálható. Így például az is, hogy kik jogosultak a kedvezményre, vagy, hogy hogy lehet azt érvényesíteni. A NAV kéri az érintetteket, hogy a visszatérítés igénybevételéhez tájékozódjanak online felületeiken.

A gyermeket nevelő szülők az elmúlt években is számos kedvezményt vehettek igénybe. Magyarország Kormánya szeptemberben döntött arról, hogy minden olyan szülő, aki jogosult családi pótlékra, számolhat az adóvisszatérítéssel 2022-ben. Fontos tudni, hogy a 2021-ben szerzett jövedelem után nem csak annak a szülőnek jár vissza a befizetett adó, aki a családi pótlékot kapja, hanem a házastársának is. A visszafizetés felső határa a 2020. decemberi adatok alapján számolt átlagbér 15%-a. Ez az szja és az ekho szerint adózó szülőknek fejenként maximum 809 ezer forintot jelent. A katás adózók a befizetésük egynegyedét kaphatják vissza.

„A Nemzeti Adó- és Vámhivatal 2022. február 15-ig automatikusan kiutalja a visszatérítést azoknak a szülőknek, akinek a munkabéréből a munkáltató levonta az szja-t vagy az ekhót, valamint a kiutaláshoz szükséges belföldi bankszámlaszám vagy postai cím a NAV rendelkezésére áll. Nekik semmilyen adminisztratív teendőjük nincsen. A katások, és azok, akiknek a kiutaláshoz szükséges adatait nem ismeri a NAV, 2021. december 31-ig nyilatkozatot tehetnek. Nyilatkozni a VISSZADO nyomtatványon lehet, ez a nyomtatvány október 31-től érhető el a hivatalnál.” - tájékoztatott Joó Hilda, a NAV Zala Megyei Igazgatóságának sajtóreferense.

Azok, akik a határidőig benyújtják a nyomtatványt, február 15-ig megkapják a visszatérítést. Akik azonban határidőn túl adják be az igényt, ők a személyi jövedelemadó bevallásban tudják érvényesíteni a kedvezményt. Ugyanez igaz az őstermelőkre és a vállalkozókra is. Fontos tudni, hogy a visszatérítésre azon szülők esetében van lehetőség, akiknek az egyéb családi kedvezmények igénybevételét követően is van befizetett adója. A NAV kéri a szülőket, hogy lehetőség szerint online töltsék ki és nyújtsák be a nyomtatványt. A NAV oldalán ehhez minden szükséges segítséget megtalálnak.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Műjégpályával és minőségi szabadtéri programokkal várják a vendégeket az adventi hétvégéken.
 
Hetente akár 850 gyermek is iskolarendszerű úszásoktatáson vehet részt a Csik Ferenc Tanuszodában.
 
November 25. a Szovjetunióba elhurcolt politikai rabok és kényszermunkások emléknapja.
 
A Zala megyei nagy beruházásokat mutatta be a vállalkozóknak Keszthelyen Lengl Zoltán.
 
Az idén az új lakások ára jelentősen, a használtaké mérsékelten emelkedett országszerte.
 
A programsorozaton ikonikus együttesek koncertfelvételeit láthatja és hallhatja a közönség.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár