+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Tovább az úton
2021. október 15. péntek 18:12 - Keszthely
Tovább az úton
Nagy Bálint tölti be Zala 2. számú választókerületének elnöki tisztségét a Fidesznél. A hivatal átadását ma délután sajtótájékoztatón jelentette be Manninger Jenő. A térség országgyűlési képviselője elmondta, nyugodtan adja át a tisztséget, hiszen Keszthely polgármesterének személye garancia arra, hogy az elkezdett munka a jövőben is folytatódni fog.

Jelképesen, az épülő M76-os úton adta át választókerületi elnöki tisztségét Manninger Jenő. A térség országgyűlési képviselője elmondta, az elmúlt hónapokban mérlegelnie kellett, hogy életkora és egészségi állapota lehetővé teszi-e, hogy maximálisan képviselni tudja választóit és ellássa a rábízott feladatokat. Úgy fogalmazott, mivel látott alkalmas utódot a pozíció betöltésére, ezért úgy döntött, hogy a megkezdett munka folytatásával Nagy Bálintot bízza meg.

„Ezt a döntésemet megkönnyítette az, hogy láttam arra alkalmas személyt, aki fiatalom, új energiákkal megtöltve tudja folytatni azt a munkát, amit én elkezdtem. Nagy Bálint keszthelyi polgármesterről van szó, és ez megkönnyítette a munkámat. Természetesen ez azt jelenti, hogy az áprilisi választásokig én töretlenül dolgozom, segítem az ő munkáját is és az egész választókerületben végzem a munkámat. Utána is remélem, ha más munkabeosztásban is, de természetesen dolgozni fogok és végzem a munkámat.” - tájékoztatott Manninger Jenő.

A térség országgyűlési képviselője kiemelte, köszönet illeti a választókat, akik közel 20 éven keresztül szavaztak bizalmat neki. Hozzátette, Nagy Bálint végigjárta a közéleti ranglétrát, és alázattal, szorgalommal és eredményesen végzi a munkáját.Keszthely polgármestere arról beszélt, elsősorban a város nevében kell köszönetet mondani Manninger Jenőnek, hiszen nélküle nem tartana ma ott ez a térség, ahol tart. Kifejtette, az egy évtizedes közös munka alatt nagyon sokat tanult elődjétől, és szeretné folytatni a már megkezdett munkát, de újabb célkitűzései is vannak.

„Egy keszthelyi központú választókerületben azt gondolom, hogy mind a város, tehát Keszthely városa, mind pedig a térség fejlesztése szempontjából nagyon jó lehetőségek állnak mindannyiunk előtt. Azt gondolom, hogy ahhoz, hogy ezeket a lehetőségeket a lehető legjobban meg tudjuk lovagolni, és a lehető legjobban ki tudjuk aknázni a választók, illetve az itt lakók érdekében, ahhoz egy ténylegesen komoly együttműködésre van szükség a térség polgármestereivel.” - tette hozzá Nagy Bálint, Zala 2. sz. választókerületének elnöke.

A sajtótájékoztatón elhangzott, az M76-os út szimbolikus jelentőségű, hiszen a térség és az egész megye egyik legjelentősebb beruházása. Manninger Jenő kifejtette, bár a napokban megjelent sajtóhírek szerint a NIF visszavonta a közbeszerzést a következő 3 szakaszra, ezt az eredeti dátumokkal újra ki fogják írni. A most épülő szakaszt pedig várhatóan január 1-én adják majd át.           

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A Deák Ferenc és Bercsényi utcák közti szakasz az érintett.
 
Kele hétfő hajnalban tért vissza fészkébe. Kedden már újabb hím tűnt fel a templom tornyán.
 
Uhlár Mónika coach, életvezetési tanácsadó tartott nyílt napot a Harmónia Házában.
 
Egy zalai fiatalember életmentő műtétjére ajánlották fel a teremlabdarúgó kupa nevezési díját.
 
A Vince-napi pincetúrán több borászt is meglátogattak a szakemberek és az érdeklődők.
 
A Magyar Zene Házában vehette át az elismerést az intézmény vezetése.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár