+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Vigyázzunk az idősekre!
2021. október 7. csütörtök 15:53 - Zala megye
Vigyázzunk az idősekre!
A hozzátartozóknak fontos szerepük van abban, hogy az idősek ne essenek áldozatul a bűnelkövetőknek – hívja fel a figyelmet a rendőrség. A szépkorúak hónapja alkalmából az egyenruhások kiemelik, fontos a folyamatos kapcsolattartás idős rokonainkkal, hiszen így jó eséllyel megakadályozható, hogy a csalók célt érjenek.

Időről időre megszaporodnak azok a bűncselekmények, amelyeknek kifejezetten az idős emberek az áldozatai. A rendőrség a szépkorúak hónapja alkalmából hívja fel a figyelmet arra, a hozzátartozók is sokat tehetnek azért, hogy idős rokonaikat ne verhessék át a bűnelkövetők. A legnagyobb visszhangot az unokázós csalók kapták az elmúlt időszakban, de az idősek sok esetben áldozatai rablásnak vagy egyéb bűncselekménynek. Az egyenruhások felhívják a figyelmet arra, a családtagokkal való folyamatosa kapcsolattartás segíthet megakadályozni, hogy az elkövetők célt érjenek.          

„Ha megbeszéljük szüleinkkel, idős rokonainkkal, hogy hívjanak fel minket, ha ránk hivatkoznak, vagy ha az unokára hivatkoznak, őt fölhívják, már sokat tennénk a biztonságunk érdekében. Ezen kívül azt gondolom, hogy nagyon fontos feladata van az aktív korosztálynak, hogy odafigyeljen a rokonaira, hogy társalogjon velük, hogy beszélgessen velük. Ne hagyjuk őket egyedül, ne hagyjuk elmagányosodni őket, igenis mindig fordítsunk rájuk figyelmet, hiszen nem csak ők szorulnak ránk, hanem mi is tanulhatunk tőlük. Olyan információkat, régi praktikákat tanulhatunk meg, ami a mi életünkben is hasznos lehet.” - tájékoztatott Tóth László, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési alosztályvezetője.

A rendőrség kampányokkal is felhhívja a figyelmet arra, idegeneknek soha ne adjunk meg semmilyen személyes adatot, ideértve a bankszámlához, bankkártyához kapcsolódó információkat. Az egyenruhások fokozottan kérik az időseket, hogy sem készpénzt, sem ékszert, sem egyéb értéket ne adjanak oda ismeretlennek, még akkor se, ha valamelyik hozzátartozónkra hivatkoznak. Legyünk mindig körültekintőek, informálódjunk, mielőtt cselekednénk!           

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A kedvezményre jogosultak többsége február 22-ig automatikusan megkapja a visszatérítést.
 
Az útszéli kereszt a Gyenes és Diás közötti határvonalra épült, melyet 1807-ben állíttaták.
 
Az elismerést idén 6 intézménynek osztották ki, Zala megyében csak a keszthelyi kapta meg.
 
Megnyílt Adorján Péter természetfotós kiállítása, mely november 26-ig tekinthető meg.
 
A "Boeing-Boeing" című, teltházas előadással kezdődött meg a keszthelyi Balaton Színház őszi évada.
 
Sültgesztenye, gesztenyeliszt és más sós és édes finomságok is készültek a hatodik gesztenyefesztiválon.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár