+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Országos Könyvtári Napok - Keszthelyen könyvbemutatóval kezdődött
2021. október 5. kedd 12:59 - Keszthely
Országos Könyvtári Napok - Keszthelyen könyvbemutatóval kezdődött
Ezen a héten zajlik az “Országos Könyvtári Napok” rendezvénye hazánkban. 2006 óta többféle hagyományt követve, de tartalmában mindig sokféle újdonságot kínálva, minden évben ezzel próbálják a figyelmet az olvasás fontosságára irányítani. A Fejér György Városi Könyvtárban egy könyvbemutatóval kezdődött a programsorozat.

Már a bemutatott könyv borítója is árulkodó: a Fenyves allé gyönyörű fasorának festménye sejteti, hogy a regény kapcsolódik a környékünkhöz. Tapodi Brigitta, aki magyar történelmi-romantikus novellákat és regényeket ír, a Fejér György Városi Könyvtárban mutatta be “A hajtű” című regényét. A mű már a második kiadásnál tart. A cselekmények egy része valóban Keszthelyen zajlik. A helyszínek és a körülmények valósak ugyan, de a történet teljes egészében fikció.

"Nem ilyen hangzatos nagy sorsok, de mégis a mi sorsunk. Tehát a családunk sorsa, amit anyáink, apáink által örököltünk. Ezek valós történetek. Tehát azt tudom mondani: a háborús szál az igen, egyéb történeti része az kitalált. Ami napjainkban játszódik, az abszolút… Azt tudom mondani, az a fantázia szüleménye tulajdonképpen" - mondta el Tapodi Brigitta írónő.

Ha már Keszthely az egyik helyszín, a Festetics kastély természetesen kihagyhatatlan. Felbukkan még a regényben a Balatoni Múzeum, ami egy kiállítás színtere, de a város utcáin is kalandoznak a szereplők. A könyvbemutató az “Országos könyvtári napok” rendezvényének első eleme. A szakma legjelentősebb, legtöbb érdeklődőt megmozgató egy hetes programsorozatának szervezője az Informatikai és Könyvtári Szövetség. A város két könyvtárában szinte minden nap lesznek programok a héten.

Kocsondiné Eisenkorb Györgyi, a Fejér György Városi Könyvtár igazgató helyettese elmondta: "Van három író-olvasó találkozónk, ebből kettő a felnőtt könyvtárban, egy pedig a gyermekkönyvtárban. A szokásos rendezvényeket is megtartjuk, mint “Könyvmoly klub”, vagy őszi ajtókopogtató dísz a gyermekkönyvtárban. Mind a két könyvtárunkban van egészséges életmóddal kapcsolatos könyvekkel kiállítás."

A korábbi években nagy sikert aratott a “könyves vasárnap” - az “Országos könyvtári napok” sorozatát október tizedikén egy hasonló rendezvény zárja. Előtte az “Évfordulós zeneszerzők nyomában” című programra pénteken kerül majd sor.

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A találkozó célja volt, hogy az elmúlt időszak sikereit, jó gyakorlatait bemutassák egymásnak.
 
Keczeli Bianka és Major Veronika sportlövők voltak az est vendégei.
 
Ezúttal Balatonudvari és Vonyarcvashegy között több szakasz válhatott komfortosabbá.
 
A programba december 15-ig lehet regisztrálni.
 
A Híradó Plusz vendége: Mokos János káplán, a Ranolder iskola hitoktatója.
 
Több fontos kérdésről tárgyalt novemberi soros ülésén a keszthelyi képviselő testület.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus