+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Országos Könyvtári Napok - Keszthelyen könyvbemutatóval kezdődött
2021. október 5. kedd 12:59 - Keszthely
Országos Könyvtári Napok - Keszthelyen könyvbemutatóval kezdődött
Ezen a héten zajlik az “Országos Könyvtári Napok” rendezvénye hazánkban. 2006 óta többféle hagyományt követve, de tartalmában mindig sokféle újdonságot kínálva, minden évben ezzel próbálják a figyelmet az olvasás fontosságára irányítani. A Fejér György Városi Könyvtárban egy könyvbemutatóval kezdődött a programsorozat.

Már a bemutatott könyv borítója is árulkodó: a Fenyves allé gyönyörű fasorának festménye sejteti, hogy a regény kapcsolódik a környékünkhöz. Tapodi Brigitta, aki magyar történelmi-romantikus novellákat és regényeket ír, a Fejér György Városi Könyvtárban mutatta be “A hajtű” című regényét. A mű már a második kiadásnál tart. A cselekmények egy része valóban Keszthelyen zajlik. A helyszínek és a körülmények valósak ugyan, de a történet teljes egészében fikció.

"Nem ilyen hangzatos nagy sorsok, de mégis a mi sorsunk. Tehát a családunk sorsa, amit anyáink, apáink által örököltünk. Ezek valós történetek. Tehát azt tudom mondani: a háborús szál az igen, egyéb történeti része az kitalált. Ami napjainkban játszódik, az abszolút… Azt tudom mondani, az a fantázia szüleménye tulajdonképpen" - mondta el Tapodi Brigitta írónő.

Ha már Keszthely az egyik helyszín, a Festetics kastély természetesen kihagyhatatlan. Felbukkan még a regényben a Balatoni Múzeum, ami egy kiállítás színtere, de a város utcáin is kalandoznak a szereplők. A könyvbemutató az “Országos könyvtári napok” rendezvényének első eleme. A szakma legjelentősebb, legtöbb érdeklődőt megmozgató egy hetes programsorozatának szervezője az Informatikai és Könyvtári Szövetség. A város két könyvtárában szinte minden nap lesznek programok a héten.

Kocsondiné Eisenkorb Györgyi, a Fejér György Városi Könyvtár igazgató helyettese elmondta: "Van három író-olvasó találkozónk, ebből kettő a felnőtt könyvtárban, egy pedig a gyermekkönyvtárban. A szokásos rendezvényeket is megtartjuk, mint “Könyvmoly klub”, vagy őszi ajtókopogtató dísz a gyermekkönyvtárban. Mind a két könyvtárunkban van egészséges életmóddal kapcsolatos könyvekkel kiállítás."

A korábbi években nagy sikert aratott a “könyves vasárnap” - az “Országos könyvtári napok” sorozatát október tizedikén egy hasonló rendezvény zárja. Előtte az “Évfordulós zeneszerzők nyomában” című programra pénteken kerül majd sor.

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A kedvezményre jogosultak többsége február 22-ig automatikusan megkapja a visszatérítést.
 
Az útszéli kereszt a Gyenes és Diás közötti határvonalra épült, melyet 1807-ben állíttaták.
 
Az elismerést idén 6 intézménynek osztották ki, Zala megyében csak a keszthelyi kapta meg.
 
Megnyílt Adorján Péter természetfotós kiállítása, mely november 26-ig tekinthető meg.
 
A "Boeing-Boeing" című, teltházas előadással kezdődött meg a keszthelyi Balaton Színház őszi évada.
 
Sültgesztenye, gesztenyeliszt és más sós és édes finomságok is készültek a hatodik gesztenyefesztiválon.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár