+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Telefonon próbálnak banki adatokat kicsalni
2021. szeptember 30. csütörtök 15:32 - Keszthely
Telefonon próbálnak banki adatokat kicsalni
Ismét megszaporodtak a banki adatokhoz kapcsolódó visszaélések – figyelmeztet a rendőrség. Az egyenruhások tájékoztatása szerint a csalók banki ügyintézőnek adják ki magukat és arra hivatkozva kérik el a számlaadatokat, hogy nagyobb összegű pénzmozgást kell megakadályozniuk. A rendőrség emlékeztet, telefonon semmilyen körülmények között ne adjunk meg érzékeny adatokat.

A csalók bármelyik bank nevében felhívhatják a gyanútlan áldozatot. Bemutatkozás után arra hivatkoznak, hogy gyanús, nagy összegű vásárlást látnak a bankszámlán, és ennek a megakadályozásában szeretnének segíteni. Ennek érdekében a személyes adatok mellett a bankszámlához kapcsolódó azonosítókat, kódokat is elkérhetik, esetleg a netbank belépéshez használt jelszavakat. Ugyanakkor arra is megkérik az áldozatot, hogy telepítsen egy alkalmazást.           

Tóth László, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési alosztályvezetője: „Abban az esetben, ha ezt az áldozat megteszi, átveszi az irányítást a telefonja felett az elkövető és innentől tulajdonképpen a szemünk láttára fosztanak meg igen jelentős összegtől. Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy soha, semmilyen körülmények között telefonos utasításra ne telepítsenek idegen alkalmazást a mobil eszközükre. Soha, semmilyen körülmények között ne adják meg bankkártyák és személyes adataikat, illetve ne hajtsanak végre bankbiztonsági utasításokat olyan esetben, hogyha nem személyesen, a bankban történik.”

A rendőrség felhívja a figyelmet arra, ha gyanús tranzakció történik a bankszámlánkon, a pénzintézet automatikusan közbelép. A problémát személyesen, a bankban lehet megoldani, telefonon soha, semmilyen körülmények között nem hívja fel a bank az ügyfelet ilyen helyzetben. Az egyenruhások hozzátették, arra sem utasítanak, hogy pénzünk védelme érdekében alkalmazást telepítsünk a telefonunkra.           

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A koncert előtt a keleti kultúra különböző részeivel ismerkedhettek meg az érdeklődők.
 
Mind a bölcsődében, mind az óvodákban tartottak az ünnephez kapcsolódó foglalkozásokat.
 
Idén is meghirdette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a húsvét zöldítő pályázatát.
 
Újdonságokkal várják az érdeklődőket.
 
A gyermekek után az időseket is oltási költségtérítéssel támogatja az önkormányzat.
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus