+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Telefonon próbálnak banki adatokat kicsalni
2021. szeptember 30. csütörtök 15:32 - Keszthely
Telefonon próbálnak banki adatokat kicsalni
Ismét megszaporodtak a banki adatokhoz kapcsolódó visszaélések – figyelmeztet a rendőrség. Az egyenruhások tájékoztatása szerint a csalók banki ügyintézőnek adják ki magukat és arra hivatkozva kérik el a számlaadatokat, hogy nagyobb összegű pénzmozgást kell megakadályozniuk. A rendőrség emlékeztet, telefonon semmilyen körülmények között ne adjunk meg érzékeny adatokat.

A csalók bármelyik bank nevében felhívhatják a gyanútlan áldozatot. Bemutatkozás után arra hivatkoznak, hogy gyanús, nagy összegű vásárlást látnak a bankszámlán, és ennek a megakadályozásában szeretnének segíteni. Ennek érdekében a személyes adatok mellett a bankszámlához kapcsolódó azonosítókat, kódokat is elkérhetik, esetleg a netbank belépéshez használt jelszavakat. Ugyanakkor arra is megkérik az áldozatot, hogy telepítsen egy alkalmazást.           

Tóth László, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési alosztályvezetője: „Abban az esetben, ha ezt az áldozat megteszi, átveszi az irányítást a telefonja felett az elkövető és innentől tulajdonképpen a szemünk láttára fosztanak meg igen jelentős összegtől. Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy soha, semmilyen körülmények között telefonos utasításra ne telepítsenek idegen alkalmazást a mobil eszközükre. Soha, semmilyen körülmények között ne adják meg bankkártyák és személyes adataikat, illetve ne hajtsanak végre bankbiztonsági utasításokat olyan esetben, hogyha nem személyesen, a bankban történik.”

A rendőrség felhívja a figyelmet arra, ha gyanús tranzakció történik a bankszámlánkon, a pénzintézet automatikusan közbelép. A problémát személyesen, a bankban lehet megoldani, telefonon soha, semmilyen körülmények között nem hívja fel a bank az ügyfelet ilyen helyzetben. Az egyenruhások hozzátették, arra sem utasítanak, hogy pénzünk védelme érdekében alkalmazást telepítsünk a telefonunkra.           

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Az alkotás mellett felújítanak a táborozók.
 
Vendégünk: kérdezem Molnárné Riskó Erzsébet, a Zala Megye Népművészetéért Alapítvány kuratóriumi elnöké
 
Frontálisan ütközött két személyautó a 76-os főúton Zalacsány térségében.
 
A gyógy- és ivóvizek fontosságát hangsúlyozza a Zalakarosi Fürdő és a Freya Hotel összefogása.
 
Bódi Mária Magdolna születésének 101. évfordulóján rendeztek kerékpáros zarándoklatot.
 
Táborzáró koncertet adott a Dél-Dunántúli Regionális Fúvószenekar Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár