+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / A gazdasági társaságok beszámolóit is elfogadták a képviselők
2021. szeptember 30. csütörtök 15:26 - Keszthely
A gazdasági társaságok beszámolóit is elfogadták a képviselők
Csütörtökön tartotta szeptemberi soros ülését a keszthelyi képviselő-testület. Napirendre kerültek az önkormányzat gazdasági társaságainak első félévi beszámolói és rendelet módosítások is. A grémium döntött arról, hogy az önkormányzat ezúttal is részt vesz a Bursa Hungarica Felsőoktatási Ösztöndíjpályázatban.

A napirendek előtt a testület egy perces néma gyásszal emlékezett dr. Lukács János nyugalmazott háziorvosra. Az eredetileg meghirdetett 13 napirendi pont egy sürgősségi indítvánnyal egészült ki. Elsőként az idei költségvetési rendelet és az önkormányzati képviselők, bizottsági elnökök és tagok javadalmazásáról szóló rendelet módosításáról döntött egyhangúlag a testület. Ezt követően az önkormányzat tulajdonában álló házingatlanok értékesítéséről szóló rendelet került a döntéshozók elé. A szeptemberi soros ülés napirendjében szerepeltek az önkormányzat gazdasági társaságainak első félévi beszámolói. A HUSZ, a KETÉH, a VÜZ és a Városfejlesztő Kft-k tájékoztatóit egyhangúlag fogadták el a képviselők.

A Keszthelyi Televízió beszámolója kapcsán Dékány Péter, a KÉVE képviselője azt javasolta, hogy keressenek új menedzsert a társaság élére, mert a televízió veszteséges. Az ügyvezető a járvány okozta gazdasági nehézségekkel indokolta a nem egész hat százalékos hiányt. A KÉVE képviselői szerint nem a gazdasági válság, hanem az egyoldalú tájékoztatás az oka a hiánynak. Sámel József ügyvezető hozzátette, a gazdasági válság miatt az első félévben elmaradt reklám- és együttműködési szerződéseket sikerült már megkötni, azok bevételei a második félévben realizálódnak, e mellett újabb egy évre nyert a televízió támogatást a híradó és a kulturális magazin készítésére. Nagy Bálint polgármester és Csótár András bizottsági elnök kifejtette, a televízió nonprofit társaság, amely a város értéke, célja az önkormányzati munka és a városi események, civilszervezetek bemutatása, melyet a járvány okozta nehézségek ellenére is jól végzett és végez jelenleg is. Ezt több képviselő is megköszönte a Keszthelyi Televízió munkatársainak. A műsorban pedig lehetőséget kapnak a KÉVE képviselői is a megjelenésre.

A jövő évben is részt vesz az önkormányzat a Bursa Hungarica Felsőoktatási Ösztöndíjpályázatban. Csótár András bizottsági elnök kérte a leendő és már regnáló hallgatókat, hogy éljenek a lehetőséggel. A jogosult pályázók közt összesen négymillió forint támogatást tudnak szétosztani. A kérelmek beadási határideje november 5.  Egyéb ügyek között vagyonhasznosítási ügyekről, Háromházi Albert edző emlékkiállításáról és Japán testvérvárosi kapcsolat kialakításáról tárgyaltak, sürgősségi napirendként egy elővásárlási ügyről is döntött a grémium.  

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
 
 
 
további híreink
 
A kedvezményre jogosultak többsége február 22-ig automatikusan megkapja a visszatérítést.
 
Az útszéli kereszt a Gyenes és Diás közötti határvonalra épült, melyet 1807-ben állíttaták.
 
Az elismerést idén 6 intézménynek osztották ki, Zala megyében csak a keszthelyi kapta meg.
 
Megnyílt Adorján Péter természetfotós kiállítása, mely november 26-ig tekinthető meg.
 
A "Boeing-Boeing" című, teltházas előadással kezdődött meg a keszthelyi Balaton Színház őszi évada.
 
Sültgesztenye, gesztenyeliszt és más sós és édes finomságok is készültek a hatodik gesztenyefesztiválon.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár