+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Sokan nyúlnak a drogokhoz a pandémia miatt
2021. szeptember 28. kedd 17:00 - Keszthely
Sokan nyúlnak a drogokhoz a pandémia miatt
A pandémia idején megszaporodott az alkoholhoz vagy még inkább a kábítószerekhez nyúlók száma a rendőrség tapasztalatai szerint. A bezártság, az elszigeteltség, esetleg a betegségtől való félelem sokakat késztetett arra, hogy tiltott szerekhez nyúljanak. Az egyenruhások úgy látják, egyre fiatalabb korosztály nyúl a drogokhoz, ezért elsősorban a szülőket figyelmeztetik az intő jelekre.

A felgyülemlett feszültség levezetésére is jó lehetőségnek tűnik a könnyebb vagy komolyabb tudatmódosító szerek használata. Sok fiatal vagányságból vagy a társaság elvárása miatt próbálja ki a drogokat. A járvány idején azonban egyre több esetben találkozik a rendőrség szerhasználókkal, ráadásul a tapasztalatok szerint egyre fiatalabbak nyúlnak a drogokhoz. A rendőrök folyamatosan tartanak drogprevenciót az iskolákban, ugyanakkor emlékeztetnek, a megelőzésben fontos szerepet játszanak a szülők.   

Tóth László, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési alosztályvezetője: „Hogyha a gyermekünk viselkedése megváltozik, ha az eddig visszahúzódó gyerek nagyon kicsapongó kezd lenni vagy épp fordítva, kezdjünk el gyanakodni. Próbáljunk meg beszélgetni a gyermekünkkel. Ha drogfogyasztásra utaló eszközöket találunk nála, akkor beszélgessünk el vele, és próbáljuk szakember segítségét kérni. Az új helyzetbe, az új iskolába kerülő gyereknél sok új tényező jelenik meg, új barátok, új közösség, új feszültség, ez néha magával hozhatja azt, hogy a gyermek kábítószer után nyúl.”  

A rendőrség arra kéri a szülőket, hogy fordítsanak figyelmet a gyermekük online tevékenységére is. Emellett fontos ismerni a barátait és tudni azt, hogy milyen szórakozóhelyeket látogat. Az egyenruhások szerint így jó eséllyel megelőzhető vagy időben felismerhető, hogyha gyermekünk drogfogyasztó vagy kábítószerfüggő.        

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
 
forrás: Piaxabay
 
forrás: Pexels
további híreink
 
A kedvezményre jogosultak többsége február 22-ig automatikusan megkapja a visszatérítést.
 
Az útszéli kereszt a Gyenes és Diás közötti határvonalra épült, melyet 1807-ben állíttaták.
 
Az elismerést idén 6 intézménynek osztották ki, Zala megyében csak a keszthelyi kapta meg.
 
Megnyílt Adorján Péter természetfotós kiállítása, mely november 26-ig tekinthető meg.
 
A "Boeing-Boeing" című, teltházas előadással kezdődött meg a keszthelyi Balaton Színház őszi évada.
 
Sültgesztenye, gesztenyeliszt és más sós és édes finomságok is készültek a hatodik gesztenyefesztiválon.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár