+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Adjon vért, életet menthet!
2021. szeptember 21. kedd 18:02 - Keszthely
Adjon vért, életet menthet!
Rendhagyó véradás lesz pénteken Keszthelyen. A Helikon Kastélymúzeum ad helyet majd a rendezvénynek. A “Véradó kihívásnak” nevezett esemény különlegessége, hogy a légimentő helikopterek ellátását szeretnék elsősorban megoldani. A parkban programokkal is várják az érkezőket. Maga a véradás pedig az egykori könyvtár épületében lesz.

Egy kisfilmmel is arra törekszik a Magyarországi Légimentésért Alapítvány, hogy minél többen vegyenek részt a hagyományteremtő céllal, elsőként megrendezett eseményen. A civil szervezet elnöke, Nagy Boglárka elmondta: véradókra folyamatosan szükség van, ezért hozták tető alá a “Véradó kihívásnak” nevezett eseményt. A Magyar Vöröskereszt és a Magyar Légimentők Nonprofit Kft. támogatásával szeptember 24-én déltől tizennyolc óráig lehet majd vért adni. "A Magyar Légimentő Nonprofit Kft és az alapítványunk közös ötletelése alapján, annak apropójaként, hogy kettő egység 0 negatív vért szállít a budaörsi mentőhelikopter, és azt szeretnénk, hogyha a másik hat bázison, Miskolcon, Debrecenben, Szentesen, Pécsen, Sármelléken, Balatonfüreden ugyanúgy elérhető lenne ez a közeljövőben. Azért, hogy ezeken a mentőhelikoptereken a vér felkerülhessen, ugye vérre van szükség" - tette hozzá az alapító.

A véradás helyszíne a Helikon Kastélymúzeum lesz. A parkban a gyermekek számára egy ugrálóvárat állítanak fel és népi játékok is lesznek. A sárga helikopter is leszáll és itt ügyel majd. Ha nem érkezik riasztás, meg lehet tekinteni belülről is. Kapcsándy Mária, a Magyar Vöröskereszt Keszthelyi Területi Szervezetének vezetője elmondta: a Vajda János Gimnázium tanulóinak segítségével még újraélesztési bemutatók is lesznek. Elmondta továbbá: "Nagyon örültünk. amikor a légimentők megkerestek bennünket, hogy a mentősökkel közösen tartsunk egy véradást. Azonnal csatlakoztunk is hozzá, örömmel vettük ezt a lehetőséget. Sajnos a személyi feltételek hiányában most pénteken az Országos Vérellátó Szolgálat Zalaegerszegi Területi Vérellátója vesz részt a véradáson. Ők lesznek azok, akik szakmailag lebonyolítják a véradást."

A cél az, hogy minél több emberhez eljusson a véradás híre, hiszen ennek köszönhetően menthetnek életet a légimentők is.

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A rendőrség programjának célja, hogy a biciklisek is ügyeljenek a láthatóságukra.
 
Két program már lezajlott az emlékévi programsorozatból.
 
A Ranolder és a Premontrei iskola diákjai is csatlakoztak a Dél-Amerikából indult kezdeményezéshez.
 
Két autó karambolózott vasárnap nem sokkal dél után.
 
Dr. Jobs Viktor alapítóra emlékeztek az Egyesített Szociális Intézményben.
 
Összesen 122 millió forintból újult meg a polgármesteri hivatal és az orvosi rendelő.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár