+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Border Collie Fesztivállal zárta kapuit a kutyás strand
2021. szeptember 21. kedd 17:52 - Keszthely
Border Collie Fesztivállal zárta kapuit a kutyás strand
A hétvégén idén utolsó alkalommal nyitott ki a Keszthelyi Kutyás Park és Piknikkert. Bár már szeptember tizenötödikén bezártak, szombaton egy Border Collie Fesztiválnak még helyet adott a strand. A rendezvényt egy budapesti egyesület szervezte.

Még a szervezőket is meglepte, milyen sok érdeklődő érkezett az idei szezon utolsó rendezvényére. A fővárosi Border Collie Fajtamentő Egyesület számára ez óriási siker, mivel első alkalommal rendeztek fesztivált. Söjtör Bálint és családja szintén Budapestről érkezett. Kutyájukat, Sárát az egyesülettől fogadták örökbe. "Beneveztünk a szépségversenyre is, még egyéb versenyeken is gondolkodunk. Még iskoláztatni kellene a miénket, úgyhogy a különböző versenyeken nem biztos, hogy részt tudunk venni" - mondta el a családfő.

A találkozót megálmodó egyesület hagyományteremtő szándékkal szervezte meg a programot. A három éve létező civil szervezet kimondottan a border collie fajta kutyákra fókuszál. A fesztiválon többek között behívó- és trükkversennyel, szépségversennyel várták a gazdikat és kutyusaikat. Kárpáti Dalma állatorvos, a Border Collie Fajtamentő Egyesület egyik tagja a kutyáról ezt mondta: "Iszonyatosan gyors felfogású, illetve nagyon temperamentumos az életben is. Szóval őket érdemes viszonylag sűrűn lefárasztani, és nem csak fizikálisan, hanem mentálisan is. Nagyon sokan azt gondolják, hogy ha van egy 1000 négyzetméteres kertjük, akkor ez így pipa, de hogy nem. Ezek a kutyusok fognak elkezdeni ásni, megszökni, meg lefojtogatni a szomszéd tyúkját. Szóval nem, ez nem így néz ki, velük tényleg kéne foglalkozni." Kárpáti Dalma azt tanácsolja: akinek nincs ideje, az ne válassza ezt a kutyafajtát. A nem kellően átmozgatott border collie unatkozik, majd megszökik - ezzel csak problémát okozva a gazdinak.

A Keszthelyi Kutyás Park és Piknikkert már csak a fesztivál miatt nyitott ki újra. Legközelebb jövőre lehet jönni ide. Ezt Sziládi-Kovács Tibor üzemeltető is megerősítette: "A 2021-es szezont ezzel a Border Collie Fesztivállal zárjuk. Ugye szeptember 15-ig voltunk nyitva, mint strand, és utána már csak rendezvényekre nyitunk. Majd 2022 májusában szintén nyitjuk a szezont, úgyhogy újra várjuk majd a strandolni vágyókat."

A Border Collie Fesztivál feladataiban megfáradt kutyusok számára még masszőr is rendelkezésre állt. A rendezvény az esti órákban zárult.

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
5
6
további híreink
 
Nem csak a parton, a vízen is legyünk körültekintőek, hogy elkerüljük a baleseteket!
 
Volt szépségverseny, kutyasuli-bemutató és sok játék.
 
A szentséget Udvardy György veszprémi érsek szolgáltatta ki.
 
A Híradó Plusz vendége Feiler Zsuzsanna, a Sármelléki Általános Iskola igazgatója.
 
Lőversenyre érkeztek az erdőgazdálkodásban dolgozók.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár