+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / 1,4 milliárd forintból újul meg a Hotel Európa Fit
2021. szeptember 17. péntek 21:48 - Hévíz
1,4 milliárd forintból újul meg a Hotel Európa Fit
Jó ütemben haladnak a hévízi Hotel Európa Fit tervezett felújítási munkálatai. A Kisfaludy Program keretében megvalósuló projekt jelenlegi szakaszába egy szakmai rendezvény során engedett betekintést a szálloda vezetése. A hotel partnerei, valamint a sajtó képviselői jelentek meg az eseményen.

A hévízi Hotel Európa Fit fejlesztési programja már érkezéskor megtapasztalható: a fogadótér is felújításon esett át. Hetvenöt apartszoba is megújult. Ezek tervezésekor az impozáns enteriőr mellett a helyiségek hatékony energiafelhasználására is fókuszáltak. Ennek eredményeképpen születtek meg az okos apartszobák, amelyek a hozzá tartozó mobiltelefonos applikációval többek között nyithatók is.

A négycsillagos Hotel Európa Fit vezérigazgatója, Horváth Ferenc szerint a szálloda folyamatos megújítási programjába jól illeszkedik a Kisfaludy-projekt, amely figyelemre méltó előrelépést hozott számukra. "Nekünk ez azért nagy segítség, mert ezeket a terveket nyilvánvalóan sokkal kisebb léptékben, sokkal lassabban tudtuk volna megvalósítani. Tehát amit nekünk ez jelent, az, hogy gyorsabban tudjuk elérni a céljainkat. Ugyanakkor egy picikét gondolkozhatunk szélesebben, több dolgot megálmodhatunk, amire eddig nem volt lehetőségünk" - mondta el a vezérigazgató.

A felújítások is hozzájárultak ahhoz, hogy a szálloda kiváló eredményeket érjen el: tavaly „Az év szállása" díjat sikerült megszerezniük. A Kisfaludy2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. vezérigazgatója, Horváth Péter elmondta: a szálloda teljes megújulása jövő év végére várható. Hozzátette: "Ahogy láttuk, a fejlesztések nagyon jól haladnak és hogy ha Isten is velünk van, és mindenki úgy akarja, akkor 2022 év végéig ez a fejlesztés meg is valósul. Mi azt gondoljuk és azt látjuk, hogy ez a fejlesztés nem csupán a szállásegységnek, nem csupán a településnek, hanem az egész térségnek egy pluszt ad majd. Ez a megújult, XXI. századi szálloda ez ide fogja vonzani a térségbe a vendégeket."

Hévíz polgármestere, Papp Gábor elismerését fejezte ki a szálloda jó ütemben haladó, 1,4 milliárd forintos megújulási programjának. Eddig a tervezett beruházások ötvenöt százaléka valósult meg, hétszázharminc millió forint értékben. A város első embere szerint a hotel jelentős turisztikai szereplő a térségben: "Én nagyon fontosnak tartom az ilyen fejlesztéseket. Köszönhetően a Kisfaludy-programnak, köszönhetően a Magyar Turisztikai Ügynökségnek, a szakminisztériumnak, a magyar kormánynak, hogy ezeket a támogatásokat, vissza nem térítendő támogatásokat rendelkezésre bocsátotta. Ehhez, és ilyen hasonló szálláshelyeknek. Én ezt nagyon fontosnak és előremutatónak tartom."

A projektátadó rendezvényen jelképes szalagátvágással adták át az eddig megvalósult fejlesztéseket, majd Danny Blue mentalista szórakoztatta a megjelenteket. A kettőszázharmincegy szobával rendelkező szállodában a folyosók jelentős részét is a felújították. Impozáns megjelenést kapott az évente több tízezer kezelésnek helyt adó iszappakoló is. Az épületegyüttes által közrefogott részen egy szép parkot is létesítettek a rendelkezésre álló forrásokból.

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
5
6
további híreink
 
A Híradó Plusz vendége: Lengl Zoltán állami főépítész
 
Az eseményt hagyományteremtő szándékkal hívták életre.
 
A Promenád Kávéház fügés-diós szaloncukra az első,a Sütibolt meggyes-marcipános kreációja a harmadik lett
 
Kilencedik alkalommal jelent meg a régióban méltán népszerű iadvány, tizenkilenc szerző írásai olvashatók
 
A bőséges csapadéknak köszönhetően az elmúlt nyolc napban 6 centiméternyit emelkedett a vízállás.
 
Kétmillió forint értékben ajánlott fel tartós élelmiszert a rászorulóknak egy keszthelyi vállalkozás.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus