+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / 1,4 milliárd forintból újul meg a Hotel Európa Fit
2021. szeptember 17. péntek 21:48 - Hévíz
1,4 milliárd forintból újul meg a Hotel Európa Fit
Jó ütemben haladnak a hévízi Hotel Európa Fit tervezett felújítási munkálatai. A Kisfaludy Program keretében megvalósuló projekt jelenlegi szakaszába egy szakmai rendezvény során engedett betekintést a szálloda vezetése. A hotel partnerei, valamint a sajtó képviselői jelentek meg az eseményen.

A hévízi Hotel Európa Fit fejlesztési programja már érkezéskor megtapasztalható: a fogadótér is felújításon esett át. Hetvenöt apartszoba is megújult. Ezek tervezésekor az impozáns enteriőr mellett a helyiségek hatékony energiafelhasználására is fókuszáltak. Ennek eredményeképpen születtek meg az okos apartszobák, amelyek a hozzá tartozó mobiltelefonos applikációval többek között nyithatók is.

A négycsillagos Hotel Európa Fit vezérigazgatója, Horváth Ferenc szerint a szálloda folyamatos megújítási programjába jól illeszkedik a Kisfaludy-projekt, amely figyelemre méltó előrelépést hozott számukra. "Nekünk ez azért nagy segítség, mert ezeket a terveket nyilvánvalóan sokkal kisebb léptékben, sokkal lassabban tudtuk volna megvalósítani. Tehát amit nekünk ez jelent, az, hogy gyorsabban tudjuk elérni a céljainkat. Ugyanakkor egy picikét gondolkozhatunk szélesebben, több dolgot megálmodhatunk, amire eddig nem volt lehetőségünk" - mondta el a vezérigazgató.

A felújítások is hozzájárultak ahhoz, hogy a szálloda kiváló eredményeket érjen el: tavaly „Az év szállása" díjat sikerült megszerezniük. A Kisfaludy2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. vezérigazgatója, Horváth Péter elmondta: a szálloda teljes megújulása jövő év végére várható. Hozzátette: "Ahogy láttuk, a fejlesztések nagyon jól haladnak és hogy ha Isten is velünk van, és mindenki úgy akarja, akkor 2022 év végéig ez a fejlesztés meg is valósul. Mi azt gondoljuk és azt látjuk, hogy ez a fejlesztés nem csupán a szállásegységnek, nem csupán a településnek, hanem az egész térségnek egy pluszt ad majd. Ez a megújult, XXI. századi szálloda ez ide fogja vonzani a térségbe a vendégeket."

Hévíz polgármestere, Papp Gábor elismerését fejezte ki a szálloda jó ütemben haladó, 1,4 milliárd forintos megújulási programjának. Eddig a tervezett beruházások ötvenöt százaléka valósult meg, hétszázharminc millió forint értékben. A város első embere szerint a hotel jelentős turisztikai szereplő a térségben: "Én nagyon fontosnak tartom az ilyen fejlesztéseket. Köszönhetően a Kisfaludy-programnak, köszönhetően a Magyar Turisztikai Ügynökségnek, a szakminisztériumnak, a magyar kormánynak, hogy ezeket a támogatásokat, vissza nem térítendő támogatásokat rendelkezésre bocsátotta. Ehhez, és ilyen hasonló szálláshelyeknek. Én ezt nagyon fontosnak és előremutatónak tartom."

A projektátadó rendezvényen jelképes szalagátvágással adták át az eddig megvalósult fejlesztéseket, majd Danny Blue mentalista szórakoztatta a megjelenteket. A kettőszázharmincegy szobával rendelkező szállodában a folyosók jelentős részét is a felújították. Impozáns megjelenést kapott az évente több tízezer kezelésnek helyt adó iszappakoló is. Az épületegyüttes által közrefogott részen egy szép parkot is létesítettek a rendelkezésre álló forrásokból.

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
5
6
további híreink
 
Hagyományos sárgulási ünnepséggel köszöntek el a végzős hallgatók.
 
Halálának 100. évfordulóján kiállítással emlékeztek Mary Hamiltonra.
 
Ötszázötvenen tekertek a sereggel május 14-én.
 
A sárgulási ünnepség az egyik legrégebbi hagyománya a 225 éves intézménynek.
 
Somogyi András kezdte meg ajánlásgyűjtést.
 
Ma délelőtt vettek végső búcsút Keszthelyen Cservenka Györgytől.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár