Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / 1,4 milliárd forintból újul meg a Hotel Európa Fit
2021. szep. 17. péntek | Hévíz
1,4 milliárd forintból újul meg a Hotel Európa Fit
Jó ütemben haladnak a hévízi Hotel Európa Fit tervezett felújítási munkálatai. A Kisfaludy Program keretében megvalósuló projekt jelenlegi szakaszába egy szakmai rendezvény során engedett betekintést a szálloda vezetése. A hotel partnerei, valamint a sajtó képviselői jelentek meg az eseményen.

A hévízi Hotel Európa Fit fejlesztési programja már érkezéskor megtapasztalható: a fogadótér is felújításon esett át. Hetvenöt apartszoba is megújult. Ezek tervezésekor az impozáns enteriőr mellett a helyiségek hatékony energiafelhasználására is fókuszáltak. Ennek eredményeképpen születtek meg az okos apartszobák, amelyek a hozzá tartozó mobiltelefonos applikációval többek között nyithatók is.

A négycsillagos Hotel Európa Fit vezérigazgatója, Horváth Ferenc szerint a szálloda folyamatos megújítási programjába jól illeszkedik a Kisfaludy-projekt, amely figyelemre méltó előrelépést hozott számukra. "Nekünk ez azért nagy segítség, mert ezeket a terveket nyilvánvalóan sokkal kisebb léptékben, sokkal lassabban tudtuk volna megvalósítani. Tehát amit nekünk ez jelent, az, hogy gyorsabban tudjuk elérni a céljainkat. Ugyanakkor egy picikét gondolkozhatunk szélesebben, több dolgot megálmodhatunk, amire eddig nem volt lehetőségünk" - mondta el a vezérigazgató.

A felújítások is hozzájárultak ahhoz, hogy a szálloda kiváló eredményeket érjen el: tavaly „Az év szállása" díjat sikerült megszerezniük. A Kisfaludy2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. vezérigazgatója, Horváth Péter elmondta: a szálloda teljes megújulása jövő év végére várható. Hozzátette: "Ahogy láttuk, a fejlesztések nagyon jól haladnak és hogy ha Isten is velünk van, és mindenki úgy akarja, akkor 2022 év végéig ez a fejlesztés meg is valósul. Mi azt gondoljuk és azt látjuk, hogy ez a fejlesztés nem csupán a szállásegységnek, nem csupán a településnek, hanem az egész térségnek egy pluszt ad majd. Ez a megújult, XXI. századi szálloda ez ide fogja vonzani a térségbe a vendégeket."

Hévíz polgármestere, Papp Gábor elismerését fejezte ki a szálloda jó ütemben haladó, 1,4 milliárd forintos megújulási programjának. Eddig a tervezett beruházások ötvenöt százaléka valósult meg, hétszázharminc millió forint értékben. A város első embere szerint a hotel jelentős turisztikai szereplő a térségben: "Én nagyon fontosnak tartom az ilyen fejlesztéseket. Köszönhetően a Kisfaludy-programnak, köszönhetően a Magyar Turisztikai Ügynökségnek, a szakminisztériumnak, a magyar kormánynak, hogy ezeket a támogatásokat, vissza nem térítendő támogatásokat rendelkezésre bocsátotta. Ehhez, és ilyen hasonló szálláshelyeknek. Én ezt nagyon fontosnak és előremutatónak tartom."

A projektátadó rendezvényen jelképes szalagátvágással adták át az eddig megvalósult fejlesztéseket, majd Danny Blue mentalista szórakoztatta a megjelenteket. A kettőszázharmincegy szobával rendelkező szállodában a folyosók jelentős részét is a felújították. Impozáns megjelenést kapott az évente több tízezer kezelésnek helyt adó iszappakoló is. Az épületegyüttes által közrefogott részen egy szép parkot is létesítettek a rendelkezésre álló forrásokból.

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

| 2022. ápr. 15. péntek 10:19 | Balatongyörök, Vonyarcvashegy, Gyenesdiás
A Magyar Turisztikai Ügynökség pályázati támogatásai mellett önerőből is szépítik a fürdőhelyeket.
| 2024. ápr. 24. szerda 19:15 | Keszthely
A találkozón szó esett a jövőbeni fejlesztésekről.
| 2024. feb. 14. szerda 19:15 | Hévíz
Több vendéglátóhelyen különböző programokkal készülnek egész hónapban a vendégeknek.
| 2024. jan. 16. kedd 12:16 | Keszthely
Ebben az évben egyik ünnepnap sem esik hétvégére. A szálláshelyeknek kiemelt időszakok a hosszú hétvégék.
| 2023. nov. 22. szerda 17:00 | Keszthely
A Hotel Helikonban tartott pályaválasztási nyílt napot a VSZK.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
00:00
Képújság
06:00
Kukkantó
06:24
Savaria Filmfesztivál
06:26
06:28
Ludovika TV
07:00
Híradó
07:45
Balasport 2023
08:15
Sporttárs
08:51
Savaria Filmfesztivál
09:00
Kukkantó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.