+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Tárlat olvasói alkotásokból
2021. szeptember 17. péntek 15:23 - Keszthely
Tárlat olvasói alkotásokból
Mintegy 50 pályamű érkezett a Gyermekkönyvtár Lázár Ervin meséivel kapcsolatos felhívására. A rajzok már megtekinthetőek az intézményben. A Fejér György Városi Könyvtár is vár alkotásokat az Országos Könyvtári Napok alkalmából. Október elején bármilyen, olvasók által készített képzőművészeti vagy kézimunkákból álló tárlatot terveznek nyitni.

A Gyermekkönyvtár előterében már megtekinthetőek azok az alkotások, melyek Lázár Ervin meséit illusztrálják. Ebben az évben lenne 85 éves az író, az ő műveit helyezik a középpontba. Mintegy 50 pályamű érkezett az online felhívásra. Többnyire keszthelyi iskolások rajzoltak, de Gyenesdiásról és Vonyarcvashegyről is küldtek be alkotásokat a fiatalok.

„Én úgy ítéltem meg, hogy az, hogy az online térben előfordulnak ezek a szép rajzok, az számomra kevés volt. Én szerettem volna, hogy itt az olvasók is, akik jönnek, mindenképp megtekinthessék. És megkértem a gyerekeket, hogy hozzák is el a rajzokat, ugye ez felkerült az online térbe és nagy örömömre, hogy most már nyithatott a könyvtár, most már itt is meg lehet csodálni.” - mondta el Magyar Szilvia könyvtáros.

A többfordulós vetélkedőn és a rajzpályázaton is részt vett Árgyelán Réka Panna. Ő most vehette át ajándékát a könyvtárban. A pályázatra az egyik legnépszerűbb Lázár Ervin könyv, A Négyszögletű Kerek Erdő egyik jelenetét rajzolta le.

„Ugye szeretem a cicákat, azért azt választottuk, mert abban van egy cica is. És megpróbáltam minél szebbet rajzolni.”

A felnőtt könyvtárban is szeretnének olvasói alkotásokból készíteni egy tárlatot. A vitrinek még üresen állnak, ezeket fogják megtölteni a beküldött munkákkal. A bibliotékának már régi vágya, hogy olvasói alkotásokból nyithassanak kiállítást, idén az Országos Könyvtári Napokon belül szeretnének rá sort keríteni.

„Tulajdonképpen itt bármit lehet hozni hímzést, festményt, fotót, rajzot, kis barkácstárgyakat, ki amit csinál és szeret. Amit hobbiból csinál.” - ismertette Kocsondiné Eisenkorb Györgyi igazgatóhelyettes.

A tárgyakat október 2-ig lehet leadni a könyvtárban. A kiállítás megnyitója október 10-én 10 órakor lesz az Országos Könyvtári Napok zárórendezvényeként.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A kedvezményre jogosultak többsége február 22-ig automatikusan megkapja a visszatérítést.
 
Az útszéli kereszt a Gyenes és Diás közötti határvonalra épült, melyet 1807-ben állíttaták.
 
Az elismerést idén 6 intézménynek osztották ki, Zala megyében csak a keszthelyi kapta meg.
 
Megnyílt Adorján Péter természetfotós kiállítása, mely november 26-ig tekinthető meg.
 
A "Boeing-Boeing" című, teltházas előadással kezdődött meg a keszthelyi Balaton Színház őszi évada.
 
Sültgesztenye, gesztenyeliszt és más sós és édes finomságok is készültek a hatodik gesztenyefesztiválon.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár