+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Összeült a kulturális kerekasztal
2021. szeptember 16. csütörtök 17:06 - Keszthely
Összeült a kulturális kerekasztal
Ismét összeült a Keszthelyi Kulturális Kerekasztal. A mostani alkalmon beszámoltak az EKF-es pályázatokról, tapasztalatokról, jövőbeni gondolatokról. Az eseményen arról is tájékoztatták a kulturális intézmények képviselőit, hogy eddig milyen sikereket ért el a város.

Nagy sikernek örvendett idén is a KeszthelyFest, amelyen több helyszínen válogathattak a programok között az érdeklődők. Az Amazon Ház kínálatában a Nyugat-Balatoni Mozaik elnevezésű rendezvényen többek között a helyi és környékbeli kulturális és gasztronómiai kínálatot is bemutatták. Ez az Európa Kulturális Fővárosa projekten keresztül valósulhatott meg.

Az eddigi tapasztalatokról is megfogalmazták gondolataikat a város kulturális intézményeinek képviselői a Keszthelyi Kulturális Kerekasztal csütörtöki ülésen. Elhangzott, már több beadott pályázatot hirdettek ki győztesnek. A KeszthelyFest mellett a pénteken kezdődő Kultudvar is ezek között szerepel. Ez civil kezdeményezésre valósul meg.

„Természetesen segítségére voltak különböző kulturális intézményeink is. Így elmondhatjuk, hogy nem csak a lakosainkat várjuk ide, hogy egy közösséget alkossanak, hanem maguk a szervezők is egy közösséget tudtak alkotni. Színes programoknak lehetünk a tanúi, festészet, templombemutatás, zsinagógabemutatás, zenélés és egy közös együttlét.” - mondta el Vozár Péterné alpolgármester.

Az alpolgármester hozzátette, az infrastrukturális fejlesztésekről egy későbbi időpontban fognak beszámolni. A Keszthelyi Kulturális Kerekasztal januárban alakult meg a magyar kultúra napján. Célja, hogy összehangolja a város kulturális szférájában dolgozókat és a civileket, valamint programjaikat is.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Nem csak a parton, a vízen is legyünk körültekintőek, hogy elkerüljük a baleseteket!
 
Volt szépségverseny, kutyasuli-bemutató és sok játék.
 
A szentséget Udvardy György veszprémi érsek szolgáltatta ki.
 
A Híradó Plusz vendége Feiler Zsuzsanna, a Sármelléki Általános Iskola igazgatója.
 
Lőversenyre érkeztek az erdőgazdálkodásban dolgozók.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár