+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Bulldogok és mopszok találkoztak Keszthelyen
2021. szeptember 14. kedd 13:27 - Keszthely
Bulldogok és mopszok találkoztak Keszthelyen
Szépségverseny, kutyával ölben futás és jó hangulat – ezekből nem volt hiány az első keszthelyi bulldog és mopsz fajtanapon. A Keszthelyi Kutyás Park és Piknikkertbe az ország számos pontjáról érkeztek gazdik és ebek a rendezvényre. A program jótékony célt is szolgált, az ajkai Vahur Állatvédő Egyesület javára gyűjtöttek a szervezők.

Bulldogok és mopszok találkoztak a Keszthelyi Kutyás Park és Piknikkertben vasárnap. Az eseményre természetesen minden kutyást vártak, de a program elsődleges célja a fajtatalálkozó és a jótékonyság volt. A két- és négylábúaknak az időjárás is kedvezett, kutyák és gazdáik is megmártóztak a Balatonban. A rendezvényre az ország minden pontjáról érkeztek ebek és gazdik, sokan – akár több kutyával - kifejezetten a találkozó miatt utaztak Keszthelyre.            

„Az első is francia bulldog, úgyhogy mellé szerettünk volna. Johnsont, amikor megláttuk, akkor mondtam, hogy ő szerelem első látásra, tehát nem volt kétség, hogy ő jön velünk.” - mondta egy résztvevő, Soha-Hegedüs Viktória.

A bulldog fajtatalálkozót egy ajkai üzlet szervezte. Az esemény célja a szórakozás mellett, hogy a Vahur Állatmentő Egyesület számára gyűjtsenek adományokat. A kutyás park nagy örömmel adott helyet a programnak. A találkozó nagyon jó hangulatban telt, gazdák és kutyák egyaránt jól érezték magukat. A szervezőknek nem ez az első ilyen programja, de először tartották Keszthelyen az eseményt.  

„Minden évben több olyan rendezvényünk van, amikor a helyi, ajkai Vahur Állatvédő Egyesületet támogatjuk. Róluk azt kell tudni, hogy évek óta aktívan mentik az ország minden pontjából a kutyákat, viszont van egy szívügyük, ezek a francia bulldogok, ugyanis a menhely vezetője szintén bulldog gazdi. Valahogy, amellett, hogy rengeteg keverék kutyát is mentenek, kialakult náluk ez a bulldog és mopsz szeretet. Ennek apropója most ez a fajta jellegű rendezvény.” - tájékoztatott a program főszervezője, Németh Nóra.

Az elmúlt években egyre inkább előtérbe került az állatmentés. Bár sokan még mindig a törzskönyvezett kutyákat részesítik előnyben, egyre többen választják az örökbefogadást. Ennek ellenére a menhelyek többsége folyamatosan telt házzal üzemel, hiszen sajnos még mindig nagyon sok kutya kerül az utcára. Közülük egyre több a fajtatiszta négylábú.

„Régen az volt jellemző, hogy nagyon sok keverék kutya volt inkább menhelyeken, gyepmesteri telepeken, civil állatvédőknél. Viszont most már odáig jutottunk, hogy rengeteg fajtakutya is bajba kerül és kerül gyepmesteri telepekre, menhelyekre. Úgyhogy tényleg nagyon sok fajtakutyával kell találkoznunk és kell megmentenünk. Nekem, mivel saját bulldogjaim vannak, a bulldog szerelmese vagyok, így őket próbálom kiemelten kezelni, úgyhogy ha az országban bajban van bulldog vagy gyepmesteri telepen van, akkor szoktak engem értesíteni.” - emelte ki Antal Laura, a Vahur Állatmentő Alapítvány elnöke.

A fajtanapon szépségversenyt is szerveztek, ahol több kategóriában is hirdettek győztest. Az első három helyezett értékes ajándékokat vehetett át a szervezőktől. Nagy népszerűségnek örvendett a kutyával ölben futás, itt férfi és női kategóriában lehetett indulni.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
 
Húsvéti családi napot rendezett a Keszthelyi Evangélikus Egyházközség, dísz sírkerteket is készítettek.
 
Augusztus 22-e és 25-e között szervezik meg az eseményt a Balaton Színházban és a Fő téren.
 
Sok érdeklődőt mozgatott meg Gyenesdiáson a húsvéti készülődés és tojásfa díszítés programja.
 
Az olvasáskutatásról és az olvasási szokásokról hallhattak előadást a vajdások.
 
Várják az induló könnyűzenei együttesek jelentkezését, akik a Balaton-parton mérethetik meg magukat.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus