+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Fidesz: Gyurcsány Ferenc és körének eljövetele szociális létbizonytalanságot jelentene
2021. szeptember 10. péntek 13:38 - Keszthely
Fidesz: Gyurcsány Ferenc és körének eljövetele szociális létbizonytalanságot jelentene
Gyurcsány Ferenc és körének eljövetele szociális létbizonytalanságot jelentene – nyilatkozta tegnap Keszthelyen a szociális ügyekért felelős államtitkár. Fülöp Attila a Stop, Gyurcsány! Stop, Karácsony! elnevezésű petíció aláírásakor rámutatott, amíg a Gyurcsány-kormány kiirtotta a családi adókedvezményt, addig az elmúlt tíz évben mintegy 3000 milliárd forint maradt a családoknál. A keszthelyi aktivisták azt tapasztalják, nagy az érdeklődés a Fidesz által indított petíció iránt.

Szeptember elsején kezdte meg az aláírásgyűjtést a Fidesz és a KDNP a Stop, Gyurcsány! Stop, Karácsony! elnevezésű petíciójához. Az ország 300 pontján több mint ezer aktivista gyűjti az aláírásokat. Keszthelyen is több ponton települtek ki.

Nagy Bálint polgármester: „Azt gondolom, hogy Keszthely, a térség és az egész ország szempontjából nagyon fontos, hogy a 2010 óta elért eredményeket meg tudjuk védeni és ne tegyük kockára. Az elmúlt napok, elmúlt hét tapasztalatai is azt mutatják, hogy minden nap kinn vagyunk a város valamelyik közterületén és nagyon nagy az érdeklődés, nagy számban jönnek nem csak a keszthelyi, hanem a térségben élő emberek is aláírni. Sőt, azt is elmondhatom, hogy nagyon sokan nyaralnak Keszthelyen, illetve a térségben még jelenleg is és ők is rendszeresen felkeresik a standjainkat.”

Keszthelyen írta alá a petíciót a szociális ügyekért felelős államtitkár. Fülöp Attila hangsúlyozta, Gyurcsány Ferenc és körének eljövetele szociális létbizonytalanságot jelentene Magyarországon. A politikus kifejtette, hogy 2010-ben az Orbán-kormány milyen országot örökölt meg a szocialistáktól:

„2010-ben 3,7 millió ember dolgozott, ma 4,7 millió ember dolgozik. Akkor 73.500 forint volt a minimálbér, ma pedig a 167.000 forintot meghaladja. A Gyurcsány-kormány kiirtotta a családi adókedvezményt és nem volt családi otthonteremtési lehetőség. Ehhez képest az elmúlt tíz évben mintegy 3000 milliárd forint maradt a családoknál, egyszerűen azért, hogy a biztonságukat, a szociális biztonságukat erősítsük meg.”

Fülöp Attila hozzátette, azt gondolja, mindez arra bizonyíték, hogy Gyurcsány Ferenc nem tud mást jelenteni az ország számára, mint a szociális létbizonytalanságot. Szeptember 6-án a Fidesz kommunikációs igazgatója azt közölte, hogy öt nap alatt már több mint százezer ember csatlakozott a "Stop, Gyurcsány! Stop, Karácsony!" petícióhoz.

Hársfalvi Ákos -  Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Az iszaokotrás, a térségi marketing és az összefogás állt a középpontban a tanácskozáson.
 
A regionális megmérettetésen magyar költők tollából származó verseket hallgathattak meg.
 
A Vajda János Gimnázium a vármegye legaktívabb diákolimpiai középiskolája.
 
Az új bérlet- és kedvezményrendszerről tájékoztató weboldalt indított a MÁV-VOLÁN-csoport.
 
A találkozót a Keszthely-Kertvárosért Egyesület szervezte.
 
A keszthelyi versenyző 10 méteres légpisztoly számban 10. lett.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus