+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Hernád Tiborra emlékeztek
2021. szeptember 8. szerda 19:07 - Gyenesdiás
Hernád Tiborra emlékeztek
Felolvasó délutánnal emlékeztek Gyenesdiás díszpolgárára, Hernád Tiborra a Községházán. A településen található Kapernaum egykori igazgató lelkésze előtt tisztelegtek, aki sokat tett a község fejlődéséért is, a helyi általános iskola diákjai saját gyűjteményes írásából, az Istenes Magyar Népmesék és Krisztus Legendák című válogatásból olvastak fel.

Hernád Tibor hűséggel végzett gyenesdiási szolgálatáról Honthegyi Zsolt evangélikus lelkész emlékezett meg. A nagyközség díszpolgára 20 évet töltött el a Kapernaum Evangélikus Üdülő és Szeretetotthonban, mint igazgató lelkész. Saját, Gyenesdiáshoz kötődő élményeket keresztül idézte fel ifjú éveinek evangélikus táborát, amit a Kapernaumban tölthetett. Hársfalvi György a helyi József Attila Művelődési Ház és Könyvtár nyugalmazott igazgatója méltatta Hernád Tibor településért végzett munkásságát.

"Azért, hogy itt 8 osztályos iskola legyen nagyon sokat tett,nagyon sok helytörténeti kutatást végzett. Sok kézirata van. Van, ami megjelent nyomtatásban is. Több is. Nem beszélve a Kapernaum történetéről. De pl. a gyenesdiási fürdők történetét megírta. A falu villamosításában sok szerepe volt. A Hazafias Népfront keretén belül nagyon sok társadalmi munkát végzett. De volt tűzoltó, egyesület parancsnok is. Fürdő egyesületi – később más jelentősége volt- de annak is a titkára volt."- mondta Hársfalvi György a József Attila Művelődési Ház és Könyvtár nyugalmazott igazgatója.

Hernád Tibor népdalokat, helyi adomákat gyűjtött. Az Istenes magyar népmesék és krisztusi legendák című gyűjteményéből a Kárpáti János Általános Iskola tanulói olvastak fel. Hernád Tibor 2006-ban hunyt el. Gyenesdiás díszpolgárára, a község meghatározó alakjára ma is sokan jó szívvel emlékeznek.

"A Tibor bácsi –egyszerű ember vagyok,- de az mindenkivel megtalálta a kellő hangnemet, úgy a tanulttal, mint a kevésbé. Gyenesdiás legegyszerűbb emberével és szinte áradt belőle a szeretet, ugyanakkor tekintély is."- mondta Nagy Lászlóné.

A megemlékező programot az Ars Sacra Fesztiválhoz kötődően rendezték meg.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A mostani alkalmon beszámoltak az EKF-es pályázatokról, tapasztalatokról, jövőbeni gondolatokról.
 
A füsttel akár 4,5 fokot is tudnak emelni a talajfelszín hőmérsékletén a szakemberek.
 
A keszthelyi fehér ember szobrát idéző alkotás széleskörű társadalmasítás után kapta meg új helyét.
 
Megújult a vörsi temetőben nyugvó első magyar kócsagőr, Gulyás József sírja.
 
Zalakaroson tartotta záró értekezletét a Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság.
 
Az egykor nőklubként indult egylet ma is nagyon aktív, számos rendezvényen részt vesznek.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár