+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / A horgászokat ellenőrzik a rendőrök
2021. szeptember 3. péntek 18:21 - Keszthely
A horgászokat ellenőrzik a rendőrök
Három horgász ellen indítottak szabálysértési eljárást a keszthelyi rendőrök a Kis-Balatonnál. A Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság akciója keretében Keszthelyen is ellenőrizték a horgászengedélyek meglétét és a fogási napló szabályos vezetését az egyenruhások. A rendőrök azt tapasztalják, a horgászok többsége szabálykövető.

Folyamatosan ellenőrzik a horgászhelyeket és a természetvédelmi területeket a Zala megyei rendőrök. Az idei szezonban a megyei rendőrkapitányság tölti be a Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság elnöki tisztségét, ennek keretében valósult meg a szemle. Az akcióban a Keszthelyi Rendőrkapitányság és a hal- és természetvédelmi őrök is részt vesznek. A keszthelyi móló mellett a Kis-Balatonnál is fokozott rendőri jelenléttel találkozhattak a horgászok.     

„A BKKB fokozott ellenőrzés keretében felvette a kapcsolatot a természetvédelmi őrszolgálattal és az állami halőr szolgálattal a természetvédelmi területek, illetve halfogásra alkalmas területek fokozott ellenőrzése céljából. A tegnapi nap folyamán Zalaszentgrót, illetve Zalavár-Kis-Balaton térségében megtörtént. A tegnapi napon a kollégáim a Kis-Balatonnál intézkedés alá vontak három személyt, akik nem rendelkeztek érvényes horgászengedéllyel. Körülbelül 15 halat fogtak ki engedély nélkül, velük kapcsolatban szabálysértési eljárást kezdeményeztünk.” - tájékoztatott Dákai Gergely, a Keszthelyi Rendőrkapitányság, Közrendvédelmi Osztályának vezetője.

A rendőrség úgy látja, a horgászok alapvetően  szabálykövetőek Keszthely és a Kis-Balaton térségében. A szervezett ellenőrzés mellett az egyenruhások rendszeresen tartanak szemléket a horgászatra kijelölt helyeken. A rendőrök nem csak a horgászengedélyeket, hanem a területi fogásnapló szabályos vezetését is ellenőrzik.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A kedvezményre jogosultak többsége február 22-ig automatikusan megkapja a visszatérítést.
 
Az útszéli kereszt a Gyenes és Diás közötti határvonalra épült, melyet 1807-ben állíttaták.
 
Az elismerést idén 6 intézménynek osztották ki, Zala megyében csak a keszthelyi kapta meg.
 
Megnyílt Adorján Péter természetfotós kiállítása, mely november 26-ig tekinthető meg.
 
A "Boeing-Boeing" című, teltházas előadással kezdődött meg a keszthelyi Balaton Színház őszi évada.
 
Sültgesztenye, gesztenyeliszt és más sós és édes finomságok is készültek a hatodik gesztenyefesztiválon.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár