+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Véget ért a XL. Nemzetközi Sakkverseny
2021. augusztus 30. hétfő 18:30 - Keszthely
Véget ért a XL. Nemzetközi Sakkverseny
15 év kitartó munkájának gyümölcse a győzelem – vélekedik a XL. Nemzetközi Sakkverseny győztese. Erős mezőnyben dőlt el a neves keszthelyi viadal. A rekordszámú, összesen 101 nevezővel megtartott rendezvény végén a dobogósok mellett több különdíjat is kiosztottak szombaton.

Az első nyolc helyezett kapott díjat a XL. Nemzetközi Sakkverseny eredményhirdető zárórendezvényén. A hazai versenyzők mellett orosz és örmény származású sportoló is jeleskedett a megmérettetésen. A tavalyi győztes idén a dobogó második fokára léphetett fel. A legtöbb pontot Ress Tamás gyűjtötte, aki kisebb kihagyásokkal már 15 éve jár a keszthelyi versenyre.

„Eléggé szoros volt a vége. Én sem gondoltam volna, hogy sikerül megnyerni. Természetesen minden évben erre érkezem, hogy előbb-utóbb csak sikerül, most végre sikerült. De az eredménytől függetlenül ez minden évben számomra egy jó verseny. Rengeteg kikapcsolódási és szórakozási lehetőséggel, amikből az idei évben sem volt hiány az időjárás ellenére. És tényleg külön élveztem a folyamatos támogatást és biztatást, amit kaptam.”

A helyezettek mellett több különdíjat is átadtak. Elismerték a legjobb keszthelyi, zalai megyei versenyzőket, kiemelték a legidősebb és legfiatalabb sakkozókat is. Ezek mellett jutalmat kaptak a legjobb 18 és 14 év alatti játékosok, valamint a segítőknek is köszönetüket fejezték ki a szervezők. Szalai István elmondta, ezen a versenyen csak győztesek vannak, akik élményekkel és új barátokkal gazdagodtak.

„A verseny az én megítélésem szerint nagyon rendesen jól zajlott. Mindenki sportszerű volt, tehát nem volt semmi sportszerűtlen dolog, ami hát azért is dicséretes, hiszen tudjuk, hogy a nagy létszámban bármi megtörténhet. Viták vagy nézeteltérések, de itt nem volt.” 

A díjak átadása után a város nevében Nagy Bálint polgármester és Nemes Klára képviselő mellett a versenyzők is megköszönték Szalai Istvánnak, hogy negyvenedik alkalommal is megszervezte a viadalt

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Pályázati forrásból és önkormányzati támogatásból valósultak meg Zalaszántón a beruházások.
 
Az erős szél miatt ágleszakadásoktól tartott a strandüzemeltető.
 
18 pálya, 3 nap, több mint 50 induló – ez számokban a 26. Balaton kupa.
 
28 éve már augusztus első hétvégéje a balatoni halászok napja.
 
A Híradó Plusz vendége: Gyanó Szilvia néprajzkutató.
 
Ószandec és a lengyel-magyar barátság szószólójaként méltatták dr. Cséby Gézát.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár