+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Ősszel is várja a látogatókat a Balatoni Múzeum
2021. augusztus 26. csütörtök 15:38 - Keszthely
Ősszel is várja a látogatókat a Balatoni Múzeum
Színes programkínálattal várja ősszel is a kisebbeket és idősebbeket egyaránt a Balatoni Múzeum. Erről sajtótájékoztató keretében számoltak be csütörtökön délelőtt. Korábbi sorozatok folytatásai és újdonságok is lesznek a kínálatban, mely szeptember 18-án veszi kezdetét.

A Pelso Kerámia- és Textil Biennálénak idén a hal és a halászat lesz a témája. Ezzel veszi majd kezdetét a Balatoni Múzeum őszi szezonjának programsorozata. A diákoknak tantárgyi tudást kiegészítő anyagokat is kínálnak majd, illetve az utazó múzeum keretében a Zalahosszúfaluból származó gyűjteményt a településen fogják bemutatni. Szeptemberben nyílik meg a Jubileumi Kisgrafikai Biennálé, valamint az online térben megtekinthető Castrum Virtuale kiállítás is.

„Cél lenne, hogy a Balatoni Múzeum is valamilyen szinten hozzájáruljon, hogy a szezont kicsit kitoljuk. Illetve ilyenkor ősszel szoktak a nyugdíjasok érkezni, hétvégén még a családok is jönnek. Tehát az a célunk, hogy így a kisebb közösségeknek szervezzünk programokat. Olyan jellegű kiállításokat, amelyek inkább a felnőtteknek szólnak.” - mondta el Németh Péter igazgató.

Újdonságokkal is készül a Balatoni Múzeum. A nemezelés tudományába is betekintést nyerhetnek az érdeklődők, ahol elméleti és gyakorlati oktatásban is részt vehetnek. A Múzeumok Őszi Fesztiválja október elsején az Élet Vize című pálinkatörténeti kiállítással veszi kezdetét.

„Szerettünk volna reflektálni az előző korszakra, ami ugye mindannyiunk életét meghatározta, a koronavírus-járvány. Ezért azt a szeletét emeltük ki, ami úgymond a gyógyításhoz, az egészséghez kapcsolódik. Ezért lett a részterület, a pálinka, mint a népi gyógyászat egyik része." - ismertette Molnár Csenge néprajzos-muzeológus.

A Balatoni Múzeum sajtótájékoztatóján Vozár Péterné alpolgármester elmondta, példamutató az intézmény abban a tekintetben is, hogy hosszabb távra mutatja be programjait. Sokan elszoktak attól a járvány alatt, hogy ellátogassanak a kulturális intézményekbe, így viszont tudnak előre tervezni.

„Azt gondolom, hogy ez a két veszélyhelyzet, amin túlvagyunk és reméljük, hogy további hasonló megpróbáltatásoknak nem leszünk részesei, kicsit bezártak bennünket. És újra szükséges az, hogy kinyissuk az intézményeinket. Ebben kiválóan példamutató a Balatoni Múzeum, aki egyébként is multifunkcionális és nyitottá tette magát az elmúlt időszakokban. És most is azt láthatjuk, hogy gazdag programkínálattal várja majd ősszel a látogatókat.”

A kiállítások mellett önkéntes toborzó napot is tartanak majd a múzeumban. Jó kikapcsolódási lehetőséget nyújt továbbra is a Festetics Szabadulószoba, valamint az intézmény mobilapplikációja.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A mostani alkalmon beszámoltak az EKF-es pályázatokról, tapasztalatokról, jövőbeni gondolatokról.
 
A füsttel akár 4,5 fokot is tudnak emelni a talajfelszín hőmérsékletén a szakemberek.
 
A keszthelyi fehér ember szobrát idéző alkotás széleskörű társadalmasítás után kapta meg új helyét.
 
Megújult a vörsi temetőben nyugvó első magyar kócsagőr, Gulyás József sírja.
 
Zalakaroson tartotta záró értekezletét a Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság.
 
Az egykor nőklubként indult egylet ma is nagyon aktív, számos rendezvényen részt vesznek.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár