+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Rekordszámú nevező vesz részt a jubileumi sakkversenyen
2021. augusztus 24. kedd 14:03 - Keszthely
Rekordszámú nevező vesz részt a jubileumi sakkversenyen
Jubilál a hagyományos Keszthelyen megrendezett Nemzetközi Sakkverseny. Immáron negyvenedik alkalommal érkeztek az amatőr és profi sportolók a városba, hogy részt vegyenek a nívós bajnokságon. Idén rekordszámú, több mint 100 versenyző méri össze tudását az augusztus 28-ig tartó megmérettetésen.

Folyamatosan zajlanak a sakkmérkőzések a VSZK éttermében. Fiatal és tapasztaltabb sportolók egyaránt játszanak egymással svájci rendszer szerint. Ebben az évben rekordszámú nevező jelentkezett a bajnokságra. Több mint százan regisztrálták magukat. A versenyzők az ország egész területéről, valamint Ukrajnából, Németországból, Ausztriából és Örményországból is érkeztek a megmérettetésre. Az újoncok mellett sokan évek óta visszatérnek a versenyre.

„Én már nagyon régóta részt veszek ezen a versenyen. Körülbelül a 2000-es évektől kezdve. Nagyon jó versenynek tartom és amint láttuk, elég sok résztvevő van. Én nem vagyok nagyon erős sakkozó, csak szeretek sakkozni, de ez is nagyon jó lehetőség erre.” - osztotta meg Vajda Lajos.

A szombati megnyitón megemlékeztek Káposztás Miklós nemzetközi mesteredzőről, valamint a tragikus körülmények között elhunyt Vajdás diákról, Salamon Zsigmondról is. Szalai István főszervező elmondta, a járvány miatt tartottak tőle, hogy kevesebben érkeznek a versenyre, ám pozitív meglepetést okozott számukra a nagyszámú érdeklődés.

„Nagyon felkapott verseny lett a keszthelyi verseny. Nagy öröm számomra, hiszen valóban a jelenlegi vírushelyzet mellett nagyon sok személyt érdekel és érint ez a sakkozás. És Keszthely város meg egyébként is, hát tekintve, hogy ez a verseny negyvenedik. Nagyon sok a visszatérő vendég.”

Hagyományosan a VSZK-ban tartják a megmérettetést, melyben a 12. dr. Hévízi László Emlékverseny. Az önkormányzat idén is támogatja a viadalt.

A város nevében Dósa Zsolt képviselő köszöntötte a megjelenteket. A megmérettetés augusztus 28-ig tart.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A rendőrség programjának célja, hogy a biciklisek is ügyeljenek a láthatóságukra.
 
Két program már lezajlott az emlékévi programsorozatból.
 
A Ranolder és a Premontrei iskola diákjai is csatlakoztak a Dél-Amerikából indult kezdeményezéshez.
 
Két autó karambolózott vasárnap nem sokkal dél után.
 
Dr. Jobs Viktor alapítóra emlékeztek az Egyesített Szociális Intézményben.
 
Összesen 122 millió forintból újult meg a polgármesteri hivatal és az orvosi rendelő.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár