+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Sok programon vehetünk részt a hosszú hétvégén
2021. augusztus 19. csütörtök 17:26 - Keszthely
Sok programon vehetünk részt a hosszú hétvégén
Színes programokkal várják a vendégeket Keszthelyen több helyszínen is. A Balaton-parton mindhárom nap koncertek és játékok szórakoztatják a nagyérdeműt, természetesen a tűzijáték sem maradhat el. A Helikon Kastélymúzeum udvarán háromnapos lovas programokkal készülnek, vasárnap pedig Gyenesdiáson ismét megrendezik a Festetics Vágtát.

Idén is koncertkavalkád várja az érdeklődőket a Zenepavilonnál augusztus 20 és 22 között. Fellép Nagy Bogi, Pély Barna és zenekara, a Happy Dixieland Band és az Intermezzo Latin Club is. Természetesen gasztronómiai vásárral is készülnek a szervezők, valamint a környékbeli kézművesek portékáit is megtekinthetik a kilátogatók. A gyermekekről sem feledkezett meg a Goldmark Művelődési Központ. A koncertek mellett különböző játékokkal is kedveskednek nekik. Tavaly elmaradt a tűzijáték, idén azonban ez is látható lesz.

„Az idei évben szerencsére meg tudjuk rendezni 21 órakor 20-án a hagyományos tűzijátékot a mólószárról. És ehhez kapcsolódóan még 21-én lesz egy különleges programunk. Ez pedig egy homokszobor készítés, ez a délelőtt folyamán már lezajlik, tehát aki délután leérkezik a partra 21-én szombaton, az már egy kész Szent István homokszoborral fog találkozni.” - ismertette Osvald Bálint, a Goldmark Művelődési Központ igazgatóhelyettese.

A Helikon Kastélymúzeum udvarán 12. alkalommal szervezik meg az augusztus 20-dikai hosszú hétvégén a Régmúlt idők lovas fesztiválját. Itt többek között a huszárság történetével, lovagokkal, agarászokkal és díjugratókkal is megismerkedhet a közönség. Hamza Viktória is ellátogat ismét a parkba, aki a szabadidomítás rejtelmeibe avatja be az érdeklődőket.

„Kicsit betekinthetünk, hogy a ló és az ember közti kapcsolat hogy is alakult ki, illetve hogy is lehet azt tovább éltetni. Valamint különböző bemutatókon keresztül egy kicsit a korabeli lovaskultúrát elevenítjük fel. Ugye igyekszünk azt a hangulatot megteremteni, ami ehhez a parkhoz illik. Tehát ebbe a miliőbe, tehát a dámalovasokkal, karusszel bemutatókkal, zenés padödö produkcióval találkozhatunk.” - osztotta meg Varga Zoltán főszervező, a Helikon Kastélymúzeum munkatársa.

Augusztus 22-én Gyenesdiáson a Faludi-síkon rendezik meg a Festetics Vágtát. Az előfutamok 11 órakor kezdődnek. A Nyugat-Dunántúli térség előfutamára nagy a lovasok érdeklődése, szinte maximális nevezővel tudják megrendezni a versenyt. A győztesek részt vehetnek majd a Nemzeti Vágtán Budapesten.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A mostani alkalmon beszámoltak az EKF-es pályázatokról, tapasztalatokról, jövőbeni gondolatokról.
 
A füsttel akár 4,5 fokot is tudnak emelni a talajfelszín hőmérsékletén a szakemberek.
 
A keszthelyi fehér ember szobrát idéző alkotás széleskörű társadalmasítás után kapta meg új helyét.
 
Megújult a vörsi temetőben nyugvó első magyar kócsagőr, Gulyás József sírja.
 
Zalakaroson tartotta záró értekezletét a Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság.
 
Az egykor nőklubként indult egylet ma is nagyon aktív, számos rendezvényen részt vesznek.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár