+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / A Kármelita bazilikában koncertezett a MAO
2021. augusztus 18. szerda 15:54 - Keszthely
A Kármelita bazilikában koncertezett a MAO
Turnéztak Ennio Morriconéval, de egyéni formációként is bejárták a világot. Kedden délután a Kármelita Bazilikában adott koncertet a Modern Art Orchestra. A jazz és kortárs zenét játszó együttes mára már hazánkban is nagy népszerűségnek örvend. Fennállásuk alatt számos zeneszerzőt inspiráltak újabb darabok megírására. Keszthely a balatoni turné egyik állomása volt.

Régi klasszikusokat is új köntösbe öltöztet a Modern Art Orchestra. Az idén 16 éves együttes a jazz és a kortárs zene magasszintű művelésével vált ismertté itthon és külföldön egyaránt. A tagok olyan ismert és elismert zenészekkel játszottak együtt, mint Ennio Morricone vagy Tom Harrel. Legfőbb céljuk mégis az, hogy széles körben népszerűsítsék ezt a zenei műfajt. A MAO példaértékű tevékenységet folytat, hiszen létezésükkel folyamatosan inspirálják a szerzőket újabb darabok komponálására.

„A kortárs kifejezést próbáljuk meg úgy értelmezni, hogy az nem valami elvadult, hallgathatatlan vagy értelmezhetetlen dolog. Pusztán arról van szó, hogy azok az alkotók, azok a kreatív elmék – akár képzőművészetről, akár zenéről van szó – akik kortársként kerülnek megemlítésre, ők itt élnek közöttünk.” - tájékoztatott a Modern Art Orchestra vezetője, Fekete-Kovács Kornél.

A Modern Art Orchestra nem először vendégeskedik Keszthelyen, már tavaly is jártak a városban. Most kifejezetten a saját kérésükre adtak koncertet a Kármelita Bazilikában, hiszen az együttesnek szakrális repertoárja is van. Emellett a zenekarvezető közvetve Keszthelyhez is kötődik, ugyanis a Kis Szent Teréz Kórus vezetője, Pálné Szelencsik Klára és Pál János tanítványa volt Baján.   

„Középiskolásként már trombitált és a férjemnél – Pál Jánosnál – folytatta a tanulmányait. Ő bíztatta arra, hogy ez olyan jól megy és olyan tehetséges, hogy meg kéne próbálni, nem gondolkodott-e rajta, hogy esetleg ezt a pályát választja élethivatásul. Én, mint szolfézs tanár kerültem be a képbe, és a felvételihez próbáltam felkészíteni. Ez akkor még nagyon érdekes volt, hiszen jazz zenét nem nagyon tanítottak itthon, Magyarországon.” - emelte ki a Kis Szent Teréz kórus karvezetője.

A Kármelita Bazilikában Bach és Handel feldolgozást is hallhatott a közönség, de a kortárs zenei művekből is válogattak a zenészek. A MAO a nyári balatoni turnéja keretein belül érkezett Keszthelyre és a környékre, ahol több koncertet is adtak.                 

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A mostani alkalmon beszámoltak az EKF-es pályázatokról, tapasztalatokról, jövőbeni gondolatokról.
 
A füsttel akár 4,5 fokot is tudnak emelni a talajfelszín hőmérsékletén a szakemberek.
 
A keszthelyi fehér ember szobrát idéző alkotás széleskörű társadalmasítás után kapta meg új helyét.
 
Megújult a vörsi temetőben nyugvó első magyar kócsagőr, Gulyás József sírja.
 
Zalakaroson tartotta záró értekezletét a Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság.
 
Az egykor nőklubként indult egylet ma is nagyon aktív, számos rendezvényen részt vesznek.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár