+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / A város támogató légköre is segíti Major Veronikát
2021. augusztus 17. kedd 15:47 - Keszthely
A város támogató légköre is segíti Major Veronikát
Mit érzett a tokiói lőállásban, hogy viszonyul a városhoz, hogy értékeli az elért helyezéseket – többek mellett ezekről is beszélt Major Veronika, Keszthely olimpikonja. Az ötkarikás játékokról nemrég hazatért sportlövővel és edzőjével Iglódi Endre beszélgetett az Aktív strand program keretében szombaton. Az őszinte és érzelmektől sem mentes programon Vera azt is elárulta, hogy miért sportol a városban, mi köti őt ide.

„2014-ben vásároltuk meg az első légpisztolyainak, amiből az egyikbe bele is kapaszkodtam” - idézte fel a beszélgetésen Major Veronika, akinek a légpisztollyal való kapcsolata és az olimpiához vezető útja ekkor kezdődőtt. Az Aktív strand keretében zajló beszélgetésen Vera és edzője, Keczeli Zoltán felidézték, hogy az olimpiáról kikerült futócéllövő szám helyett a pisztolyban találták meg azt a szakágat, mellyel megcélozhatja a keszthelyi lövészklub az olimpiát. A beszélgetést vezető Iglódi Endre kérdésére a mesteredző elmondta, hogy döntőt és érmet várt Verától. Annak ellenére, hogy ez nem sikerült, nagyon büszke tanítványára.  

„Azt gondolom, az hogy egyáltalán kijutott innen, a mi kis egyesületünkből és képes volt tavalyelőtt a világ legjobb sportolójának díját átvenni, mert ő volt az, aki annyi világversenyt, kontinentális bajnokságot megnyert, hogy a pontok alapján vezette a világranglistát. Ennél többet, hogy ha a Vera ajándékozott volna, az már csak hab lett volna a tortán, de ez óriási dolog volt, hogy a Vera olimpikon” - hangzott el Keczeli Zoltántól. 

„Arra vagyok kíváncsi, érzed azt, hogy mennyire büszkék vagyunk rád?” - kérdezte a beszélgetést vezető Iglódi Endre. Vera azt válaszolta, abszolút érzi, hogy a keszthelyi és a térségbeli emberek mennyire büszkék rá. Úgy fogalmazott, ezt az érzést is belepakolta a kis hátizsákjába és úgy állt be a lőállásba Tokióban. Keszthely olimpikonja felidézte a versenyen átélteket. Elmondta, hogy annyira tökéletesen akart lőni, hogy az már a minőség rovására ment: „Túl sokáig néztem a hasábot, túl sokáig céloztam, túl finoman akartam kezelni az elsütőbillentyűt. Úgyhogy ez egy kicsit ott az első pár lövésben egy kis kudarcot hozott, hogy jól akarom csinálni, de mégsem sikerül. Majd amikor sikerült felszabadultan versenyeznem és amikor szabadjára engedtem azt,a mi bennem van – he lehet így fogalmazni – akkor olyan jó sorozatokat lőttem, hogy még magam is meglepődtem. Nem feltétlenül szám szerint, köregységre, hanem élményben. Úgyhogy én elmondhatom magamról, hogy én az olimpián jól versenyeztem.” 

Az interaktív beszélgetés keretében Nemes Klára önkormányzati képviselő megkérdezte Verától, hogy mi tartja itt a városban, hiszen nyilvánvaló, hogy számos nagyobb egyesületnél is lehetősége lenne sportolni. 

Major Veronika: „Én soha nem akartam elköltözni, én soha nem akartam máshol élni, hiszen én ide születtem és én úgy érzem, hogy ez egy olyan környezet, egy olyan élhető város…”

A könnyeivel küszködő Verától átvéve a szót Keczeli Zoltán elmondta, az érzések mellett a város támogató légköre is itt tartja Verát. Az önkormányzat lakhatást biztosít a sportolónak, a Magyar Olimpiai Bizottság autót biztosít. A helyi vállalkozói klub ehhez üzemanyagtámogatást ad, ezt kérés nélkül teszik, ahogy sok más támogató is – tette hozzá a mesteredző.Major Veronika augusztus végéig pihen, utána folytatja a munkát. Szeptemberben már országos bajnokságon fog lőni. A világversenyeken való szereplést pedig a járvány határozza majd meg.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

 

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Időseit ünnepelte Gyenesdiás a hétvégén az általános iskola aulájában.
 
A párt keszthelyi szervezete ezúttal tartós élelmiszercsomagokat gyűjt a nehéz helyzetben lévőknek.
 
Az ünnepi időszakban nem feledkeznek meg a rászorulókról sem.
 
A nevelőszülői hálózattal közösen tartott istentiszteletet Keszthelyen a református gyülekezet.
 
Közösségi faültetést szervezett az Erzsébet ligetben a Keszthelyi Városvédő Egyesület.
 
Szezonzáró versenyt szervezett a Keszthelyi Túravitorlás Club
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus