+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Óriás ruhaszobrok lepték el a kastélyparkot
2021. augusztus 13. péntek 18:20 - Keszthely
Óriás ruhaszobrok lepték el a kastélyparkot
Takarófóliát, mosogatószivacsot és különböző anyagmaradékokat is újragondoltak a Magyar Képzőművészek és Iparművészek Szövetségének alkotói. A Helikon Kastélymúzeum parkjában ruhaszobor tárlat nyílt az elmúlt hét végén, amelyet ingyenesen látogathatnak az érdeklődők. A kiállítás célja, hogy elérhető közelségbe hozza a képzőművészeti alkotásokat, ugyanakkor felhívja a figyelmet az újrahasznosítás fontosságára.

Különleges tárlatban gyönyörködhetnek a látogatók a Helikon Kastélymúzeum előkertjében. Az elmúlt hétvégén óriás ruhaszobrok lepték el a parkot, amelyek azóta is nagy érdeklődésre tartanak számot. Az alkotásoknak azonban nem csak a méretük, hanem szövethasználatuk is szokatlan. Az iparművészek takarófóliát, szigetelőanyagot, mosogatószivacsot és sok más olyan anyagot is felhasználtak, amellyel az újrahasznosításra irányítják rá a figyelmet. A tárlat nagy népszerűségnek örvend a kastély látogatói körében.

„Nagyon-nagyon tetszik, most ismerkedem vele, szerintem óriási ötlet. Gondolom ezek mind újrahasznosított anyagok, amikből készültek. Különösképpen tetszenek, amiben azért van egy kis plusz, tehát nem csak összefogva mondjuk egy takarófólia. Például vannak olyan ruharészletek, ahol mozaikcsempéket használnak fel a díszítéshez.” - mondta egy látogató, Szeifert Mari.

A ruhaszobrokat bemutató Tér-Tárlat már az ország számos pontján megfordult, Keszthely az utolsó állomása. A Magyar Képzőművészek és Iparművészek Szövetségének célja a hazai kortárs művészet sokszínűségének közvetlen, interaktív módon való megjelenítése és megismertetése. A kiállítás nem múzeumi környezetben kapott helyet, így közvetlen, érinthető közelségbe hozza az iparművészeti alkotásokat. A kiállítás kurátora Simonffy Márta a Magyar Képzőművészek és Iparművészek Szövetségének elnöke.

„A Helikon Kastélymúzeum egész augusztusban rendhagyó kiállítással, ami a Tér-Tárlat címet viseli – várja itt az előkertben a látogatóit. Ezt a Magyar Képzőművészek és Iparművészek Egyesülete hozta ide hozzánk. Nagyon örültünk a megkeresésnek, mikor ezt felajánlották, hogy ezt a kiállítást láthatják itt a látogatóink a keszthelyi Helikon Kastélymúzeum parkjában. Úgy látjuk, úgy tapasztaljuk, hogy az emberek nagyon szeretnek fotózkodni előtte, sokan körbeállják őket és lenyűgözve nézik ezeket a szobrokat.” - tájékoztatott Fókás Andor Zalán, a Helikon Kastélymúzeum munkatársa.

A szobrok időjárásállók, így verőfényes napsütésben, de akár esőben is meg lehet őket csodálni. Az előkertben 13 iparművész alkotása kapott helyet, a tárlat augusztus 29-ig, a park nyitvatartási idejében, ingyenesen látogatható.           

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A hét végén a madarakra fókuszált Európa: sok helyen, Fenékpusztán is madármegfigyelő napokat rendeztek.
 
Kovács Kati is fellépett a Vonyarci Búcsún és Falunapon. Sokan voltak kíváncsiak az énekesnőre.
 
Egy éves a ZR Team Keszthelyi Brasil Jiu-Jitsu SE gyermek csapata.
 
Sztárvendég is érkezett a Happy Dixieland Band 10 éves évfordulóján adott koncertre.
 
A kerek évfordulós tagokat köszöntötték, a legidősebb tag betöltötte a 90 évet.
 
A Heidenheim-i iskola tanulói és a vajdások közösen dolgozzák fel a keszthelyi mondakincset.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár