+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Cimbora zeneliget - élmény minden generációnak
2021. augusztus 12. csütörtök 14:02 - Keszthely
Cimbora zeneliget - élmény minden generációnak
Fúvószenével tarkított pantomim előadással, családi koncerttörténelmi időutazással és játékokkal várták a Cimbora zeneliget közönségét a kastélyban. A Klassz a pARTon rendezvénysorozat családi programját öt településre szervezték meg. Cél, hogy minden generációnak élményt nyújtsanak. A rendezők nagy sikert tapasztalnak, ezért jövőre szeretnék bővíteni a programot.

A Cimbora Zeneliget keretében különböző műfajokat vonultatnak fel. A családi zenei programok minden generációnak élményt nyújtanak. Így volt ez a Brass in the Five és Méhes Csaba pantomimművész előadásán is.

„Nagyon jó volt, hogy bevonták a gyerekeket. Felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt nagyon vicces volt szerintem” - vélekedett a Budapestről érkezett Fülöp Dorottya. 

A Rézerdő lakói című humoros produkció fúvós hangszerekkel tolmácsol komolyzenét a közönségnek. A pantomimművész és a muzsikusuk célja, hogy egészséges humort ötvözzenek élő fúvószenével. A társaság örömmel színesíti a Klassz a pARTon rendezvényeit.

„Nagyon szeretjük, mert tényleg a parton is felléptünk, tóparton is felléptünk a tatai tó partján, két évvel ezelőtt a balatoni tó partján is felléptünk és mindenhol más a közönség, viszont mindenhol ugyanúgy szeretik a komolyzenét is és a mi közös produkciónkat is, ahol a komolyzenét rejtjük bele egy színházi produkcióba” - mondta Takács Tibor, a Brass in the Five tubása. 

A Cimbora Zeneligetben a zenei produkciók kiegészülnek interaktív játékokkal. Az Európa Kulturális Főváros projekt támogatója és résztvevője a programnak. A Festetics-kastély parkjába információs pulttal és kreatív műhellyel települtek ki. Itt műanyagból újrahasznosított ékszereket lehetett készíteni és festőműhelyben vehettek részt az érdeklődők. A Klassz a pARTon keretében idén öt településen szervezték meg a Cimbora Zeneligetet. Gyenesdiáson és Balatongyörökön például a strandolók közé vitték el a zenei programot.  

Horváth Viola projektmenedzser: „Keszthely azért kivételes – itt is zajlik a Klassz a pARTon fesztivál esténként a kastélyban, vagy a parton, vagy a templomban koncertek vannak. Ehhez raktunk hozzá egy olyan napot, amikor a családoknak is kínálunk programot. Én szerintem óriási sikere van. Én azt gondolom, bővíteni kell még különböző programokkal.”

Koncerttörténelmi időutazásra is várták a kastély közönségét. A Mozart família műveinek feldolgozását mutatta be a Váray család. A zenei produkció kiegészült egy keszthelyi előadóval is. A Virtuózok klasszikus zenei tehetségkutató műsorból is ismert Kádár Viktória is zongorázott a kastély bálteremében.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A találkozó célja volt, hogy az elmúlt időszak sikereit, jó gyakorlatait bemutassák egymásnak.
 
Keczeli Bianka és Major Veronika sportlövők voltak az est vendégei.
 
Ezúttal Balatonudvari és Vonyarcvashegy között több szakasz válhatott komfortosabbá.
 
A programba december 15-ig lehet regisztrálni.
 
A Híradó Plusz vendége: Mokos János káplán, a Ranolder iskola hitoktatója.
 
Több fontos kérdésről tárgyalt novemberi soros ülésén a keszthelyi képviselő testület.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus