+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Cimbora zeneliget - élmény minden generációnak
2021. augusztus 12. csütörtök 14:02 - Keszthely
Cimbora zeneliget - élmény minden generációnak
Fúvószenével tarkított pantomim előadással, családi koncerttörténelmi időutazással és játékokkal várták a Cimbora zeneliget közönségét a kastélyban. A Klassz a pARTon rendezvénysorozat családi programját öt településre szervezték meg. Cél, hogy minden generációnak élményt nyújtsanak. A rendezők nagy sikert tapasztalnak, ezért jövőre szeretnék bővíteni a programot.

A Cimbora Zeneliget keretében különböző műfajokat vonultatnak fel. A családi zenei programok minden generációnak élményt nyújtanak. Így volt ez a Brass in the Five és Méhes Csaba pantomimművész előadásán is.

„Nagyon jó volt, hogy bevonták a gyerekeket. Felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt nagyon vicces volt szerintem” - vélekedett a Budapestről érkezett Fülöp Dorottya. 

A Rézerdő lakói című humoros produkció fúvós hangszerekkel tolmácsol komolyzenét a közönségnek. A pantomimművész és a muzsikusuk célja, hogy egészséges humort ötvözzenek élő fúvószenével. A társaság örömmel színesíti a Klassz a pARTon rendezvényeit.

„Nagyon szeretjük, mert tényleg a parton is felléptünk, tóparton is felléptünk a tatai tó partján, két évvel ezelőtt a balatoni tó partján is felléptünk és mindenhol más a közönség, viszont mindenhol ugyanúgy szeretik a komolyzenét is és a mi közös produkciónkat is, ahol a komolyzenét rejtjük bele egy színházi produkcióba” - mondta Takács Tibor, a Brass in the Five tubása. 

A Cimbora Zeneligetben a zenei produkciók kiegészülnek interaktív játékokkal. Az Európa Kulturális Főváros projekt támogatója és résztvevője a programnak. A Festetics-kastély parkjába információs pulttal és kreatív műhellyel települtek ki. Itt műanyagból újrahasznosított ékszereket lehetett készíteni és festőműhelyben vehettek részt az érdeklődők. A Klassz a pARTon keretében idén öt településen szervezték meg a Cimbora Zeneligetet. Gyenesdiáson és Balatongyörökön például a strandolók közé vitték el a zenei programot.  

Horváth Viola projektmenedzser: „Keszthely azért kivételes – itt is zajlik a Klassz a pARTon fesztivál esténként a kastélyban, vagy a parton, vagy a templomban koncertek vannak. Ehhez raktunk hozzá egy olyan napot, amikor a családoknak is kínálunk programot. Én szerintem óriási sikere van. Én azt gondolom, bővíteni kell még különböző programokkal.”

Koncerttörténelmi időutazásra is várták a kastély közönségét. A Mozart família műveinek feldolgozását mutatta be a Váray család. A zenei produkció kiegészült egy keszthelyi előadóval is. A Virtuózok klasszikus zenei tehetségkutató műsorból is ismert Kádár Viktória is zongorázott a kastély bálteremében.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Több helyi érték a megyei és országos kincsek közé is bekerült. A Híradó Plusz vendége: Csótár András.
 
A térség értékes és érdekes témái mellett az idei kötetben megemlékeznek Pelcz István szerkesztőről.
 
“Mondjunk nemet a szankciókra!” - országjárást hirdetett a kormány, Keszthelyre Menczer Tamás látogatott.
 
Aktív évet zárt a Nők a Balatonért Egyesület Keszthely és Vidéke Csoportja.
 
A horgászoknak, modern, 21. századi lehetőségeket biztosít a kormányzati teámogatásból megújult terület.
 
Az alkalmazásnak köszönhetően bárki megismerkedhet a város történelmi nevezetességeivel.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus