+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Edzőtábor homokon és parkettán
2021. augusztus 11. szerda 14:06 - Keszthely
Edzőtábor homokon és parkettán
A strandi homokon és a Csokonai csarnok parkettjén edzőtáboroznak a héten a Georgikon DSE fiataljai. 43 gyermek részvételével zajlanak az edzések. A 8 és 15 éves kor közti kézilabdázók játékos, kötetlenebb tréningeken vehetnek részt. Az egyesület célja, hogy csapategységet kovácsoljanak és megalapozzák az ősszel induló szezont.

Passzok, indulócselek és természetesen lövések is szerepelnek a gyakorlatok közt a táborban. Összesen 43 gyermek vesz részt az egyhetes programon. A Georgikon DSE-nél ez a tábor alapozza meg az őszi szezont.

„Nagyon jó lehetőség és örülök neki, hogy lehet edzeni, mert ez így felkészít az őszre, hogy ha meccsek lesznek, akkor amit most tanulunk, azt tudjuk ott használni” - vélekedik Berta Bulcsú. 

A Georgikon DSE edzői két korcsoportra osztották a táborozókat. Délelőttönként a 8 és 12 éves kor közti gyerekek strandkézilabdáznak, míg az idősebbek a teremben tréningeznek, délután pedig pályát cserélnek. 

Klász Karolina edző: „Itt a strandkéziben próbáljuk az alapokat mindenképpen erősíteni. Ugye a homokban történő mozgás az egy plusz erőnlétet képez a gyerekeknek, ezért is nagyon jó, de tulajdonképpen az alapkészségeket fejlesztjük itt is.”

A Csokonai ÁMK a bázisa az egyesületnek. Itt zajlanak a kézilabdatábor beltéri edzései.  Az ősszel induló bajnokság előtti kötetlenebb, lazább edzések jó szolgálatot tesznek a csapategységnek. 

„Én nagyon szeretek kézilabdázni, ezért jöttem a táborba a barátaim közé és szerintem nagyon jó itt nyáron, az iskola előtt kikapcsolódni velük” - nyilatkozta Mezősi Nimród. 

U9-től U15-ig kezdve, mind a nyolc utánpótlás korosztályban van csapata a GDSE-nek. Az általános- és középiskolások mellett a felsőoktatásból is várnak sportolókat, hiszen ifjúsági és felnőtt csapat is van Keszthelyen. Az elmúlt évben több sikert értek el.

Versné Varga Beáta technikai vezető: „Az U12-es csapat, Klász Karola edző vezetésével Keszthely Város Csapata lett. Edzőink közül Kiss György - aki a VSZK-ban tevékenykedik és ott próbálja a kézilabdát népszerűsíteni – Keszthely Város Edzője lett. És két gyermek, akik most már U13-as korosztályban kézilabdázik – Skoda Koppány és Vers Hunor – pedig a Magyar Kézilabda Szövetség utánpótlás válogatott tagja lett.”

A Georgikon DSE-nek több mint 100 igazolt sportolója van.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A rendőrség programjának célja, hogy a biciklisek is ügyeljenek a láthatóságukra.
 
Két program már lezajlott az emlékévi programsorozatból.
 
A Ranolder és a Premontrei iskola diákjai is csatlakoztak a Dél-Amerikából indult kezdeményezéshez.
 
Két autó karambolózott vasárnap nem sokkal dél után.
 
Dr. Jobs Viktor alapítóra emlékeztek az Egyesített Szociális Intézményben.
 
Összesen 122 millió forintból újult meg a polgármesteri hivatal és az orvosi rendelő.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár