+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Jó hangulatban zajlott a pétanque bajnokság
2021. augusztus 10. kedd 14:17 - Keszthely
Jó hangulatban zajlott a pétanque bajnokság
Együttlét, jó hangulat és mozgás – ez a lényege a KESOTE Mozgáskorlátozott Szakosztály pétanque bajnokságának. Az eseményt 19 éve szervezik meg minden augusztusban. A programon fiatalok és idősek egyaránt részt vesznek, a szórakozásról nem csak a mozgalmas játék, hanem a tagok is gondoskodnak. Az idén 35-en léptek pályára a keszthelyi Városi Strand hátsó részén.

A meleg és a tűző napsütés sem tántorította el a KESOTE Mozgáskorlátozottak Szakosztályának csapatait a játéktól. Idén immár 19. alkalommal gyűltek össze a Városi Strandon, hogy megszervezzék a hagyományos pétanque bajnokságot. A rendezvényen mozgáskorlátozottak és egészségesek játszottak együtt, a többség évek óta visszatérő vendég. A játék nem csak a szórakozásról, hanem a közösségépítésről is szól.

Szabó Sándorné: „Nagyon jól telt a mai nap, főleg, hogy első lettem egyéniben, az kiemelkedően jó lett. Egyébként az egész csapatnak a szelleme nagyon jó.” 

Vasárnap már összeszokott csapatok léptek pályára a Városi Strand hátsó részén. Unokák és nagymamák közösen próbálták legyőzni ellenfeleiket a játékban. A nap során egyéni és csapatversenyekre is sor került. A pétanque Franciaországból indult hódító útjára és mára már hazánkban is egyre népszerűbb. A programon idősek és fiatalok egyaránt részt vehetnek, hiszen a mérkőzések nem megerőltetőek, ugyanakkor nagyon szórakoztatóak. Hagyományosan a francia riviérán játszották családok, baráti társaságok, ezt a szokást eleveníti fel a KESOTE.            

„Én úgy érzem, hogy a Jóisten kegyes velünk, az időjárás tényleg annyira jó, igazi kánikula és strandidő van. A hangulat nagyon jó, biztos, hogy észrevettétek, hogy egy kicsit fegyelmezetlenebbek vagyunk az átlagnál, de ez is hozzátartozik a mindennapokhoz. Mindig ráfogjuk, hogy az időjárás milyen, a hangulatunkat ez behatárolja, így meg egy jókedvű csapat van együtt” - nyilatkozta Nemes Klára, a KESOTE MOzgáskorlátozottak Szakosztályának vezetője.         

A KESOTE Mozgáskorlátozottak Szakosztályának tagjai azt vallják, az idős embereknek is szükségük van a mozgásra és a közösen eltöltött időre. A járvány miatt az elmúlt évben keveset tudtak találkozni, így most minden lehetőséget kihasználnak a szórakozásra és a baráti beszélgetésekre. Az idén 35-en gyűltek össze a strandon a jó hangulatú játékra. A nap folyamán mindenki megmérkőzött mindenkivel, így került ki az abszolút győztes.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A rendőrség programjának célja, hogy a biciklisek is ügyeljenek a láthatóságukra.
 
Két program már lezajlott az emlékévi programsorozatból.
 
A Ranolder és a Premontrei iskola diákjai is csatlakoztak a Dél-Amerikából indult kezdeményezéshez.
 
Két autó karambolózott vasárnap nem sokkal dél után.
 
Dr. Jobs Viktor alapítóra emlékeztek az Egyesített Szociális Intézményben.
 
Összesen 122 millió forintból újult meg a polgármesteri hivatal és az orvosi rendelő.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár