Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Kultúra / Hegedűkoncerttel kezdődött a Klassz a pARTon Keszthelyen
2021. aug. 9. hétfő | Keszthely
Hegedűkoncerttel kezdődött a Klassz a pARTon Keszthelyen
Hét napon keresztül kínál klasszikus zenei koncerteket a Klassz a pARTon Keszthelyen. A 2014-ben útjára indított rendezvénysorozat keretein belül az idén 14 településen találhatnak programokat a kultúra szerelmesei. Útjára indult a Cimbora Zeneliget is, ahová elsősorban a gyerekeket várják, de a felnőttek számára is érdekes programokkal, zenei csemegékkel szolgálnak a szervezők.

Kokas Katalin és Kelemen Barnabás hegedűművészek játékával nyitotta meg a kapuit a Klassz a pARTon Keszthelyen. A Cimbora Alapítvány koncertsorozata az idén egy hétig vendégeskedik a városban, a Magyarok Nagyasszonya Plébániatemplomban, a Helikon Kastélymúzeumban és a Zenepavilonnál is fellépnek a hazai klasszikus zene jeles képviselői. A hangversenyeket Kocsis Zoltán, kétszeres Kossuth-díjas zongoraművész emlékének ajánlják fel.          

„Életében vált szállóigévé és etalonná Kocsis Zoltán. A csodálatos internetnek és médiumoknak köszönhetően mindenki megtalálhatja, hogy mekkora óriás volt. Zongoristaként, kamaramuzsikusként, karmesterként, hangszerelőként, és mintegy egyetemes zenészként.” - tájékoztatott Kelemen Barnabás, Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas hegedűművész.

Az Érdi Tamás zongoraművész által alapított Klassz a pARTon Fesztivált idén hetedik alkalommal szervezik meg. A rendezvénysorozat lényege, hogy megmutassák, a klasszikus zene nem csak a koncerttermekben, hanem szabadtéri színpadokon vagy akár a Balaton-parton is megállja a helyét. Az idén 14 település 22 helyszínén kínálnak koncerteket az érdeklődőknek a fesztivál szervezői. Emellett gyermekprogramok is vannak, hiszen idén debütált a Cimbora Zeneliget, ahol az unokától a nagymamáig, bárki találhat magának kedvére valót.        

„Az első évben körülbelül 12-14 koncertünk volt. Ebben az évben – ha beleszámítom a családi programokat is, akkor 85 esemény, de ebből is körülbelül 55 a koncert. Tehát valóban megsokszorozódott az események száma, de ezt a fajta fejlődést – azt gondolom – nem csak a mennyiségben, a koncertek számában lehet mérni. Azt is el kell mondani, hogy a települések száma is bővült. Nagyon odafigyelünk arra, hogy elsősorban a Balaton régióban zajlik a fesztivál, de valamifajta egyensúlyt tartsunk a városok és a kistelepülések, a balatoni háttértelepülések között is.” - emelte ki Horváth Viola, a Klassz a pARTon Fesztivál projektmenedzsere.

Keszthelyen péntekig tart a koncertek sora. A Fő téri templomban, a Zenepavilonnál és a Festetics-kastélyban fellép többek között Csővári Csilla operaénekes, Balog József zongoraművész, Bábel Klára hárfaművész és Illés Eszter fuvolaművész is. Szerdán a Cimbora Zeneligetbe várják az érdeklődőket a Helikon Kastélymúzeum parkjába. Itt a zene mellett pantomimművész is szórakoztatja a közönséget. A koncerteken és a kísérőprogramokon ingyenesen lehet részt venni.

Regman Karola - Keszthelyi TV

| 2024. júl. 26. péntek 19:15 | Keszthely
Az ország több településéről és a Vajdaságból is érkeztek résztvevők a keszthelyi fuvolatáborba.
| 2024. júl. 19. péntek 19:15 | Balatongyörök
Vasárnapig koncertekkel, valamint helyi és környékbeli borházakkal várnak mindenkit a Györöki Borkorzóra.
| 2024. júl. 18. csütörtök 19:15 | Keszthely
Népszerű a két hete indult a “Sétáló Utca Zene” programsorozat: egyrészt a zenészek, másrészt a közönség és a vendéglátósok körében arat sikert.
| 2024. júl. 8. hétfő 19:15 | Keszthelly
Három napon át vonzott tömegeket a Nyugat-Balaton legnagyobb fesztiválja.
| 2024. júl. 4. csütörtök 19:15 | Keszthely
A város és egyben a térség legnagyobb szabású fesztiváljára több ezer vendéget várnak.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
Savaria Filmfesztivál
18:50
Vajtó és a világ
19:41
Savaria Filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:50
Vajtó és a világ
22:41
Savaria Filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.