+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Hegedűkoncerttel kezdődött a Klassz a pARTon Keszthelyen
2021. augusztus 9. hétfő 16:14 - Keszthely
Hegedűkoncerttel kezdődött a Klassz a pARTon Keszthelyen
Hét napon keresztül kínál klasszikus zenei koncerteket a Klassz a pARTon Keszthelyen. A 2014-ben útjára indított rendezvénysorozat keretein belül az idén 14 településen találhatnak programokat a kultúra szerelmesei. Útjára indult a Cimbora Zeneliget is, ahová elsősorban a gyerekeket várják, de a felnőttek számára is érdekes programokkal, zenei csemegékkel szolgálnak a szervezők.

Kokas Katalin és Kelemen Barnabás hegedűművészek játékával nyitotta meg a kapuit a Klassz a pARTon Keszthelyen. A Cimbora Alapítvány koncertsorozata az idén egy hétig vendégeskedik a városban, a Magyarok Nagyasszonya Plébániatemplomban, a Helikon Kastélymúzeumban és a Zenepavilonnál is fellépnek a hazai klasszikus zene jeles képviselői. A hangversenyeket Kocsis Zoltán, kétszeres Kossuth-díjas zongoraművész emlékének ajánlják fel.          

„Életében vált szállóigévé és etalonná Kocsis Zoltán. A csodálatos internetnek és médiumoknak köszönhetően mindenki megtalálhatja, hogy mekkora óriás volt. Zongoristaként, kamaramuzsikusként, karmesterként, hangszerelőként, és mintegy egyetemes zenészként.” - tájékoztatott Kelemen Barnabás, Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas hegedűművész.

Az Érdi Tamás zongoraművész által alapított Klassz a pARTon Fesztivált idén hetedik alkalommal szervezik meg. A rendezvénysorozat lényege, hogy megmutassák, a klasszikus zene nem csak a koncerttermekben, hanem szabadtéri színpadokon vagy akár a Balaton-parton is megállja a helyét. Az idén 14 település 22 helyszínén kínálnak koncerteket az érdeklődőknek a fesztivál szervezői. Emellett gyermekprogramok is vannak, hiszen idén debütált a Cimbora Zeneliget, ahol az unokától a nagymamáig, bárki találhat magának kedvére valót.        

„Az első évben körülbelül 12-14 koncertünk volt. Ebben az évben – ha beleszámítom a családi programokat is, akkor 85 esemény, de ebből is körülbelül 55 a koncert. Tehát valóban megsokszorozódott az események száma, de ezt a fajta fejlődést – azt gondolom – nem csak a mennyiségben, a koncertek számában lehet mérni. Azt is el kell mondani, hogy a települések száma is bővült. Nagyon odafigyelünk arra, hogy elsősorban a Balaton régióban zajlik a fesztivál, de valamifajta egyensúlyt tartsunk a városok és a kistelepülések, a balatoni háttértelepülések között is.” - emelte ki Horváth Viola, a Klassz a pARTon Fesztivál projektmenedzsere.

Keszthelyen péntekig tart a koncertek sora. A Fő téri templomban, a Zenepavilonnál és a Festetics-kastélyban fellép többek között Csővári Csilla operaénekes, Balog József zongoraművész, Bábel Klára hárfaművész és Illés Eszter fuvolaművész is. Szerdán a Cimbora Zeneligetbe várják az érdeklődőket a Helikon Kastélymúzeum parkjába. Itt a zene mellett pantomimművész is szórakoztatja a közönséget. A koncerteken és a kísérőprogramokon ingyenesen lehet részt venni.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A mostani alkalmon beszámoltak az EKF-es pályázatokról, tapasztalatokról, jövőbeni gondolatokról.
 
A füsttel akár 4,5 fokot is tudnak emelni a talajfelszín hőmérsékletén a szakemberek.
 
A keszthelyi fehér ember szobrát idéző alkotás széleskörű társadalmasítás után kapta meg új helyét.
 
Megújult a vörsi temetőben nyugvó első magyar kócsagőr, Gulyás József sírja.
 
Zalakaroson tartotta záró értekezletét a Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság.
 
Az egykor nőklubként indult egylet ma is nagyon aktív, számos rendezvényen részt vesznek.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár